Výběr ONKYO TX-NR6100 nebo TX-RZ50 a k tomu Atmos repro

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
PepeCzek
Kontaktovat uživatele:

Výběr ONKYO TX-NR6100 nebo TX-RZ50 a k tomu Atmos repro

Příspěvek od PepeCzek »

Ahoj, chci vás jako nováček pozdravit a požádat zkušené o radu, co zvolit.

V současné době mám 5.2. sestavu Magnat Supreme, a to:
Přední 2x 1002
Zadni 2x 802
Střed 1x 252
Sub 2x 201A

Celé to jede ještě na stařičkém Philips FR996 (ano, já vím). Vzhledem k tomu, že zrovna stavíme a je ideální doba na zapracování kabeláže pro horní a zadní bedny, řeším dvě varianty k současným repro (ty zůstávají). Nový receiver je celkem jasný (Philips ačkoliv slouží bez chyb, už má dávno nejlepší za sebou), tady jsem zatim pro ONKYO TX-NR6100 nebo TX-RZ50 a k tomu Atmos repro Magnat Interior IC 62, nebo 82. V případě Onkyo 6100 dva kusy do stropního podhledu, nebo v případě RZ50 4 kusy do stropu. Co se týče místnosti, tak běžný obývací pokoj spojený s kuchyní a jídelní částí (celkem 39m2). Zhruba polovina prostoru je obývací část a druhá polovina do "elka" kuchyň. Vzdálenost od TV na gauč cca 3,5 metru.

Otázka tedy je, zda má nějaký opravdový význam dávat do stropu 4 "atmosy", jestli se na to ty stropní magnaty vůbec hodí a které budou dostatečné? Popřípadě jaký receiver? Plánovaná investice je minimum Onkyo TX-NR6100 + 2x Magnat Interior IC62 a max co do toho můžu dát, je Onkyo TX-RZ50 + 4x Magnat Interior IC82, tedy plán je cca 20-42k.

Moc díky za každý případný poznatek.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Výběr ONKYO TX-NR6100 nebo TX-RZ50 a k tomu Atmos repro

Příspěvek od drfish »

Já jen mohu k tomu, že jsem nějaká ta Onkya měl a každá koruna navíc je v tom hrozně slyšet.

PepeCzek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PepeCzek »

Byl jsem původně rozhodnutý pro ten 6100, ale četl jsem právě na zahraničním fóru názor, že i staré vyšší řady ho strčí do kapsy (proto jsem se začal dívat trochu výš a navýšil jsem rozpočet). Nejsem ale úplně rozhodnutý pro Onkyo, takže se nebráním jiné variantě.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Tyhle věci se z druhé ruky prodávají hodně levně, možná bych zkusil i tuto cestu. Jakákoliv vlajková loď by byla dobrá...

PepeCzek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PepeCzek »

Na prodej jsou většinou staré kusy, které nemají nejnovější funkce (hlavně síťové, staré HDMI). Kdyby někdo měl něco zajímavého na prodej, tak se taky nebráním, nic rozumného jsem ale nenašel. Zapomněl jsem dodat, že k tomu bude připojený XSX a PS5 (takže 4K@120Hz, VRR), Spotify. Ten TX-RZ50 mi zatím přijde nelepší volba (můžu ho mít za 32k).

JanJan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanJan »

Onkyo mě osobně hrozně zklamalo. Je to vše na úrovni Yamaha, Sony, Nad, Marantz, Denon, Pioneer, atd,. Sám pokukuji po Arcam.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Měl jsem asi čtyři Yamahy, tři Onkya, stále jsem hledal dobrý zvuk ve stereu. Dostal jsem se na nejlepší Onkya a pořád nic. Nakonec vše vyřešilo Primare SP33. Komerční značky mají něco za něco, na úkor zvuku jsou funkce. Jako začátek kinařského dobrodružství se dají zvolit, ale nebude to nikdy ono dokud člověk nezainvestuje do těch butikových značek jako Arcam, Primare, Anthem atd. Ono když se člověk logicky zamyslí, tak dobrý respektive výborný receiver se prostě za 100 tisíc vyrobit fakt nedá. Navíc, rozdělit to na preamp a konce je asi do budoucna nutnost. To je ale dlouhá cesta, kterou si každý musí projít sám. *palec*

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Daj tam 4 lepsie repro do stropu, aspon 6.5 palca urcite stredobas. Vobec by som to nespajal s kupou receivera,

Ked mas natiannuty rozpocet, radsej par mesiacov pockaj, ako by si mal robit kompromis co sa tyka repro, lebo tam ten rozdiel budes lutovar.

PepeCzek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PepeCzek »

Nechápeme se. Mě jde o to, jestli na tu vzdálenost potřebují 2 nebo 4 atmosy a podle toho bych vzal 7.2 nebo 9.2 receiver. Podle toho připravit kabeláž. Rozpočet nemám napnutý, cena o které mluvím, je maximum, co jsem ochotný za to dát. Už jsem dostal nějaké tipy na stropní repro, tak na to ještě mrknu :) . A kompromis to bude vždycky, můj dotaz zní, jestli je to dobrý kompromis za danou cenu.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

zavisi od polohy gauca voci zadnej stene.

Ak si schopny dat repro takto
https://www.dolby.com/siteassets/about/ ... _setup.pdf

tak daj 4, ak nie, tak daj 2 nad gauc.

https://www.dolby.com/siteassets/about/ ... _setup.pdf

4 je vyrazne lepsie ako 2.

PepeCzek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PepeCzek »

Dík. Gauč bude až u zdi, čili i zadní bedny mám spíše zarovno, než za hlavou. Takže asi lepší dát pouze dva? Dostal jsem typ na Polk V60 slim (u těch je přímo uvedeno, že jsou i na DA, u jiných stropních jsem to neviděl). Musí to být přímo repro pro Dolby Atmos? Nebo jakékoliv stropní?

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

na papieri vyzera ten Polk OK.Ma polohovanie vyskaca, 6.5 palca woofer.

Odpovědět