Zdravím přatele dobrého zvuku.
vlastním zesilovač Cambridge 640A a repro Acoustic Energy AEGIS NEO 3.vzhledem k umístění v koutu jsem nucen sehnat repro s předním bassreflexem.mam vybraný Focal Chorus 726v.tak bych se chtěl zeptat zda se zvukově hodí k zesilovači nebo je třěba koupit a jiny zesilovač.poslouchám rock,metal,pop..
Výběr repro
Re: Výběr repro
thermoval
troufám si tvrdit, že je nemožné takto poradit.
musíš to prostě u sebe vyzkoušet. půjčit si bedny, které se ti budou poslechově někde "mimo" líbit a zavézt k sobě domů.
jednoduché, správné řešení není. bohužel.
troufám si tvrdit, že je nemožné takto poradit.
musíš to prostě u sebe vyzkoušet. půjčit si bedny, které se ti budou poslechově někde "mimo" líbit a zavézt k sobě domů.
jednoduché, správné řešení není. bohužel.
Acoustic Energy AEGIS NEO 3 absolute nevhodné na tvůj žánr.
slušně k tomu zesíku sednou http://www.aq.cz/obchod/aq-labrador-lin ... mk-ii-224/
nejedná se přesně o ten typ, ale starší verze s žlutým středákem.
slušně k tomu zesíku sednou http://www.aq.cz/obchod/aq-labrador-lin ... mk-ii-224/
nejedná se přesně o ten typ, ale starší verze s žlutým středákem.
Ahoj, nemám toľko skúseností čo kolegovia, ale skúsil som laborovať s reproduktormi v priestore, správne umiestnenie je oveľa dôležitejšie, ako to či to má predný basreflex alebo zadný (toto nemusí byť pravda)
Ja sám mám repro s predným basreflexom, počúvam v obývačke. Najprv boli umiestnené tak ako káže moderný dizajn, pekne v rohoch miestnosti, aby nenarušovali celkový dojem z miestnosti, následne som ich vytiahol do priestoru a bez toho aby som mal nejako akusticky upravenú miestnosť, došlo k zlepšeniu(výraznému).
Potom som ich z tých rohov vybral rozmiestnil do posluchového trojuholníka a posúval k stene a od steny, malo to tak veľký vplyv, že som nadobudol nesprávny dojem o tom, že majú byť bližšie pri stene(toto postavenie u bední s predným basreflexom) vyvoláva dojem silných basov v priebehu 1/2hodiny, mi ten hukot liezol na nervy(niekto tento subjektívny pocit väčších basov preferuje, lebo má rád keď to hučí). Momentálne mám repro od bočných stien asi 1,5 m a od zadných 1,4 m(basov bolo na začiatku subjektívne oveľa menej
), ale po vypočutí správnych nahrávok, človek pochopí, že bubon má bubnovať, nie hučať a odstránením toho hukotu je hudba prirodzenejšia a je to vhodné na dlhodobý posluch - oveľa viac to baví.
Ak som napísal nejakú blbosť, isto ma niekto opraví
Je to moja skúsenosť a myslím, že nesprávne umiestnené repro budú hrať zle, či budú s predným alebo zadným BR. Neviem ako by to bolo s uzavretými bedňami.
Myslím(myslieť znamená hovno vedieť
), že by si sem mal hodiť nákres umiestnenia tvojich reproduktorov a skúsiť sa poradiť o tom, ako to umiestnenie riešiť, dosiahneš tým oveľa viac, ako výmenou reproduktorov. To umiestnenie je vždy kompromisom medzi dizajnom a dobrým zvukom, ale inak sa to asi riešiť nedá - jedine receiverom s kalibráciou(nastaví sa podľa miestnosti), ale tam je zvuk na prd tak či tak (a to som si istý) 
Ja sám mám repro s predným basreflexom, počúvam v obývačke. Najprv boli umiestnené tak ako káže moderný dizajn, pekne v rohoch miestnosti, aby nenarušovali celkový dojem z miestnosti, následne som ich vytiahol do priestoru a bez toho aby som mal nejako akusticky upravenú miestnosť, došlo k zlepšeniu(výraznému).
Potom som ich z tých rohov vybral rozmiestnil do posluchového trojuholníka a posúval k stene a od steny, malo to tak veľký vplyv, že som nadobudol nesprávny dojem o tom, že majú byť bližšie pri stene(toto postavenie u bední s predným basreflexom) vyvoláva dojem silných basov v priebehu 1/2hodiny, mi ten hukot liezol na nervy(niekto tento subjektívny pocit väčších basov preferuje, lebo má rád keď to hučí). Momentálne mám repro od bočných stien asi 1,5 m a od zadných 1,4 m(basov bolo na začiatku subjektívne oveľa menej

Ak som napísal nejakú blbosť, isto ma niekto opraví

Je to moja skúsenosť a myslím, že nesprávne umiestnené repro budú hrať zle, či budú s predným alebo zadným BR. Neviem ako by to bolo s uzavretými bedňami.
Myslím(myslieť znamená hovno vedieť

No umistění zhruba je http://thermoval.rajce.idnes.cz/ob/#Beznzvu.jpg.da se říct že moc na vyběr s umístěnim nemam Na pravé stěne je dvoumetrový okno a v levo dveře do chodby.samozřejmě že když si něco pouštim bedny povytahnu z těch koutu,ale stejně se to tluče.repro abxch pravdu řekl chcu koupit jiny ,vhodnější na rock a metal .samozřejmě jak koupim ,poslechnu,tak se bude řešit dál třeba zatlumeni koutů atd.
kolega napsal:priebehu 1/2hodiny, mi ten hukot liezol na nervy(niekto tento subjektívny pocit väčších basov preferuje, lebo má rád keď to hučí).
normálně bedny nehučí.někde je zdvih na basech 70-90 hz mám to odzkoušený je to daný konstrukcí, záměr autora, tady nelze hrát metál.
normálně bedny nehučí.někde je zdvih na basech 70-90 hz mám to odzkoušený je to daný konstrukcí, záměr autora, tady nelze hrát metál.