Výběr sloupů do 15tis

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
marpo
Kontaktovat uživatele:

Výběr sloupů do 15tis

Příspěvek od marpo »

Zdravím ostatní uživatele,
chtěl bych vás požádat o radu a pomoc při výběru sloupových repro. Více jak 20 let vlastním regálové Tannoy mercury M2 + Sony TA-FE 310 a rád bych už trochu upgradoval. Měl jsem možnost výhodné koupi Yamaha S501 + subwoofer Yamaha YST-SW012 a nyní se poohlížím po sloupech do 15 tis. Chápu, že univerzální repro neexistuje, proto bych staré Tannoe ponechal asi na akustické žánry a sloupy bych zřejmě využil na něco razantnějšího. Hudebně mě zajímá zhruba - 10% klasická hudba/jazz/reagge/ska - 30% triphop - 60% hardcore/grind/crust apod. Místnost cca 25 m2, vysoký strop, hodně nábytku.
Nemám asi příliš vysoké nároky, přesto bych rád využil vašich zkušeností a znalostí, ať neudělám při výběru zbytečnou chybu.
Nejvíce mne zaujali tyto bazarové:

https://elektro.bazos.cz/inzerat/988156 ... P-STAV.php
https://elektro.bazos.cz/inzerat/976980 ... l-Amun.php
https://www.hifionline.cz/hifibazar/pro ... ce-series/

nebo tyto nové:

http://eshop.dexon.cz/katalog/hifi-doma ... stava.html

Můžete mi prosím doporučit, které by se k mému zesilovači podle vás nejlépe hodili?
Naposledy upravil(a) marpo dne 13 led 2019 18:26, celkem upraveno 1 x.

marvinnrv
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr sloupů do 15tis

Příspěvek od marvinnrv »

máš SZ...

bryston
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bryston »

Nechci být negativista, ale za 15 k dobře hrající sloupy nejsou. Ani z druhé ruky. S bídou regálovky.
Aby to mělo šmrnc, tak zase potřebují dobrej zesilovač. Pak dobrej zvukově "podavač". Slušný kabely. Především však upravenou akustiku na přiměřenou míru. Bez ní se dostaneš tak maximálně do spirály koupím / prodám.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Minulý týden jsem si pořídil Quadral Shogun MkIV, jako druhé bedny, do pokoje k TV. Ze zvědavosti jsem je nejdřív zapojil místo Titanů. Byl jsem v velmi překvapený, jak zdatně konkurovaly. Tyhle vintage sloupy bych s klidným svědomím doporučil komukoli.

marpo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marpo »

Ano, určitě souhlasím, ale nepřišel jsem polemizovat o kvalitním hi-fi :)
Jedná se mi pouze o posun vzhledem k původní uvedené sestavě a jelikož nejsem znalec ani audiofil, tak nechci během nákupu udělat nějakou zásadní chybu, proto mi při výběru postačí dobrá, ale konkrétní rada zkušenějších...

bryston
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bryston »

Jenže taková rada neexistuje.

To by raditel musel přijet k tobě a vycházet ze všech proměnných ( a že jich je) přímo u tebe. Jinak je to sportka a rady pro kočku.

marvinnrv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marvinnrv »

Rady typu za 15k neporidis dobre hrajici sloupy z druhe ruky jsou nesmysl. Marpo uvadi ze neni narocny posluchac, takze je dost mozne, ze sloupy z druhe ruky do max. 15tis. mu budou delat velkou radost. Neni treba kazdeho kdo nechce utratit 70k za bedny od hifi odrazovat.

Jak pise Antony, nepodcenovat vintage veci od quadralu a i ostatnich schopnych vyrobcu.

Antony: vim o cem mluvis... *palec*

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

bryston píše:
13 led 2019 18:29
Nechci být negativista, ale za 15 k dobře hrající sloupy nejsou. Ani z druhé ruky. S bídou regálovky.
No já teda nevím, ale koupil jsem kdysi Dali 450 za 11000 a před 2 lety Dali 850 za 9000 a ty rozhodně nejsou nedobře hrající ...

marvinnrv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marvinnrv »

Ze si nadhodil ty Daliny, mel jsem pred 2lety Concept 8, velice prijemnej poslech a staly me 14 000,-

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Marpo,pokud sezenes na bazaru slusnejsi podlahovky,ktery trochu zabučí i odspodu,mozna ani nevyuzijes ten svuj sub.

Odpovědět