Výběr sluchátek

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Melny
Kontaktovat uživatele:

Výběr sluchátek

Příspěvek od Melny »

Zdravím,
potřeboval bych poradit s výběrem sluchátek ke gramofonu. Bohužel se v tom vůbec nevyznám, tak bych byl rád za případné návrhy.
Nemám žádnou extra výbavu, tak nechci zbytečně kupit sluchátka, která pak vůbec nevyužiju.

Gramofon: PROJECT DEBUT CARBON DC, přenoska (2M RED)
Předzesilovač: PRO-JECT PHONO BOX MM
Sluchátkový zesilovač: FiiO E9

Díky moc

Marek

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr sluchátek

Příspěvek od hřebík »

Možná zkus napsat také nejvíce poslouchanou hudbu/žánr(y) a cenové rozmezí. Jako fanda sluchátkového poslechu si nicméně moc radit netroufám, vlastní zkušenost je asi nejlepší :) S tvým sluchátkáčem navíc nemám vůbec žádnou zkušenost.

Woofer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Woofer »

Sennheiser řady 400-500 .Dle finančních možností

Melny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Melny »

Nejvíc poslouchám rock/alternative. Ještě jsem zapoměl dodat, že bych nejraději otevřená sluchátka a tak do 6000 Kč.

Díky

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Používám už mnoho let k plné spokojenosti AKG K 240, pokud vím, tak se stále vyrábějí. Ale nemám jinou možnost srovnání, než s jinými AKG a s Tesla ARF 310.

loobz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od loobz »

Sennheiser HD / Beyerdynamic DT. Každá značka je specifická. Záleží, co ti víc sedne. Já mám rád tlumenější pohodový zvuk Sennheiser, někdo jiný bude preferovat detailnější, ostřejší Beyerdynamic nebo AKG.
Nejlepší je (jako vždy) jít si je poslechnout! Pokud si z Prahy, doporučuji obchod Audigo http://www.audigo.cz/, široký výběr, příjemná obsluha, vše k dispozici.

loobz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od loobz »

Už trochu dělám reklamu, ale koukám, že tam mají pěknou akci AKG Q701 za 5.912,- (akorát do rozpočtu:)
http://www.audigo.cz/Rozbaleno-20/AKG-Q ... -rozbaleno

Melny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Melny »

Díky moc. Docela se mi zamlouvají Sennheiser HD 598, zajedu si je poslechnout. Co se týče AKG Q701, tak ty se mi původně zamlouvaly úplně nejvíc, ale co jsem se dočetl, tak konkrétně tyto sluchátka prý potřebují
velmi dobrý zdroj, což bohužel není můj případ.

loobz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od loobz »

Dlouho jsem měl Sennheiser HD518 a myslel jsem si, že to jsou skvělá sluchátka. Dokud jsem si nepořídil HD600:)

Melny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Melny »

No jo, ale ty HD 600 jsou někde jinde, taky i cenou :)

loobz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od loobz »

Důležité je taky, jestli opravdu chceš otevřená sluchátka. Nejen, že je hodně slyšet okolí, ale i okolí slyší tebe (když jsem chtěl doma poslouchat hardcore, byl jsem rychle zrušen přítelkyní, která byla ve stejném pokoji) . Já mám ty HD600 v práci a nikomu snad nevadím a alespoň vím co se děje kolem. Ale když rád posloucháš nahlas, nebo se rád odizoluješ od okolí, kouknul bych se i na uzavřený nebo polootevřený modely (ty dělá např. Beyerdynamic). Otevřený ovšem pěkně větrají v létě:)

Melny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Melny »

Já uzavřený sluchátka mít nemůžu, je mi to hrozně nepříjemný :( Naštěstí jsem sám v kanceláři, takže nikoho nebudu otravovat :)

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

Nedá mi to, ale rovněž chci doporučit www.audigo.cz. Můžeš si přinést svůj sluchátkový zesilovač a vybrat si z celé řady sluchátek, které tam mají k poslechu.
Já jsem u nich nakoupil několikrát a pokaždé naprosto v pohodě. *2thumbsup*
Kéž by takto vystupovali i ostatní prodejci!

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Audigo je skvělý podnik. S tím "velmi dobrým zdrojem" pro AKG701 to zas asi nebude tak horké. Je pravda, že v Audigu hrály na drahém sluchátkáči líp, než u mě doma, ale hrajou skvěle i na obyčejném výstupu z receiveru. Jestli se ti AKG zvuk líbí, asi nebude tvým šálkem Sennheiser, bo hrají úplně jinak. A Shure i Audiotechniky taky. Je to o osobním vkusu, jako se ženskejma- nutno je vidět a slyšet... :mrgreen:

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Mám takový specifický problém. Moje žena je hifisticky poměrně nenáročná a sluchátka využívá pouze při spaní. Má tinitus a pískání v uších musí přerazit tím, že si pustí na noc film. Jde o to, že nová sluchátka, která ji chci pořídit, musí být přiléhavá, aby se v nich dalo ležet na boku. Nemáte někdo něco placatého kompaktního doma, co by se dalo doporučit? Dovnitř uší nic nesnese, takže nějaká velká, otevřená, nebo polootevřená, okoloušní s přiléhavým mostem. :mrgreen: Cena tak do 3000 max rovnou pod stromeček... ;)
Moje AKG 701 použila jen jednou a dva dni ji bolelo za krkem :lol:

Odpovědět