Potřeboval bych poradit s výběrem nových sluchátek. Byl jsem dlouholetým majitelem klasických a všudepřítomných KOSS Porta Pro, až na 2x ukroucení drátu (jednoduše vyměnitelný za nový kabel když máte pájku) a rozpadající se molitany jsem neměl v plánu shánět jiné. Po zvukové stránce jsem byl docela spokojen, měl jsem ještě ty staré nezprasené. Ale stalo se, asi karma, doslova a do písmene mi je přejelo auto...
Tak jsem se začal shánět po nových a do oka mi padla německá značka beyerdynamic. Vskutku ne moc známá mezi obyčejnými smrtelníky. Konkrétně modely DTX 910 a DTX 710. Cena dost podobná, zvuk prý mají tyto typy trochu odlišný a u obou typů se drtivá většina zahraničních recenzentů rozplývá slastí nad zvukem v dané kategorii, cituji část recenze na 710tky na amazonu: "...under 50 bucks i can't belive it sounds like almost top class. Definetly comparable sound to some hi-ends."... hodně muziky za malý peníz říkali. Kup si to říkali. Však domácích majitelů jsem po internetu moc nenašel. A ani obchodů s těmito kusy moc nenajdete a rozhodování jestli 910 a 710, nebo něco jiného, porovnání se zvukem Porta Pro, jestli jsou lepší/horší je docela tvrdý, snad zkamenělý oříšek.
Ke mě jako k posluchači... co se sluchátek týče, nejde vůbec o vzhled, rád mám otevřené konstrukce, abych slyšel jestli na mě někdo mluví, zvoní mi telefon atd. Taky se nedržím nijakého konkrétního žánru, poslouchám od metalu, rocku, moderní, ba i elektronickou hudbu, ale i třeba klasiku.
K věci tedy. Máte někdo nějaké zkušenosti s těmi DTX 910 a 710? Co od nich treba čekat, nebo se podívat na uplně jinou značku...jen prosím ne žádné beatsy, skullcandy a podobné. Jsou tak "bassocentrické" až to je otravné.
Díky za rady!