Výběr správných sluchátek, aneb já neviem uš

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Zeppy
Kontaktovat uživatele:

Výběr správných sluchátek, aneb já neviem uš

Příspěvek od Zeppy »

Zdravím!
Potřeboval bych poradit s výběrem nových sluchátek. Byl jsem dlouholetým majitelem klasických a všudepřítomných KOSS Porta Pro, až na 2x ukroucení drátu (jednoduše vyměnitelný za nový kabel když máte pájku) a rozpadající se molitany jsem neměl v plánu shánět jiné. Po zvukové stránce jsem byl docela spokojen, měl jsem ještě ty staré nezprasené. Ale stalo se, asi karma, doslova a do písmene mi je přejelo auto...
Tak jsem se začal shánět po nových a do oka mi padla německá značka beyerdynamic. Vskutku ne moc známá mezi obyčejnými smrtelníky. Konkrétně modely DTX 910 a DTX 710. Cena dost podobná, zvuk prý mají tyto typy trochu odlišný a u obou typů se drtivá většina zahraničních recenzentů rozplývá slastí nad zvukem v dané kategorii, cituji část recenze na 710tky na amazonu: "...under 50 bucks i can't belive it sounds like almost top class. Definetly comparable sound to some hi-ends."... hodně muziky za malý peníz říkali. Kup si to říkali. Však domácích majitelů jsem po internetu moc nenašel. A ani obchodů s těmito kusy moc nenajdete a rozhodování jestli 910 a 710, nebo něco jiného, porovnání se zvukem Porta Pro, jestli jsou lepší/horší je docela tvrdý, snad zkamenělý oříšek.
Ke mě jako k posluchači... co se sluchátek týče, nejde vůbec o vzhled, rád mám otevřené konstrukce, abych slyšel jestli na mě někdo mluví, zvoní mi telefon atd. Taky se nedržím nijakého konkrétního žánru, poslouchám od metalu, rocku, moderní, ba i elektronickou hudbu, ale i třeba klasiku.
K věci tedy. Máte někdo nějaké zkušenosti s těmi DTX 910 a 710? Co od nich treba čekat, nebo se podívat na uplně jinou značku...jen prosím ne žádné beatsy, skullcandy a podobné. Jsou tak "bassocentrické" až to je otravné.
Díky za rady! :)

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr správných sluchátek, aneb já neviem uš

Příspěvek od S499_1023 »

1) Proč ty přejeté neodneseš do servisu a nevyměníš za pušální poplatek za nové?
2) Poslední "přenosná" sluchátka, co jsem měl, byly kromě PortaPro a KSC/95 ještě AKG K 70.

Zeppy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zeppy »

1) Už dávno před léty jsem ztratil k těm KOSSkám papíry potřebné k reklamaci *headbang*
2) No nemusí to být podobné těm kosskám co se konstrukce týče. Může to být i větší právě jako ty beyery. Sluchátka mám hlavně na doma k počítači a jestli jsem je přenášel tak jen občas ve vlaku či autobuse na cestách.

jfed
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jfed »

Pokud jsi z Prahy nebo to nemáš daleko, tak bych ti doporučil zajít / zajet do Audigo.cz. Můžeš poslouchat, testovat, zkoušet na svém přehrávači, na jejich sluchátkových zesilovačích, na počítači ... určitě si vybereš. Já mám doma staré polouzavřené Vivanco 606 (lepší výšky a pro mě lepší zvuk) a k nim ještě Sennheisery 555ky (lepší basy, které ale na mě dost přebíjejí středy i výšky, takže druhé v pořadí).

PortaPro jsem měl hodně hodně dávno na chvilku půjčené a na mě jsou tedy naprosto přebasovaný a nechápu, jak je někdo může dlouhodobě poslouchat. Předpokládám, že se nic nezměnilo, takže být tebou, tak už se k nim nevracím. Ale toť samozřejmě názor mých uší.

... EDIT: a koukám, že už mají poslechovku / prodejnu i v Brně

Zeppy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zeppy »

K těm Portám. Dříve byly jiné, ty starší série byly dobré a teď před pár lety se něco posralo, začaly se vyrábět jinak, nebo jinde, to nevím, ale ty nové jsem zkusil a ...už je kvůli tomu nechci znovu. Staré se daly poznat podle tužšího a širšího oblouku a lomeného konektoru. Jsou i nové s lomeným konektorem, ty už jsou špatné stejně jak ty nejnovější s přímým konektorem. Přebassované a v tom dunění se ztrácí detaily a spektra splývají. Zvuk z nich zní masivně a plně ale je... nazval bych to nudný a jednotvárný.
A bohužel bydlím na severu moravy, teda do Brna i Prahy docela daleko... :|

Zeppy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zeppy »

Noták... copak na tak velkém fóru DTX 910 nebo 710 nevyzkoušel nikdo?

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

Připojuji se k doporučení navštívit poslechovku audigo.cz.

Pokud chceš dobře vybrat, tak jedině na vlastní uši!

Zeppy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zeppy »

No snad se tam dostanu, je tu možnost že kolem velikonoc bych jel do prahy s rodinkou, tak bych se tam zastavil. Samozřejmě souhlasím s vámi, na vlastní uši je nejlepší výběr. Vlastně ste mi pomohli, ani jsem nevěděl že nějaký takový obchod, kde si můžete vše v klidu poslechnout existuje :)

dokken
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dokken »

díly na Kossy jsem kupoval tady
lepší šňůra opletená
futrálek
bezva náušníky
mušle
bez obav...hraje to stejně jako původní=dobře

Zeppy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zeppy »

Hele říkám přejeté autem :D tady není moc co opravovat, nezůstal dílek nepokřivenej, prostě jsou v háji ty KOSSky

ma1ko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od ma1ko »

I tak by mělo jít uplatnit doživotní záruku. Bez certifikátu za to chtějí tři stovky.

Zeppy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zeppy »

Přátelé...já se ptal na uvedená sluchátka, ne na to jak vrátit ty KOSSky. To že pokukuji po jiných to bude asi tím že už chci jiné, ne? Díky za rady ale ptal jsem se na DTX 710 a 910 od beyerdynamic :)

Odpovědět