Výběr stereo receiveru k repro Klipsch

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
dimi256
Kontaktovat uživatele:

Výběr stereo receiveru k repro Klipsch

Příspěvek od dimi256 »

Dobrý den, pohrávám si s myšlenkou přidat ke svému 5.1 receiveru Onkyo TX-SR313 nějaký stereo receiver. Důvod je ten, že již tak často nepouštíme receiver pro ozvučení filmů ale více na poslech hudby a tak bych rád ze svých repro Klipsch RB-51 II a subwooferu Klipsch SW-110 dostal lepší zvuk. Zaujal mě receiver Onkyo TX-8050 a Yamaha R-N500 nebo by jste doporučili jiný stereo receiver, který by měl i výstup na subwoofer v podobné cenové relaci? Rád bych i síťové funkce. Hudbu posloucháme převážně rock.
Samozřejmě nechci přijít o prostorový zvuk k filmům, proto bych rád i nějaký "přepínač", který by obstaral přepínaní repro z jednoho receiveru na druhý.
Děkuji za rady ;)

lachim
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr stereo receiveru k repro Klipsch

Příspěvek od lachim »

dimi256
1. nevím, zda lze jednoduše "přepínat" mezi kinem a stereem. nějak to udělat lze.
přijde mit o však komplikované a vzhledem k výsledku drahé. výsledek bude totiž jen "nějaký".
2. na poslech sterea bude avr (např. 5.1) za 30t kč téměř vždy (vycházím z logiky techniky+nákladů na výrobu) horší než stereo zesilovač.
to je určitě jasné i tobě. proto zřejmě koukáš po avr-stereo.
spojit kvalitní poslech sterea s ozvučením kina je problém, který se zde řeší dlouhé roky.
3. pokud se nechceš vzdát kina a ještě poslouchat hudbu, pak bych osobně radil došetřit na co nejlepší=nejdražší avr, co můžeš.
4. osobně bych měl obavu ze zvuku kombinace klipsch + onkyo.
nebude to příliš "uječené"? baví tě na hudbě basy+výšky nebo hledáš hodně "středů"?
opakovaně jsem slyšel repro klipsch na sestavě denon a cambridge audio.
osobně bych k tvým regálovkám klipsch zkusil Cambridge Audio Azur 551R nebo Denon 3200w (z nových modelů).
pokud trváš na sloučení stereo+kino.
pokud bys se rozhodl jen pro stereo, pak je to jednodušší.
tvůj dotaz je velice těžký na zodpovězení. patřilo by k němu odpovědět asi tak na 10 otázek.

jak by zřejmě napsal boxer: "... jako jíst kvalitní biftek za cenu vepřového párečku".
:-)

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

to Lachim :
pro Tebe by byly Klipsche "uječené" s čímkoliv ;-)

to dimi256 :
takže pokud si poslochneš Klipsche s Onkyo a bude se ti to zdát ok, tak směle do toho

dimi256
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dimi256 »

Na přepínání receiverů jsem našel toto:
http://www.hifi-audio.cz/prepinac-aq-32 ... pro-p1463/

Myslím, že by to pro můj účel bylo dobré a není to tak drahé.

Takže myslíte, že Onkyo stereo receiver ke Klipsch není moc vhodný?
Jak na tom bude Yamaha?
Samozřejmě bych vzal moje Klipsche někam do studia poslechnout si je, ale chtěl bych vědět, které stereo receivery by stálo za to si vůbec poslechnout s Klipsch.

Receiver bych měnit nechtěl, nemám 30 tisíc na nový, který by hrál slušněji i ve stereu. Ale těch 10-13 tisíc za stereo receiver bych dal a myslím si, že stereo receiver za 13 tisíc zahraje stereo podobně jako 7.1 avr za 20-30 nebo se pletu?

mrba
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od mrba »

Jedno z riešení je mať vpredu 2 páry reproboxov (jeden pre kino, jeden pre stereo).
Používam to tak a som celkom spokojný (vid moj podpis)
Naposledy upravil(a) mrba dne 14 říj 2015 10:53, celkem upraveno 1 x.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

dimi256
ano. renown má pravdu. nejsem velikým fandou zvuku značky klipsch.
slyšel jsem klipsch zahrát velmi špatně, ale i velmi dobře. záleželo právě na kombinaci.
proto jsem se snažil poradit "hlavu s patou".

renowm
jsem tu uječenost mířil spíše na to levné avr onkyo.
expresivní zvuk klipschů (jen můj pohled) jistou "uječenost" onkya zřejmě zvýrazní.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Dimi 256:
Pozri si ponuku http://hifibazar.cz/, nerozmýšľal si týmto smerom, kúpiť starší vysoký model?
Osobne si myslím že zlepšenie zvuku s tým stereo receiverom bude minimálne, jednoducho po zapojení tam určitá zmena bude, ale na prdel ťa to neposadí. Budeš mať novú hračku, ale po prvotnej eufórii z nového receiveru začneš rozmýšľať či ti to nemohlo hrať lepšie.

Osobne sa mi pozdáva Lachimova rada, o čo najdrahšom možnom AV receiveri a sám by som šiel do bazáru a za 13 000 kúpil nejaký marantz alebo pioneer - určite si zvukovo polepšíš viac ako novým v tej istej cene.

dimi256
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dimi256 »

TAkže myslíte, že AV Marantz SR-6007 nebo 6008 bude hrát lépe nebo stejně ve stereu jako stereo receiver od Onkya nebo Yamaha výše uvedený?

Našel jsem tento německý shop kde jsou ceny nových Marantz AV receiveru skoro stejné jako ceny bazarových na hifibazar.cz
http://www.elektrowelt24.eu/shop/index. ... rantz.html

Co si o tom myslíte?
Zjišťuji zda zasílají do čr a za kolik.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

dimi256
na tvou další otázku též nelze správně odpovědět.
to bys ty 4 avr musel mít doma na své sestavě zapojené.
takhle budeme tipovat na základě nějakých obecných zkušeností s těmito značkami.
z těch tebou zmíněných bych ( opět zcela soukromě) favorizoval marantz a pak yamahu.
to pouze kvůli pocitu, že tzv. "medovější" zvuk bude k regálovkám klipsch výhodnější.
musíš si to doma vyzkoušet! nebo koupit "na slepo" a doufat, že budeš happy.
osobně bych si kvůli záruce a klidu s užíváním koupil avr nový. (vztaženo na tuto "úroveň" sestavy)
ačkoli víme, že nějaký 2hnd za původně 3 násobnou cenu bude hrát rozhodně lépe.
pro tvou potřebu je však moderní konektivita a 2 letá záruka zřejmě výhodnější.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Nedávno jsem prošel podobnou cestou, na níž se ty vydáváš. Pokud chceš zůstat u multikanálu, pak bych doporučil (stejně jako kite19)co nejvyšší AVR z bazaru. Nemůžeš prohloupit. Teď se díky Dolby Atmos bude spousta lidí zbavovat starých modelů za pár šupů...Můžeš koupit top model třeba i za 15 tisíc....

dimi256
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dimi256 »

Děkuji za odkaz. Tento Denon určitě hraje x krát lépe ale já potřebuji hdmi a síťové funkce. Sleduji bazary tak snad se objeví něco dobrého s hdmi a sítí. ;) A nebo pak půjdu cestou stávající AV receiver + stereo receiver.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

A nebylo by lepší mít něco univerzálního (streamer, unipřehrávač), který bude umět všecky vychytávky jako sítě, HDMi, USB a další voloviny a k tomu mít za desítku super AVR? HDMI se dá přece taky obejít. Já ho třeba taky nemám a všecko co potřebuju si přehraju....to jenom píšu proto, jestli jsi uvažoval i tímhle směrem... ;)

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

No pokud bude mít jen AV-reciever, tak HDMI určitě není jednoduše obejitelný. BRD přehrávačemívají dekodéry a výstup 7.1(2) ale třeba satalitní přijímač má jen HDMI.

dimi256
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dimi256 »

Filmy(mkv,3D) a hudbu(FLAC,mp3) přehrávám na televizi. Nevím zda televize umí poslat všechny formáty prostorového zvuku přes optický kabel, nebo je tam nějaké omezení?

Síťové funkce mě také lákají z důvodu, že bych si mohl z obýváku natáhnout kabely z druhé zóny až na terasu, kam bych si mohl umístil nějaké menší repro a vše ovládat jednoduše přes mobil či tablet. (z terasy nevidím na receiver)

Pokud bych uvažoval nad streamerem či nad nějakým přehrávačem, a nějakým starším kvalitním AV receiverem bez hdmi, musel by mít výstup optický na audio nebo digitální a nebo analog 5.1(7.1)? A také by mě zajímalo zda nějaký streamer či nějaký BR přehrávač umožňuje ovládání pomocí mobilní aplikace?

Satelitní přijímač nemám a ani neplánuju, a pokud bych zatoužil po satelitní televizi, využil bych tuner v televizi.

Odpovědět