Výběr zesilovače a repro ke gramofonu - začátečník
Re: Výběr zesilovače a repro ke gramofonu - začátečník
V odkazu je Full Scart, na zadním panelu je obousměrná šipka, ale nápis AV IN, tak to jsem z toho jelen. Každopádně redukci scart > cinch vyzkouším, bylo by to nejjednodušší řešení.
Chci se také na něco zeptat, i když spíš jen technický dotaz, ale nechtěl jsem zakládat nový topic.
Nevadí když gramofon umístím v těsné blízkosti zesilovače, nebo dokonce na něj?
Někde jsem četl, že může vznikat rušení, ale vždy když někde narazím na fotografii nějaké hifi sestavy u někoho doma, tak má gramec na zesilovači a u toho hned reprobedny.
Díky.
Nevadí když gramofon umístím v těsné blízkosti zesilovače, nebo dokonce na něj?
Někde jsem četl, že může vznikat rušení, ale vždy když někde narazím na fotografii nějaké hifi sestavy u někoho doma, tak má gramec na zesilovači a u toho hned reprobedny.
Díky.
Gramofon ideálně co nejdál od jahéhokoliv transformátoru-indukce brumu do signálu.To platí i pro malá trafa použitá přímo v gramofonu.V zesilovači je to trafo vélké a proto umístění gramofonu na zesilovač není nejlepší řešení.Ideální je umístění na samostatnou polici připevněnou na zdi.
@ Vejsan:
Na zesilovac rozhodne NE!
Gramofon patri idealne na zed. Pokud nelze, potom na vrchol kvalitniho, stabilniho, vodorovneho (!) a nejlepe pekne tezkeho "racku".
Ten, kdo ho postavi primo na zesilovac a bedny "hned u toho", vi o HiFi P.R.D.
Na zesilovac rozhodne NE!

Gramofon patri idealne na zed. Pokud nelze, potom na vrchol kvalitniho, stabilniho, vodorovneho (!) a nejlepe pekne tezkeho "racku".
Ten, kdo ho postavi primo na zesilovac a bedny "hned u toho", vi o HiFi P.R.D.