vyčištění CD

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
qwerty500
Kontaktovat uživatele:

vyčištění CD

Příspěvek od qwerty500 »

Prosím o radu. U staršího přehrávače CD mi začaly přeskakovat CD-R. může to být zněčistěnou čočkou laseru?
A jestli ano, jak ji šetrně vyčistit? Použít klasicky čistící CD, nebo máte někdo nějaký jiný osvědčený způsob.
Díky za radu.

petrL
Kontaktovat uživatele:

Re: vyčištění CD

Příspěvek od petrL »

Může. Čisticím CD ale v žádném případě!! Já je čistím nejdřív nasliněnou (samozřejmě že ne hned po jídle) a pak suchou vatou. Dále je potřeba vyčistit a znova namazat kolejnice, po kterých se laser posunuje, pokud tam jsou.

qwerty500
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od qwerty500 »

...no u magneťáku jsem hlavy čistil vatovou tyčinkou namočenou v lihu, ale u CD to bude moje premiéra… a doufám, že ne derniéra.

kolejničky namazat klasicky olejem na šicí stroje, nebo něčím jiným?

boxer

Příspěvek od boxer »

vatovou tyčinkou namočenou v lihu, ale u CD to bude moje premiéra… a doufám, že ne derniéra.

Pokud máš na laseru čočku plastovou a ne skleněnou (což asi jo),tak derniéra určitě.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Skleněná možná půjde, ale jinak si ušetři čas a dej to někomu, kdo ti sežene novou mechaniku. I když se to na čas zlepší, tak to nebude dobře číst a není to nadlouho.

dokken
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dokken »

nebo si oznac polohu trimru (focus,lens atd) a hraj si se zaostrenim...

qwerty500
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od qwerty500 »

U origo CD to jede naprosto v poho. a u přepalovaných to dělá jen u některých. teď jsem to celej den testoval. takže spíš rada obměnit celé CD? já chci teď obměnit celou sestavu, lae ještě mi nějaké tisíce chybí. a chtel jsem teda začít zesikem. akže to spíš vypadá že začnu CDčkem.....

MilanTuma
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MilanTuma »

nebo si oznac polohu trimru (focus,lens atd) a hraj si se zaostrenim...
Hlavně bacha na ten trimr u samotného laseru, stačí otočit o něco víc na špatnou stranu a laser je na odpis.

qwerty500
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od qwerty500 »

:D tak akce kroucení TRIMREM bez měřidel jsem si zakázal hned jak jsem opustil Státní podnik Tesla Pardubice.
jo ještě ladit něco na poslech nebo na obraz, ale u CD bych si toto fakt nerisk. jedině až tohle staré CD opravdu vyřadim jen na pokusy :lol:

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Pokud není CD přehrávač ve specifikacích určen k přehráváni CD-R ,tak podle servisáka od Panasonic/Technics by se tam ty CD-R neměly dávat ,protože to údajně škodí celé mechanice.Bratranec má stejný problém ,proto to zde píšu.

Jacha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jacha »

Mám podobný problém, přeskakování nebo praskání smaženek. Po přehrání problémového CD-R v několika přehrávačích je závěr jasný. Smaženky časem odcházej. Já osobně už jedu pouze v originálech. Jak začne smaženka zlobit jde do komunálu a nové nesmažím.

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

To Jacha

Tak Tě vítám mezi námi Mirky Dušíny.A přeji Ti, aby Tě to nezruinovalo ,tak jak se to málem stalo mně. :mrgreen:

qwerty500
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od qwerty500 »

Tak proběhlo čištění. To CD si ze mě asi trochu dělá legraci. Po vyčištění a zakrytování odehrálo celé inkriminované (vypálené CD) naprosto v pohodě. po usazení zpět na své místo začalo to CD od 13. skladby zase přeskakovat. Asi blbá ZONA. *headbang*

To Jacha a jirie
...jinak s těmi přepalovanými CD mám tu zkušenost, že aspoň pro moje uši ty originály prostě znějí líp. I když vím, že to je jen přenesení 1 a 0 na kopii, prostě znějí líp. Je to jen můj případ autosugesce, nebo jste se s tím taky už někdo setkal?

Já si do auta originál CD nedávám a proto si je přepaluji, ale teď nějak nemůžu najít pár originálů a když jsem tedy vytáhl z auta ty přepálené tak takováto zrada od mého domácího CD (mimo jiné tedy Technics SL-PS840)

Jacha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jacha »

qwerty500
Trpím stejným postižením - originály hrajou líp a i kdyby hrály stejně jako smaženky, tak originál je prostě originál.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

qwerty500 píše:Prosím o radu. U staršího přehrávače CD mi začaly přeskakovat CD-R. může to být zněčistěnou čočkou laseru?
A jestli ano, jak ji šetrně vyčistit? Použít klasicky čistící CD, nebo máte někdo nějaký jiný osvědčený způsob.
Díky za radu.
jaký je to typ, značka aparátu ? čisticí (mokré) CD, proč ne ?

Odpovědět