vyčištění CD
vyčištění CD
Prosím o radu. U staršího přehrávače CD mi začaly přeskakovat CD-R. může to být zněčistěnou čočkou laseru?
A jestli ano, jak ji šetrně vyčistit? Použít klasicky čistící CD, nebo máte někdo nějaký jiný osvědčený způsob.
Díky za radu.
A jestli ano, jak ji šetrně vyčistit? Použít klasicky čistící CD, nebo máte někdo nějaký jiný osvědčený způsob.
Díky za radu.
Re: vyčištění CD
Může. Čisticím CD ale v žádném případě!! Já je čistím nejdřív nasliněnou (samozřejmě že ne hned po jídle) a pak suchou vatou. Dále je potřeba vyčistit a znova namazat kolejnice, po kterých se laser posunuje, pokud tam jsou.
...no u magneťáku jsem hlavy čistil vatovou tyčinkou namočenou v lihu, ale u CD to bude moje premiéra… a doufám, že ne derniéra.
kolejničky namazat klasicky olejem na šicí stroje, nebo něčím jiným?
kolejničky namazat klasicky olejem na šicí stroje, nebo něčím jiným?
vatovou tyčinkou namočenou v lihu, ale u CD to bude moje premiéra… a doufám, že ne derniéra.
Pokud máš na laseru čočku plastovou a ne skleněnou (což asi jo),tak derniéra určitě.
Pokud máš na laseru čočku plastovou a ne skleněnou (což asi jo),tak derniéra určitě.
Skleněná možná půjde, ale jinak si ušetři čas a dej to někomu, kdo ti sežene novou mechaniku. I když se to na čas zlepší, tak to nebude dobře číst a není to nadlouho.
nebo si oznac polohu trimru (focus,lens atd) a hraj si se zaostrenim...
U origo CD to jede naprosto v poho. a u přepalovaných to dělá jen u některých. teď jsem to celej den testoval. takže spíš rada obměnit celé CD? já chci teď obměnit celou sestavu, lae ještě mi nějaké tisíce chybí. a chtel jsem teda začít zesikem. akže to spíš vypadá že začnu CDčkem.....
nebo si oznac polohu trimru (focus,lens atd) a hraj si se zaostrenim...
Hlavně bacha na ten trimr u samotného laseru, stačí otočit o něco víc na špatnou stranu a laser je na odpis.
Hlavně bacha na ten trimr u samotného laseru, stačí otočit o něco víc na špatnou stranu a laser je na odpis.

jo ještě ladit něco na poslech nebo na obraz, ale u CD bych si toto fakt nerisk. jedině až tohle staré CD opravdu vyřadim jen na pokusy

Pokud není CD přehrávač ve specifikacích určen k přehráváni CD-R ,tak podle servisáka od Panasonic/Technics by se tam ty CD-R neměly dávat ,protože to údajně škodí celé mechanice.Bratranec má stejný problém ,proto to zde píšu.
Mám podobný problém, přeskakování nebo praskání smaženek. Po přehrání problémového CD-R v několika přehrávačích je závěr jasný. Smaženky časem odcházej. Já osobně už jedu pouze v originálech. Jak začne smaženka zlobit jde do komunálu a nové nesmažím.
To Jacha
Tak Tě vítám mezi námi Mirky Dušíny.A přeji Ti, aby Tě to nezruinovalo ,tak jak se to málem stalo mně.
Tak Tě vítám mezi námi Mirky Dušíny.A přeji Ti, aby Tě to nezruinovalo ,tak jak se to málem stalo mně.

Tak proběhlo čištění. To CD si ze mě asi trochu dělá legraci. Po vyčištění a zakrytování odehrálo celé inkriminované (vypálené CD) naprosto v pohodě. po usazení zpět na své místo začalo to CD od 13. skladby zase přeskakovat. Asi blbá ZONA.
To Jacha a jirie
...jinak s těmi přepalovanými CD mám tu zkušenost, že aspoň pro moje uši ty originály prostě znějí líp. I když vím, že to je jen přenesení 1 a 0 na kopii, prostě znějí líp. Je to jen můj případ autosugesce, nebo jste se s tím taky už někdo setkal?
Já si do auta originál CD nedávám a proto si je přepaluji, ale teď nějak nemůžu najít pár originálů a když jsem tedy vytáhl z auta ty přepálené tak takováto zrada od mého domácího CD (mimo jiné tedy Technics SL-PS840)

To Jacha a jirie
...jinak s těmi přepalovanými CD mám tu zkušenost, že aspoň pro moje uši ty originály prostě znějí líp. I když vím, že to je jen přenesení 1 a 0 na kopii, prostě znějí líp. Je to jen můj případ autosugesce, nebo jste se s tím taky už někdo setkal?
Já si do auta originál CD nedávám a proto si je přepaluji, ale teď nějak nemůžu najít pár originálů a když jsem tedy vytáhl z auta ty přepálené tak takováto zrada od mého domácího CD (mimo jiné tedy Technics SL-PS840)
qwerty500
Trpím stejným postižením - originály hrajou líp a i kdyby hrály stejně jako smaženky, tak originál je prostě originál.
Trpím stejným postižením - originály hrajou líp a i kdyby hrály stejně jako smaženky, tak originál je prostě originál.
jaký je to typ, značka aparátu ? čisticí (mokré) CD, proč ne ?qwerty500 píše:Prosím o radu. U staršího přehrávače CD mi začaly přeskakovat CD-R. může to být zněčistěnou čočkou laseru?
Díky za radu.