AVR Denon 1906S (13tis)
regálovky Tannoy Sensys DC1 (16tis)
DVD (SACD) přehrávač Pioneer DV-585A do AVR přes KOAX (5tis)
kabely Jentech SUPRA CABLES RONDO bi-ware 4x2.5mm (2tis)
multimediální přehrávač Streamer (optika)
Zapojené to mam v místosti 13m2 s kobercem na zemi, na zdi proti repro jsou ze 2/3 závěsy. Takže snad úplná hrůza pro aktustiku to není, ikdyž ideál určitě také ne.
Můj poznatek k poslouchání sterea - aby byl zvuk trochu zajímavý, musím ho mít na AVR v režimu Stereo nikoliv Direct a ještě jsem v nastavení trochu vytáhl basy a výšky (asi hrozná prasárna). Co se žánrů týče, poslouchám téměř vše, takže žádné specifické zaměření. Zvuk mi bohužel přijde "kvalitnější" až při vyšší hlasitosti.
Co je neslabší článek pro stereo? Předpokládám, že asi AVR a pak DVD přehrávač? V době koupě mi prodejce říkal, že to časem můžu vylepšit nějakým monoblokem - ale to vůbec netuším.
Má smysl s touhle sestavou něco dělat, aby byl znát rozdíl? Pokud ano, co, aniž bych do toho vrazil desetitisíce? Určitě budu chtít kdyžtak něco z druhé ruky.
Když jsem dřív víc přemýšlel o stereu, tak byl celkem vychvalovaný např. Cambrige Azure 640. Nicméně vůbec netuším, jaké jsou teď trendy - jestli se ještě vůbec upínat na fyzické CD, nebo přehrávat FLAC z něčeho...
Také, když bych pořídil nějaký stereo zesilovač, ale zároveň chtěl mít i svoje staré AVR na filmy, tak jak to propojím? Nebo přes stereo zesík pouštět i filmy?
Zkrátka ani vlastně nevím, kde začít. Vlastně vím, tady

Díky!