Výměna elektronek EL34
Výměna elektronek EL34
Potřebuji poradit,dozrál čas na obměnu lamp v mém Audiomatu,mám měnit jenom výkonové nebo i předky?Nahráno asi 5000h.Díky moc
Re: Výměna elektronek EL34
Čau. Ty předky jsou tak levný, že já to měním všechno.
to Vasek :
pokud ten zesilovač má skutečně nahráno 5000 hodin, tak ty elektronky jsou opravdu dááááávno za zenitem. Obecná životnost EL34 je do 2000 hodin. U těch malých je trochu delší, ale po 5000 hodinách vyhodit. Jakmile je vyměníš, tak ten zesilovač nepoznáš. EL34 bych použil od Siemens NOS, nebo Mullard, nebo TungSol, ty malé lampičky nejlépe EAT .......
pokud ten zesilovač má skutečně nahráno 5000 hodin, tak ty elektronky jsou opravdu dááááávno za zenitem. Obecná životnost EL34 je do 2000 hodin. U těch malých je trochu delší, ale po 5000 hodinách vyhodit. Jakmile je vyměníš, tak ten zesilovač nepoznáš. EL34 bych použil od Siemens NOS, nebo Mullard, nebo TungSol, ty malé lampičky nejlépe EAT .......
Díky,tak nějak jsem si to myslel,je pravda,že už to tak pěkně nehrálo
Ty lampy dám asi ty co tam jsou od výrobce.Elektro Harmonix a Tung-Sol.

Se divím, že EH takhle dlouho ještě vůbec nějak fungovaly. Svého času jsem vyměnil EH, které neměly ani 1000 hod., za mnohem více jeté Tesly a rozdíl byl obrovský (k lepšímu).
V Tvém doporučení není slovenský JJ, máš s nima špatné zkušenosti? Ty Siemens výjdou přes litr/ks, to mi příjde dost.Renown píše:to Vasek :
Díky
Noble Audio - výroba a prodej