Výměna low-end za něco s čím jako laik uslyším rozdíl

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
xstrm1
Kontaktovat uživatele:

Výměna low-end za něco s čím jako laik uslyším rozdíl

Příspěvek od xstrm1 »

Zdravím,
Po letech bych si chtěl udělat radost a vyměnit svoji super low-end sestavu za něco co mi alespoň pootevře dveře do světa hifi. :-)
Momentálně mám pouze základní verzi receiveru Yamaha RX-V340 a 2 regálové repro Jamo C603. Chtěl bych pořídit kvalitnější sloupové repro a zesilovač. Hrát to bude v obýváku 25m2 v cihlovém bytovém domě.
Jde mi primárně o kvalitní stereo reprodukci přičemž pro sledování filmů Bluray mi stačí 2 kanály do kterých by to měla nová Samsung TV umět přesamplovat. Nemám momentálně zájem o multikanál 5.1 apod, takže AVR nehledám. Spíč integrovaný stereo zesilovač který, doufám, poskytne lepší zvuk za rozumnější peníze. Mám vyhlídnuté reprosoustavy KEF Q500 ale vím, že současný receiver pro ně není dostačující. Doporučili byste mi k nim nějaký vhodný integrovaný zesilovač? Kolik watů na kanál by měl zesilovač pro ně minimálně mít? Po tom co jsem přečetl na fórech a recenzích, přemýšlím např. o Marantz PM-7200 z druhé ruky, které jsou nabízené za cenu kolem 7-8 tisíc Kč. Abych ho mohl krmit digitálním PCM signálem z TV a počítače, budu ale potřebovat navíc DAC převodník. jako třeba Cambridge Audio DAC Magic který je k mání v bazarech za cca 5000Kč.
Nebo je vhodnější za podobné peníze koupit moderní stereo receiver s integrovaným DACem jako např. YAMAHA R-N500 ?

Martin

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Výměna low-end za něco s čím jako laik uslyším rozdíl

Příspěvek od PítrsPraha »

Zkus se v bazarech poohlídnout po NADu C356 DAC. Bývá tak za 8-10 tis. Kč a zvukově si budeš chrochtat. Má vestavěný DAC (vstupy optika, koax, USB) zvukově na úrovni Cambridge Audio DAC MAgic Plus. Celkově je zvukově hutný, vřelý, dynamický.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Ve zkratce bych řekl, že proti receiveru Yamaha RX-V 340 uslyšíš pozitivní změnu při použití např. libovolného stereofonního zesilovače nebo receiveru této značky, protože RX-V 340 hraje ve stereu mimořádně hnusně plechově.

xstrm1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xstrm1 »

NAD C356DAC bych bral, ale nedá se sehnat. Co kdybych k těm KEF Q500 dal Marantz PM6005? Dává to dohromady smysl?

Martinski
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martinski »

xstrm1 píše:NAD C356DAC bych bral, ale nedá se sehnat. Co kdybych k těm KEF Q500 dal Marantz PM6005? Dává to dohromady smysl?
http://allegro.pl/nad-c-356bee-dac-pier ... 11903.html

Odpovědět