Po letech bych si chtěl udělat radost a vyměnit svoji super low-end sestavu za něco co mi alespoň pootevře dveře do světa hifi.

Momentálně mám pouze základní verzi receiveru Yamaha RX-V340 a 2 regálové repro Jamo C603. Chtěl bych pořídit kvalitnější sloupové repro a zesilovač. Hrát to bude v obýváku 25m2 v cihlovém bytovém domě.
Jde mi primárně o kvalitní stereo reprodukci přičemž pro sledování filmů Bluray mi stačí 2 kanály do kterých by to měla nová Samsung TV umět přesamplovat. Nemám momentálně zájem o multikanál 5.1 apod, takže AVR nehledám. Spíč integrovaný stereo zesilovač který, doufám, poskytne lepší zvuk za rozumnější peníze. Mám vyhlídnuté reprosoustavy KEF Q500 ale vím, že současný receiver pro ně není dostačující. Doporučili byste mi k nim nějaký vhodný integrovaný zesilovač? Kolik watů na kanál by měl zesilovač pro ně minimálně mít? Po tom co jsem přečetl na fórech a recenzích, přemýšlím např. o Marantz PM-7200 z druhé ruky, které jsou nabízené za cenu kolem 7-8 tisíc Kč. Abych ho mohl krmit digitálním PCM signálem z TV a počítače, budu ale potřebovat navíc DAC převodník. jako třeba Cambridge Audio DAC Magic který je k mání v bazarech za cca 5000Kč.
Nebo je vhodnější za podobné peníze koupit moderní stereo receiver s integrovaným DACem jako např. YAMAHA R-N500 ?
Martin