Dobrý den,
prostřednictvím tohoto fóra bych Vás požádal o radu:
Moje sestava je:
Zesilovač:
Marantz PM-55SE
Gramofon:
Reloop RP-2000 MK3
Přenoska:
Stanton TII-RS (nová)
Repro:
Wharfedale Valdus 4OO
Vše vypadá, že by mělo perfektně šlapat, přesto při přehrávání občas různě vypadává signál do beden, takže bedny vydávají takové „srčení“ např. ve výškáči. S tím, že se zvůk chytne a bedny hrajou potom normálně. Při poslechu mluveného slova (dětská pohádka) vypadne zvuk z celé jedné bedny a zase to má občas tendenci se zase nahodit.
Když zapojím přes zesilovač cd přehrávač, tak jde vše ok. Takže chybu vidím v gramofonu, takže jsem pořídil sice starší model a zcela nové přenosky Stanton TII-RS, s tím, že efekt je pořád stejný. Příjde mi že tam někde kolísá napětí, tak mám podezření i na ten zesilovač. Ale jak jsem napsal, z digitálního signálu hraje v pořádku.
Budu rád za každou radu. S tím, že jsem připravený celou sestavu naložit a přivezt někomu, za finanční odměnu, na konzultaci v Praze. Nebo případně u mě doma na Praze 7.
Kdyby bylo potřeba, tak můžu případně dopsat k jednotlivým komponentům technické detaily.
Ještě jednou díky.
Jirka
vypadávání signálu (tedy zvuku) z reprobeden
Re: vypadávání signálu (tedy zvuku) z reprobeden
Tyhle výpadky zvuku dělají nejčastěji opálená relátka nebo isostaty. Pokud to dělá jen u gramofonu, tak to bude někde na vstupu zesilovače.
jediné co můžu zkusit, tak je otevřít ten poklop u zesilovače jestli tam neuvidím nekde něco připáleného, každopádně ten zesilovač z venku vypadá perfektně.
Případně zkusím koupit jinej zesilovač jestli mi to bude taky bude dělat...
Případně zkusím koupit jinej zesilovač jestli mi to bude taky bude dělat...
Proč kupovat jinej zesilovač? Půjč si phono preamp a vyzkoušej na jiným vstupu zesilovače...
tak zničehonic je vše ok. stčení ve výškách přestalo a i vypadávání zvuku v reprobedně... tak doufám, že to vydrží..