vypadávání signálu (tedy zvuku) z reprobeden

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Orix
Kontaktovat uživatele:

vypadávání signálu (tedy zvuku) z reprobeden

Příspěvek od Orix »

Dobrý den,

prostřednictvím tohoto fóra bych Vás požádal o radu:

Moje sestava je:

Zesilovač:
Marantz PM-55SE

Gramofon:
Reloop RP-2000 MK3

Přenoska:
Stanton TII-RS (nová)

Repro:
Wharfedale Valdus 4OO

Vše vypadá, že by mělo perfektně šlapat, přesto při přehrávání občas různě vypadává signál do beden, takže bedny vydávají takové „srčení“ např. ve výškáči. S tím, že se zvůk chytne a bedny hrajou potom normálně. Při poslechu mluveného slova (dětská pohádka) vypadne zvuk z celé jedné bedny a zase to má občas tendenci se zase nahodit.

Když zapojím přes zesilovač cd přehrávač, tak jde vše ok. Takže chybu vidím v gramofonu, takže jsem pořídil sice starší model a zcela nové přenosky Stanton TII-RS, s tím, že efekt je pořád stejný. Příjde mi že tam někde kolísá napětí, tak mám podezření i na ten zesilovač. Ale jak jsem napsal, z digitálního signálu hraje v pořádku.

Budu rád za každou radu. S tím, že jsem připravený celou sestavu naložit a přivezt někomu, za finanční odměnu, na konzultaci v Praze. Nebo případně u mě doma na Praze 7.

Kdyby bylo potřeba, tak můžu případně dopsat k jednotlivým komponentům technické detaily.

Ještě jednou díky.

Jirka

Milan_
Kontaktovat uživatele:

Re: vypadávání signálu (tedy zvuku) z reprobeden

Příspěvek od Milan_ »

Tyhle výpadky zvuku dělají nejčastěji opálená relátka nebo isostaty. Pokud to dělá jen u gramofonu, tak to bude někde na vstupu zesilovače.

Orix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orix »

jediné co můžu zkusit, tak je otevřít ten poklop u zesilovače jestli tam neuvidím nekde něco připáleného, každopádně ten zesilovač z venku vypadá perfektně.

Případně zkusím koupit jinej zesilovač jestli mi to bude taky bude dělat...

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Proč kupovat jinej zesilovač? Půjč si phono preamp a vyzkoušej na jiným vstupu zesilovače...

Orix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orix »

tak zničehonic je vše ok. stčení ve výškách přestalo a i vypadávání zvuku v reprobedně... tak doufám, že to vydrží..

Odpovědět