výroba symetrického kabelu (XLR/TRS 6,3mm), jaký kabel???

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
THresil
Kontaktovat uživatele:

výroba symetrického kabelu (XLR/TRS 6,3mm), jaký kabel???

Příspěvek od THresil »

Dobrý den, zase potřebuji poradit :-D
Vyměním mou stávající zvukovku za ESI Julia. A samozřejmě že tuto kartu pořizuji kvůli možnosti využítí symetrických výstupů (TRS 6,3mm). K tomu koupím "prozatím" aktivní reprobedny se symetrickými vstupy XLR. Každá bedna (jsou samozřejmě stereo) má svůj vstup přes zmíněný symetrický konektor XLR.

No a teď to co chci:-)
Potřebuji vyrobit kabel (řekněme v délce 1,5m až 2m) kde na jednom konci bude XLR samec a na druhém TRS 6,3mm samec (samozřejmě stereo). A tento kabel potřebuju 2x, protože ty bedny jsou dvě a každá má svůj vstup.
Už nevím jak to líp popsat, našel jsem na Audioteku přesně takový kabel jaký potřebuju, takže taký bych koupil 2x, v tom by problém nebyl, ale problém je v tom, že si ten kabel chci vyrobit sám, aby byl o trochu lepší (kvalitnější), než ty běžné co seženu v běžném obchodě.

odkaz na kabel co potřebuju, Audiotek:

Kód: Vybrat vše

http://www.audiotek.cz/product-30242-adam-hall-kp3mp3ms
Proto se ptám, nemáte nějaké zkušenosti s kabely (symetrickými), které bych koupil v metráži a jenom si připájel koupené konektory??

Četl jsem o kabelu RG-62, ale nejsem si jist, jestli se dá tento kabel sehnat v symetrikém provedení.

Poraďte mně prosím jaké jsou dobré konektory a také jaký pořídit kabel nebo pokud máte/znáte solidního výrobce, který vyrábí tuto kombinaci kterou potřebuji ve vysoké kvalitě a přijatelné ceně budu rád:-)

PS: Víc jak 1000Kč bych celkově (do obou kabelů) nechtěl dávat. Možná bych ale na základě dobrých argumentů hranici posunul výše.

Předem děkuji za návrhy, rady nebo případné tipy *palec*

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Re: výroba symetrického kabelu (XLR/TRS 6,3mm), jaký kabel???

Příspěvek od Aleska »

Neřeš to a nech si jej vyrobit, skoro nic neušetříš.

sekal

Příspěvek od sekal »

Aleska píše:Neřeš to a nech si jej vyrobit, skoro nic neušetříš.
To se tedy nezlob, ale 60,- Kč za připájení jednoho konektoru, což reprezentuje tak cca 5 min. práce... Tak s tím bych je poslal někam (!)... Nehledě na to, že když si to udělá(m) sám, tak má(m) jistotu, že to je udělané pořádně a že to něco vydrží....

THresil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THresil »

Aleska píše:Neřeš to a nech si jej vyrobit, skoro nic neušetříš.
Děkuju za možnost, ale celkem mně tam vadí to označení těch kabelů a celkově si myslím že ty kabely co tam nabízí nejsou nic moc. Možná se mýlím, ale připadá mně to tak a i hodnota 90nF/km, která byla uvedena u toho "nejlepšího" mikrofonního kabelu se mně zdá celkem dost, bral bych tak pod 60... :-)

THresil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THresil »

Celkem schůdný kabel by mohl být SUPRA DAC, co na to říkáte???

THresil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THresil »

Z hlediska parametrů se zdá být dobrý i tenhle, co myslíte?

Kód: Vybrat vše

http://www.hificentrum.cz/vyrobky/1084/audiokabel-oyaide-pa-02-v.htm

Odpovědět