Vyšší řadu cdp nebo samostatný DAC Accuphase

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Libor
Kontaktovat uživatele:

Vyšší řadu cdp nebo samostatný DAC Accuphase

Příspěvek od Libor »

Zdravím všechny.
Vadíkův přehled laserových jednotek a DAC převodníků v našich CDP mě přiměl opětovně zvážit případnou výměnu mého stávajícího DP-65 za DP-67, kterou chci realizovat po upgrade analogu. Z přehledu vyplývá, že v DP-65 je kss 272A a v DP-67 je kss 240A. Protože jen stěží se mi podaří fyzicky porovnat 65-ku + DAC-20 a 67-ku, chtěl bych znát Váš názor :

Jít do varianty :
A. DP 65 propojená dobrým koaxem s modulem DAC-20 v E-550
B. jít do DP 67, která měla, údajně, zatím největší kvalitativní skok
C. neřešit to, za vynaložené prostředky dojde k minimálnímu zkvalitnění zvuku

Pro variantu s DAC-20 : je levnější (cca 12k + 3k) a laser kss 272A je IMHO lepší

Pro variantu DP-67 : laserová jednotka kss 272A je prakticky nesehnatelná oproti kss 240A, která je dostupná, 67-ka je novější typ a dá se předpokládat inovace v dac a v ostatních částech - zdroje, odstínění, masterclock (o kvalitách použitých oscilátorů v jednotlivých typech nevím vůbec nic).

Uvažoval jsem také o upgradu DP 65 modulem Sirius od Casey se stejnými 2x AD 1955 (finančně téměř shodné, jako DAC-20, ale jedná se vlastně o upgrade CDP a DAC-20 upgraduje integrovaný zesilovač)

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Re: Vyšší řadu cdp nebo samostatný DAC Accuphase

Příspěvek od Mark Levinson »

Ahoj Libore,
já trošku vybočím, co takhle vzít v úvahu vynikající CD přehrávač Accuphase DP-500. Tam už montují novou vlastní mechaniku Accuphase, která je vynikající, lepší než mechanika Sony.

Libor
Kontaktovat uživatele:

Re: Vyšší řadu cdp nebo samostatný DAC Accuphase

Příspěvek od Libor »

to ML

Máš pravdu DP-500 je velmi povedený kousek, ale myslím, že finančně je tato změna podstatně náročnější. Vzhledem k tomu, že jsem více propadl analogu půjde jeho upgrade na úkor digitálu. Do digitálu jsem ochoten investovat max. 12k a s DP-500 se do tohoto limitu určitě nedostanu. Navím koupí DAC-20 zhodnotím integráč a dopřeji mu digitální vstup. Stále marně pátrám po konkrétních zkušenostech s DAC-20. Rozhodnutí však musím udělat na teoretickém základě, protože ho nemám kde půjčit. U našeho zastoupení to ani nezkouším, protože nemíním za tento modul zaplatit 22k a navíc ho nemají na pultě.

Odpovědět