Vyvážený a nevyvážený

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Ptakopysk
Kontaktovat uživatele:

Vyvážený a nevyvážený

Příspěvek od Ptakopysk »

Prosím o radu. Provozují DAC Chord hugo tt2 a chtěl bych k němu připojit integrovaný zesilovač pro pohon mích reproduktorů. Předvybral jsem Naim Supernait 2(3),ale řeším následující problém. TT2 má nevyvážené výstupy rca, které mám již obsazené lampovým sluchátkovým zesilovačem, a výstupy xlr, které bych využil. Problém je, že Naim funguje na rca nevyvážené.
Prodejce tvrdí, že stačí koupit adaptér rca-xlr a zařízení propojit a bez problémů to bude fungovat.
Řešil někdo tuto záležitost a uměl by poradit?

Aleskla
Kontaktovat uživatele:

Re: Vyvážený a nevyvážený

Příspěvek od Aleskla »

Třeba tohle.
https://imusicdata.cz/procab-redukce-cl ... xlr+na+rca

Pokud by jsi chtěl utratit víc peněz tak to ještě dělá Cardas
Funguje to.

Ptakopysk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ptakopysk »

Díky za odpověď a tip.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Moja skusenost je opacna. Je to nasilu riesenie problemu, ktory vobec netreba mat.Toto je vyslovene len taka nudzovka pre muzikantov, ked potrebuju redukciu, alebo teda do zostavy do dielne, aby si si mohol pustat youtube ku cirkularke.

a) mas relativne 50% sancu ze si v pripade komplexnejsej zostavy uzenies nejaku zemnu slucku [to bol moj pripad]
b) stracas cely vyhodu vyssieho S/N z dobreho DAC
c) jeden kontakt navyse fakt nepotrebujes

Naim Supernait je zosik v cenovej kategorii, ze si mozes vyberat aj pristroje s XLR vstupmi, aj nejake zakladne delence.

Ale hlavne by som sa v klude a bez emocii zamyslel nad tym, ci chcem dalej minat peniaze u predajcu, ktory sa mi evidentne snazi nasilu natalcit produkt, ktory nesplna to co potrebues, ale ponuka uplne divne riesenia, len aby predal ....

Ptakopysk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ptakopysk »

Fidji99: Děkuji za názor. Vše co píšeš zní logicky. A máš pravdu, jsou i jiné a asi i vhodnější možnosti. Jen jsem se dočetl, že SN jsou dobře synergické s mími repro Harbeth c7.
Takový Luxman by byl fajn, jen ty ceny.
Asi se podívám na Yamahu s-s 2200 která je ještě za zaplatitelný peníz.

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Chord v manuálu k TT2 redukce z XLR na RCA nedoporučuje, viz:
https://chordelectronics.co.uk/wp-conte ... l-V1.6.pdf

Strana 21: "We do not recommend the use of XLR to RCA converter cables."

A také pozor na bod 5 ze stejné strany: "Please do not connect both XLR & RCA to amplifiers simultaneously, this will damage TT 2"
Tj. nedoporučují připojovat zároveň XLR i RCA výstupy (k zesilovači/zesilovačům). Není mi z té formulace tedy jasné, jestli myslí nepřipojovat RCA a XLR současně k jednomu zesilovači, nebo k různým... Různí lidé to interpretují různě. Radši se zeptej Chordu, co přesně tím myslí, a dej vědět, co se dozvíš.

Ptakopysk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ptakopysk »

Aha, to mě nenapadlo. Zkusím se na to zeptat a dám vědět, ale laickým rozumem by neměl být problém při správném zapojení xlr i rca. Snad možná nějaká preference xlr.
Každopádně díky za užitečnou informací.

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Na head-fi je k tomu dotaz: https://www.head-fi.org/threads/hugo-tt ... t-17966773

Robb Watts (konstruktér TT2) tam často odpovídá, tak třeba si toho všimne on nebo někdo jiný, nebo se dozvíš intepretace dalších lidí.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Redukcia zo symetrického XLR výstupu do nesymetrického RCA vstupu nesmie mať skratované piny 1,3 na XLR ,,pin 3 na XLR musí byť nezapojený. Signál sa zníži o 6dB, ale to ničomu nevadí, skrat pinu 3 na XLR výstupe ( -out) na zem môže poškodiť XLR výstup. Pin 1 z XLR sa pripojí na zem RCA, pin 2 z XLR na živý RCA. Stačí skúška ohmetrom, pin 3 proti pinu 1 musí byť "nekonečno".

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

BVa: dík moc za poznámku!

Ptakopysk: Jinak jsem takové redukce používal u jiných přístrojů (XLR na RCA i RCA na XLR) z víc důvodů:
- Potřeba propojení více přístrojů a nedostatek stejných konektorů jako u tebe.
- U některých přístrojů mají XLR a RCA výstupy měřitelně i slyšitelně odlišné hodnoty, takže jsem používal ten slyšitelně lepší... (A nebylo to jen odlišnou hlasitostí, o které píše BVa, to jsem vždy zohleďnoval a hlídal.). U TT2 si myslím, že je to víceméně jedno, ale poslechově jsem ty výstupy moc neporovnával. Záleží samozřejmě i na tom, k čemu to připojuješ....

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

Záleží na tom, jestli má zesilovač plně symetrickou konstrukcí nebo má jen symetrický vstup. Tedy jedná se jen o pseudosymetriku. Pokud se jedná o konstrukcí plně symetrickou, pak je potřeba to vyzkoušet. Koupit redukci, investice není tak velká. Teoretizovaní je k ničemu. V případě pseudosymeriky, bych přínos neočekával. Někdy to má výrobce popsané v manuálu k přístroji, že doporučuje použít propojení symetrické. Bez vyzkoušení jsou to jen teoretické úvahy. Myslet si, neznamená vědět... samozřejmě platí to co píše BVa

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

2 Borek
Reč je o zapojení symetrického XLR výstupu do nesymetrického RCA vstupu. To nie je to isté ako RCA výstup do XLR vstupu.

Ptakopysk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ptakopysk »

Pánové děkuji za reakce. Za sebe na to kašlu a půjdu s integráčem xlr, abych nemusel řešit problémy.

Milan_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan_ »

BVa: mám zvukovku Lynx 22, která má pouze symetrické výstupy a také jsem řešil redukci na RCA. V manuálu ke zvukovce je na konci přímo obrázek jak to zapojit. Použil jsem symetrický kabel a udělal to podle výrobce tzn. PIN2 + na kolík RCA, PIN3 - na zem RCA. PIN1 zem jsem připojil jenom XLR straně. Fungovalo to, ale byl tam brum. Když jsem propojil PIN1 a PIN3 brum zmizel, ale chápu že je to asi špatně, že je asi přetížená minusová větev na symetrické straně. Nicméně už dřív jsem řešil zase redukci na spdif tam jsem použil nesymetrický kabel a zapojil jak píšeš ty tj. pouze PIN2 na kolík a PIN1 na zem a PIN3 jsem vůbec nezapojil a nefungovalo to. Také je zajímavé, že u prodávaných redukcí bývá téměř vždy PIN1 a PIN3 spojený. Mám dokonce originál kabel prodávaný Lynx a tam je taky propojené mínus a zem i když v manuálu to mají jinak.
Přílohy
Resizer_17076580880661.jpg

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

2 Milan
Pre smer RCA out do XLR in.........1a3 spojené
Pre smer XLR out do RCA in........3 nezapojené
Jediná výnimka je, ak by mal prístroj na XLR výstupe plávajúci výstup so signálovým trafom.
Lynx L22 mám, používam ju na meranie a zapojenie je ako píšem.

Odpovědět