Wilson exclusive el10
Wilson exclusive el10
Zdravím.Na základě této recenze,https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... el-10,bych si tyto sloupy chtěl pořídit.Vyhovují mi šířkou,spodním bassreflexem,vzhledem.Chtěl bych se zeptat na váš názor.Pokud někdo vlastní může napsat vlastní zkušenost.Používám receiver onkyo tx nr696 https://www.l-e.cz/onkyo-tx-nr696-cerna.Momentálně mám jamo s807.Jamo jsou 8ohmové.Wilsony 4ohmy.Oboji do 200w.V popisu receiveru je uvedeno 4ohm 210w dynamický výkon.Potřeboval bych vědět jestli tyto dva produkty můžu bezpečně propojit.Taky budu rád,když napíšete jaké zvukové zlepšení můžu čekat,pokud je vůbec onkyo utáhne.Děkuji moc.
Re: Wilson exclusive el10
Případně můžete doporučit jiné bedny v této cenové relaci.Podmínka je však podobná šířka,spodní,respektive přední bassreflex.
Co je špatně na Jamo? Jakou chceš změnu?
Myslím, že stejný nebo velmi podobný zvuk dostaneš z Polk Signature S55 e nebo případně S60 e. Rozdíl investuj do lepšího zesilovače, který z jakýchkoliv beden dostane daleko více než to Onkyo. Tedy pokud ho nemáš na DK.
Právě mám na dk.Zesilovač plánuji do budoucna.Chtěl bych mít oboji,jak receiver,tak zesilovač.Momentálně mám rozpočet na tyto bedny.Cenově jsou o dvacetdva tisíc dražší než jamo.Určitě musí jít o výrazné zlepšení ve zvuku.Později bych koupil zesilovač.Tak hudbu bych poslouchal přes tuto kombinaci.Od těch wilson očekávám tu velikost,štávu,muzikálnost jak se píše v rezenci.Poslouchám převážně rockovou muziku.Zatím nikdo neodpověděl jestli je možná kombinace onkya wilsonů co se týká bezpečnosti.
Na ty polky jsem se díval.Jsou však moc široké.Potřebuji max 240mm.Zesilovač bych možná zvolil Musical Fidelity M2si.Jsem opět limitovaný výškou.Tento má 100mm.Plus dostatečné množství rca vstupů.To však budu více řešit asi až v příštím roce.Prosím zkuste někdo poradit jak je to s tou bezpečností.
Pokud myslíš, připojovat střídavě a ne najednou, tak by to neměl být problém. Receiver 4 ohmy umí, jak píšeš.
Pokud oboje bedny zapojíš do toho Onkya jako A a B, tak není problém. AVR si s tím poradí. Jenom opravdu pozor, aby pak někdo nezapnul A+B. 

Receiver umí 4 ohmy.Jen se udává dynamický výkon 210w.Bedny jsou do 200w.To by však neměl být problém.Omlouvám se asi za hloupé dotazy.Miluji hudbu.V hifi zase nejsem takový znalec.Radši si nechám poradit od zkušenějších.Další věc je,že zadní,výškové plus center na dk mají 8 ohm.Snad to není problém.Jinak sloupy jama již zapojovat nebudu.Děkuji moc za rady.
Za rok asi ještě budu řešit jak nejlépe do beden dovést signál jak z receiveru tak zesilovače.Mají dva terminály pro bi wiring.Představuji,že do každého zvlášt zapojím z různého zdroje,případně je ještě nějaká krabička přepínač signálu.Samozřejmě bych chtěl vše naráz.Jenže na zesák budu muset ještě našetřit.Tak snad bude ještě výše uvedený v prodeji.
Jakože basy budou hrát z jednoho zesilovače a středy a výšky z druhého? Nebo bude každý reproduktor hrát jinou hudbu?
Takhle provoz 2 repro na 1 zesilovač opravdu nefunguje. Budeš potřebovat krabičku, která to zajistí - třeba toto. Ještě snad dodatek k té impedanci repro u DK - je celkem jedno kolik Ω mají. Ten AVR si s tím poradí. 

- Přílohy
-
Myslel jsem,že budu mít později přední bedny na receiver,tak zesilovač.Prostě z čeho budu momentálně hrát.Ještě bych se chtěl zeptat.Mohl bych https://www.salonydenon.cz/reproduktory ... arva-cerna použít k tomu receiveru?Momentálně mám jamo atmos.Jenže ty nejsou připevnovací na zed.Myslíte,že bych si na ně měl radši udělat nějakou úchytku,nechat si je?Není tam ani konektor na kabely.Jen dva kolíčky které zapadnou do spodní bedny.