Všimol som si že niektoré prístroje majú opačne piny na symetrických výstupoch XLR.
Na amerických je PIN1 zem, PIN2 mínus, PIN3 plus a na europských a japonských je PIN1 zem, PIN2 plus a PIN3 mínus.
Hlavne som to počul keď som porovnával CD prehrávače McIntosh MCD 500 a Marantz SA7 S1, mali úplne iné podanie priestoru rovnakej nahrávky. Marantz má na prednom panely prepínač fázy... INV. PHASE...keď som to zapol tak zrazu priestorovosť mali rovnakú. Marantz v návode na to aj upozorňuje. Takže páni pozor keď kombinujete európské alebo japonské prehrávače s americkými zosilňovačmi alebo predzosilňovačmi tak možno hráte v obrátenej fáze, nemyslím tým v protifáze to je niečo iné.
XLR piny 2 a 3 Americké versus Eurosko,Japonské
Re: XLR piny 2 a 3 Americké versus Eurosko,Japonské
Americkej Lynx to má takto:
XLR Pin 1 (GND) to cable shield and to the TRS sleeve
XLR Pin 2 (+) to one signal wire and to the TRS tip
XLR Pin 3 (-) to the other signal wire and to the TRS ring
XLR Pin 1 (GND) to cable shield and to the TRS sleeve
XLR Pin 2 (+) to one signal wire and to the TRS tip
XLR Pin 3 (-) to the other signal wire and to the TRS ring
Ok, že americký LYNX to má tak, len som chcel na to upozorniť že veľa ľudí má nakombinované prístroje z rôznych kútov sveta a možno ani nevedia ži tie XLR piny 2 a 3 na prístrojoch majú opačne. Zháňajú a testujú káble k svojím prístrojom aby to dobre zladili a hrá im to potom v opačnej fáze ktorá vytvorí úplne iný priestorový vnem z nahrávky.
Do riti teraz som si to všimol ako mám prepísať to Eurosko na Europsko
od toho mame usi a testovaci cd, abychom to poznali. Teda ja si to zkousim... (proste nasi naposlouchanou hudbu co vime kde patri, rozmistneni nastroju apod. i zaklad -faze a protifaze..)
krome xlr kabelaze aj. ma i vliv take dvojvidlicka na 220V zdroje.... ackoliv se to nezda, spatne otocena ma vliv na vetsi/mensi prostorovost... tot duvod proc jsem prekopaval kable a mam oznaceny na vstupu tak jak vnimam vetsi prostor...
hold clovek sedi a posloucha... to je nejake divne... laboruje a pak kouka jako tele, ze chyba je nekde jinde
Pritom zprvu to clovicka nenapadne.
krome xlr kabelaze aj. ma i vliv take dvojvidlicka na 220V zdroje.... ackoliv se to nezda, spatne otocena ma vliv na vetsi/mensi prostorovost... tot duvod proc jsem prekopaval kable a mam oznaceny na vstupu tak jak vnimam vetsi prostor...
hold clovek sedi a posloucha... to je nejake divne... laboruje a pak kouka jako tele, ze chyba je nekde jinde