Yamaha R-N303D vs Yamaha RX-V485
Yamaha R-N303D vs Yamaha RX-V485
Dobrý deň,
chcem si kúpiť receiver a reproduktory (3-pásmové stereo) k počúvaniu hudby, najmä cez spotify.
Rozhodujem sa medzi tými dvoma yamahami. Už som bol na 99% rozhodnutý pre stereo receiver R-N303D, len v poslednej chvíli som zistil, že nemá USB vstup, čo ma riadne zaskočilo.
1.Existuje spôsob ako cez nejakú redukciu bez zníženia kvality zvuku pripojiť k R-N303D USB-čko?
2. Myslíte, že je počuteľný rozdiel medzi týmito AVR v stereo na reproduktoroch za cca 400eur?
Ďakujem za Vaše názory.
https://www.yamaha-shop.cz/www-yamaha-a ... 303D-BLACK
https://www.yamaha-shop.cz/www-yamaha-a ... V485-cerny
chcem si kúpiť receiver a reproduktory (3-pásmové stereo) k počúvaniu hudby, najmä cez spotify.
Rozhodujem sa medzi tými dvoma yamahami. Už som bol na 99% rozhodnutý pre stereo receiver R-N303D, len v poslednej chvíli som zistil, že nemá USB vstup, čo ma riadne zaskočilo.
1.Existuje spôsob ako cez nejakú redukciu bez zníženia kvality zvuku pripojiť k R-N303D USB-čko?
2. Myslíte, že je počuteľný rozdiel medzi týmito AVR v stereo na reproduktoroch za cca 400eur?
Ďakujem za Vaše názory.
https://www.yamaha-shop.cz/www-yamaha-a ... 303D-BLACK
https://www.yamaha-shop.cz/www-yamaha-a ... V485-cerny
Re: Yamaha R-N303D vs Yamaha RX-V485
ad 2)
R-N303 patří k nejjednodušším stereoreceiverům, vlastní koncový zesilovač se tak nijak významně nebude odlišovat od RX-V485. Za mě bude rozdíl ve zvuku menší než malý, resp. není zde žádný důvod, aby rozdíl byl výrazný.
Výkon má R-N303 vyšší, pro potřeby bytového poslechu ale nikoliv významně.
R-N303 patří k nejjednodušším stereoreceiverům, vlastní koncový zesilovač se tak nijak významně nebude odlišovat od RX-V485. Za mě bude rozdíl ve zvuku menší než malý, resp. není zde žádný důvod, aby rozdíl byl výrazný.
Výkon má R-N303 vyšší, pro potřeby bytového poslechu ale nikoliv významně.
ak potrebujes USB tak pozri este R-N402D, je to v podstate R-N303D + USB inak vies streamnut z pocitaca alebo telefonu cez upnp
mam N-303D a pouzivam hlavne na streaming spotify/tidal, usb mi nikdy nechybalo.. trochu len lutujem ze som si radsej nepriplatil za R-N803D, tam uz je rozdiel trochu vacsi
mam N-303D a pouzivam hlavne na streaming spotify/tidal, usb mi nikdy nechybalo.. trochu len lutujem ze som si radsej nepriplatil za R-N803D, tam uz je rozdiel trochu vacsi
Ahoj CODE,
a ako si s R-N303D spokojný čo sa kvality zvuku týka keď počúvaš cez spotify?
Aké máš k nemu reproduktory?
Keď porovnáš zvuk s klasickou hifivežou (minisystém) je tam počuť veľký rozdiel v kvalite zvuku?
Pýtam sa preto, pretože doteraz mám len klasickú hifivežu (minisystém) a chcem vedieť či sa my oplatí investovať cca 650€ do stereo receivera a reproduktorov.
a ako si s R-N303D spokojný čo sa kvality zvuku týka keď počúvaš cez spotify?
Aké máš k nemu reproduktory?
Keď porovnáš zvuk s klasickou hifivežou (minisystém) je tam počuť veľký rozdiel v kvalite zvuku?
Pýtam sa preto, pretože doteraz mám len klasickú hifivežu (minisystém) a chcem vedieť či sa my oplatí investovať cca 650€ do stereo receivera a reproduktorov.
Mam 303 v kuchyni jako radio pro rodinu, jedeme s zenou pres wifi nasi hudebni knihovnu na disku+radia...ovladame mobilem...bedynky mam mini Acoustic Energy Compact 1 a hraji moc pekne, prostor cca 20m, bedynky cca 1m od sebe na polici na skrinkou, prostor zaplni solidne i vcetne basu...jedine co mi chybi je vystup na sub, ale ten do kuchyne nepotrebuji....zena tvrdi ze to hraje lepe nez 851+sloupky AE radiance II co mame v obyvaku:-)
yamahu som kupoval pred par mesiacmi a stala 350e aj s dopravou, za tie peniaze sa asi nic lepsie neda kupit
ja mam zapojene klipsch rp600m a hra to super, pocuvam hlavne rock, neda sa to porovnavat s klasickou hifivezou alebo soundbarom
ja mam zapojene klipsch rp600m a hra to super, pocuvam hlavne rock, neda sa to porovnavat s klasickou hifivezou alebo soundbarom
Super... to som chcel počuť že to hrá počuteľne o dosť lepšie ako hifiveža alebo soundbar. Viacmenej som už pre tú R-N303D rozhodnutý.
Kvôli rozpočtu k nemu budem kupovať reproduktory Magnat monitor supreme 1002 (300€).
S tými klipsch RP600M to asi hrá lepšie a tým mini Acoustic Energy Compact 1 by sa to mohlo vyrovnať, ale rozpočet momentálne nepustí a za 300€ som lepšie 3-pásmovky nenašiel a bazárovky nechcem.
Kvôli rozpočtu k nemu budem kupovať reproduktory Magnat monitor supreme 1002 (300€).
S tými klipsch RP600M to asi hrá lepšie a tým mini Acoustic Energy Compact 1 by sa to mohlo vyrovnať, ale rozpočet momentálne nepustí a za 300€ som lepšie 3-pásmovky nenašiel a bazárovky nechcem.
Ty AEka jsou za cca 230e...lehce pres 5tis...nevim jak jsou na tom magnaty ted, kdysi jsem je mel, ale za stejne penize bych se podival na Dali Spectrum 1 a Qacoustic 3020...vsechny za stejne penize jako AE, tedy 5500
tu hudobnu knihovnu mas ako riesenu?
na sitovem disku WD My Cloud EX2 pripojeny do wifi routeru, Yamaha se pripojila k siti a rovnou nasla server sama...ale neco jsem nastavoval na tom WD, ale jen upozornuji nedoporucuji kupovat disk WD MY CLOUD HOME, ten se neda nastavit, pry by se mel pripojovat k Plexu a vsem serverum automaticky sam a kazde zarizeni jej ma hned poznat, ale ja jsem ho mel a do 14dni jsem jej vracel, nenastavis na nem ani prd, ani slozky si nemuzes udelat jak chces sdilene slozky ma defaultni a nehnes s nima, na nejakou slozitejsi spravu disku muzes zapomenout...nevim jak ostatni znacky ale jedu jen produkty WD...na 851N jedu taky pres wifi a taky stacilo pripojit k siti heslem a okamzite nasel sam hudebni knihovnu na disku i slozky...rychlost pres wifi bez problemu, nemusis tahat kabely