Yamaha rx s600

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
miroslavvalasek
Kontaktovat uživatele:

Yamaha rx s600

Příspěvek od miroslavvalasek »

Dobry den,
prosim o radu skusenych. Bude podla vas av receiver yamaha rx s600 vhodny do izby 32m (obyvacka s kuchynou rozmery 6,5 x 5) na bezne pocuvanie radia, hudby, a samozrejme na pozeranie filmov?
Reproduktory by som pravdepodobne chcel 2 nejake regalovky k tv a casom mozno aj dozadu nejake 2 satelity. Ak by som na ten receiver zapojil iba dva repraky + napr subik nebol by ten zvuk nejako skresleny? Tento receiver som si vybral aj pre rozne ine (network) funkcie ktore ma a samozrejme hlavne kvôli rozmerom, kedze aj tu som limitovany. Casom by som mozno dokupil nejake gramo kedze doma mame platne. Nie som audiofil ani filmovy maniak, len chcem lepsi zvuk a hlavne som si to vybral ako darcek k narodeninam (uprednostnil som to pred hodinkami).
Vdaka vsetkym za nazor

miroslavvalasek
Kontaktovat uživatele:

Re: Yamaha rx s600

Este dodam ze by som k tomu chcel yamaha NS-BP 300

Sany
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Sany »

U Yamahy v domácím kinu nelze šlápnout vyloženě vedle, na druhou stranu zázraky nečekej, co si zaplatíš to dostaneš. Pokud zvuk moc nepitváš budeš zřejmě spokojen a pokud začneš špekulovat budeš muset sáhnout hlouběji do kapsy a to řádně - domácí kino které zahraje dobře i hudbu začíná tak na 100tis. Takže dle mě Yamaha na kino ano u hudby už je to horší, ale zas za ty prachy tím že si pořídíš jinou značku si nijak nepomůžeš, jedině že by ses rozhodl pro samostatné stereo. No uvidíme co na to ostatní učastníci, po mém komentáři to tady snad ožije. :mrgreen:

miroslavvalasek
Kontaktovat uživatele:

Dakujem za reakciu.
V podstate som uplne bezny posluchac. Hifi som nikdy nemal, iba bezne magice na kazetu neskor malu vezu. Na dokonaly zvuk si ako laik az tak nepotrpim nebudem pristrojmi merat dokonalost jednotlivych tonov ale samozrejme nechcem aby to hralo ako z plechovky. Momentalne pocuvam zvuk iba z tv reprakov a uz by sm prijal daco lepsie. Tuto yamahu som si vybral kvoli rozmerom nakolko som limitovany vyskou, dizajnu a aj kvoli funkciam ktore ma. Na stereo&video cz bola recenzia pomerne dobra preto nerozumiem z akeho dovodu sa mi na jednom fore silou mocou snazia podsuvat uplne ine vyrobky. Z tychto nazorov mi to vyznelo akoby bol tento receiver uplne nanic

Na zaklade recenzie z strereovideo.cz som sa uz prakticky rozhodol ze do toho idem. Neverim tomu ze pocuvanie hudby bude o nervy.
Preto mi prosim poradte.
1. Bude sa prosim dat na receiver napojit aj nejaky gramofon?
2. Budu mnou zvolene repraky ok?
3. Mozem casom dokupit zadne satelity nejake mensie alebo radsej take iste ako predne repro.
4. Budem moct na toto hifi casom napojit subik yamaha yst-sw012?
Vdaka za rady

Sany
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Sany »

1-Gramofon si budeš muset pořídit s phono předzesilovačem. 2-Repra jsu O.K. já bych šel výš, tak do ceny recivru. 3-Satelity nemusí být stejné mohou být menší ale doporučoval bych stejnou řadu repro-nezapoměl si na centr *taktone* ten je vhodný (dle mě nutný) mít stejné řady jako přední repro !!! 4-Subwoofer půjde zapojit opět bych šel výš min. tak 5 tis. 5-Repro nemusí být od Yamahy jsou i jiné a pro mě i lepší značky.

miroslavvalasek
Kontaktovat uživatele:

Sany vdaka za normalnu odpoved na moje otazky. Receiver platia nasi. Repro asi ja. Pre mna je priorita dokncit byt a dst dokopy auto cize kym nasetrim na drahsie a lepsie repro zvolil som tie yamahy. Ale do buducna sa lepsim urcite nebranim.
Viete mi napisat prosim konkretne repraky ktore by ste zvolili vy?
Dakujem

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

NS-BP 300 nejsou za ty peníze špatné repráky. Kdybys chtěl podobné regálovky ve vyšší kvalitě a je podmínka, že mají být nové, asi bys musel sáhnout hlouběji do kapsy (Xavian, ProJect).

Sany
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Sany »

miroslavvalasek píše:Viete mi napisat prosim konkretne repraky ktore by ste zvolili vy?
Tak toho jsem se obával, no nic ve zlém ale z této kategorie jsem už přes 10 let mimo, takže ty které jsem znal a hrály dobře už se nevýráběj a nové v této třídě jsem již dlouho neslyšel, ale kdysi jsem používal jako satelity Prosony 51MkII http://www.hifionline.cz/reprosoustavy/ ... ty-51mkii/ z nových tady vidím AQ Tango 83 http://www.studiospalicek.cz/aq-tango-83 i s testem http://www.hifi-voice.com/testy-a-recen ... go-83.html a JBL studio 220 http://www.studiospalicek.cz/jbl-studio-220 Repro je dnes jako máku chce to navštívit nějaké studio či obchod a poslechnout co ti sedne abys měl vůbec představu o co jde, vybírat repro dle rady druhých je cesta k průšvihu co se líbí jiným nemusí tobě vůbec sedět. Skvělá repra dělala Acoustic Energy a jejich řada Aelite byla legendou-dnes je již nekoupíš, dobrá je řada Radiance ta se tuším doprodává dále jsou dobré bedny Wharfedale, Tannoy, Bowers & Wilkins, a abych nezapomněl udělat reklamu pro mě absolutní špičce Wilson Benesch *hura*

miroslavvalasek
Kontaktovat uživatele:

Vdaka za odpovede. Dnes som pozeral este nejake repro a v tej cenovke ako ns bp300 su aj yamaha ns333. Nemate niekto sn nimi skusenost? Cenovo su cca rovnako tak v dom je rozdiel.
Diku

Sany
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Sany »

Jak tak koukám, pěkně jsem kecal, ACOUSTIC ENERGY řada Aelite jsou ještě k sehnání v studiu ECELIA HIFI ovšem za původní cenu, ale i tak je to skvělá řada! *palec* http://www.excelia-hifi.cz/acoustic-ene ... ite-3.html http://www.excelia-hifi.cz/galerie-repr ... tic-energy

miroslavvalasek
Kontaktovat uživatele:

No su krasne...ale take velke nemam kam dat.
Chcem ich vedla televizora.
Da sa sem nejako pridat obrazok? Ukazal by som vam kam to cele chcem dat.

Sany
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Sany »

Vkládání obrázků je v sekci NÁVODY na titulní straně.

miroslavvalasek
Kontaktovat uživatele:

Jaaj to treba mat niekde konto. Skratka obybackova tv stena zacina prskticky od jed ej steny cize tam nie je miesto na stlpovy reproduktor. Preto jedine regalovky na dosku vedla Tv

miroslavvalasek
Kontaktovat uživatele:

Pani potreboval by som od Vas poradit.
Ako prepojim avr yamaha rx s600 s bd s677 tak aby som mohol pouzivat iba dialkove od avr? Pojde to vobec? Dalej by som sa chcel spytat ci pojde tento avr nejako prepojit so set top boxom motorola vip1003 aby mi aj pri pozerani tv isiel zvuk cez repro pripojene k avr?
Vdaka moc Miro

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Ovládání by mělo jít pokud což asi umožňuje DO na AVR - přečti si návod. Propojit vše přes HDMI kabely, což set top box umožňuje - http://www.nettvplus.com/images/motorol ... 1003-2.jpg

Odpovědět