Žádost o radu, kupuji příslušenství ke gramofonu

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Hans1983
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Žádost o radu, kupuji příslušenství ke gramofonu

Příspěvek od Hans1983 »

S dovolením se to pokusím trochu shrnout:
Jestli chceš kvalitu tak na aktivní repro do 4000,- zapomenout.

A správně přopoměl Paul že první co potřebujeme všichni vědět k tomu abychom ti adekvátně mohli trochu poradit je:
1. Vzdálenost posluchače (Tebe) od Repro?
2. Co budeš poslouchat za žánry (jenom tu Klasiku)?
4. Reprobedny chceš mít umístěné na zemi (tzv. sloupové provedení repro) nebo někde na polici/stole (tzv. regálové repro provedení) ?
3. Kolik peněz do toho chceš investovat?

Snad sem na nic důležitého nezapoměl.

A doporučuji si třeba sjednat návštěvu u někoho ze zdejších nadšenců do muziky, myslím že bude hodně těch. kteří se budou chtít pochlubit jakou mají skvěle hrající sestavu. Asi stačí když nám napíšeš odkud jsi a jak daleko si ochoten cestovat a dát výzvu ať se ti nejbližší lidé co mají zájem ozvou do SZ (soukromé zprávy).

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

A nechceš použít stereo receiver co udělá stejnou službu jako samostatný zesilovač a ještě něco navíc...
Doporučuji vintage Technics SA-R230, obsahuje AM/FM tuner 24 pamětí, NF zesilovač 2x50W, 5-pásmový ekvalizér a dálkové ovládání tedy 3 přístroje v jednom, dovážel k nám kdysi dávno Tuzex...podobný je SA-R330 s poněkud vyšším výkonem a 7-pásmovým ekvalizérem. Oba mají PHONO vstup pro magnetodynamickou MM přenosku gramofonu. Pokud jsi limitován finančním rozpočtem cca 4000 Kč tak se do toho vejdeš i s bedýnkama Tesla apod., nějaké regálové třípásma řeší situaci, nabídka je široká.
http://www.nrpavs.co.nz/archive/Sold_ht ... A-R230.htm

Zoroaster
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zoroaster »

Koukám, že se to tu rozjelo, děkuji. Ke shrnutí preferencí využiji jeden z příspěvků:

1. Vzdálenost posluchače (Tebe) od Repro?
2. Co budeš poslouchat za žánry (jenom tu Klasiku)?
3. Reprobedny chceš mít umístěné na zemi (tzv. sloupové provedení repro) nebo někde na polici/stole (tzv. regálové repro provedení) ?
4. Kolik peněz do toho chceš investovat?

1) Nastavitelně od jednoho do cca pěti metrů (pokoj přibližně 6x3)
2) Výhradně klasiku.
3) Oboje možné, můžu dát na stůl, nebo zem, případně i stěny.
4) Nejsem limitován žádným stropem, krom toho, aby to pro mě mělo odpovídající hodnotu. Cena 4 000,- byla zcela neznalá. Počítám, že mezní užitek u vyšších cen (řekněme nad 20 000) klesá výrazně rychleji, než u nižších cen. Takže optimum bych sám čekal někde kolem 16 000,- což ovšem je už docela jinde, než byla má původní představa (jakkoliv byla mylná), takže řekněme, že jsem ochoten investovat 13 000,- (ale pokud je poměr cena/výkon výrazně lepší u modelu třeba za 10 000,- rád vezmu ten).

Každý pochopitelně má(te) jiné preference ohledně značky, modelu atd, ale byl bych rád, pokud by u vás znalých zavládla nějaká shoda u dvou základních otázek:
A) zda-li koupit aktivní repro (za 12 000), nebo pasivní + zesilovač (dohromady za 12 000)
B) jestli je dobré (bezpečné, racionální...) kupovat bazarové věci. Tj je bazarový produkt za 12 000 znatelně lepší (když beru v potaz i životnost, riziko skrytých vad atd), než jiný nový produkt za 12 000 ?
To jsou dvě otázky (resp odpovědi, s ohledem i na 1 až 4), od kterých bych se chtěl teď odrážet.

Opakuji, jsem laik, tj nerozumím nabízeným technickým parametrům, zároveň se necítím kompetentní v hledání skrytých vad (při případném bazarovém nákupu). Jistě neexistuje jednoznačně nejlepší varianta, budu rád, když se trefím do horních řekněme 85% :)

gr24
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gr24 »

pokud do toho chceš dat těch 10.000,- tak vem něco noveho ale ja osobně bych se vůbec nebal napalit to do nějakych postaršich lec kvalitnějšich věci hlavně nejlepe z vyskoušenim atd. někteři se zbavujou šrotu ale ja osobně bych vzal tenhle je super
http://elektro.bazos.cz/inzerat/3084709 ... PM66SE.php
psal jsem jim a chce za to 2800,- což vzhledem k tomu od koho to je je mazec a pak nějake pasivni studiove monitory
http://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=pas ... e+monitory

gr24
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gr24 »

Zoroaster píše:Bylo mi doporučeno http://shop.disk.cz/rokit-8g2--krk-/ (x2). Může být ? :)
aktivni nebrat s toho nedaš tak dobrej zvuk jak přes integrovanej zesik + pasivni bedny zvlašť u te klasiky co poslouchaš
aktivni monitory se použivaji ve studiich ve kterych sou taženy přes digitalni mix a hlavně nejsou určeny pro poslech analogu ale digitalu přes digi mix pc atd. *palec*

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

zoroaster-ta cena těch Krků je za 1 kus-to asi víš.Já bych do toho také nešel.Ten avizovaný Marantz jsem kdysi měl-za tu cenu není asi co řešit.Má takový pohodový neagresivní projev,což by na tu klasiku mohlo vyhovovat.K tomu ty Alesisy a jseš cca na 8000 kč a zvuk bude dle mého rozhodně lepší,než z těch akt. monitorů. ;)
-tady je pár zajímavých tipů na repro-"starších" bych se nebál,není problém si je zajet poslechnou,než brát něco naslepo

http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... y/epos/m5/
http://www.rothaudio.eu/hifibazar/index ... uct_id=118
http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... -aelite-3/

Zoroaster
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zoroaster »

Pokud jde o to zkoušení bazarových, asi takto: jsem zvyklý na mp3 z běžného PC a repráků za 500,- tj zvuk z čehokoliv, co bude stát přes 2 000,- mi bude připadat úžasný, problém je, že opravdu neodhadnu, jestli ten zvuk je za 5 000 nebo za 30 000 (resp jestli odpovídá ceně těch bazarových beden). Začíná se mě zmocňovat rozhodovací paralýza :-/. Shodnete se tedy prosím alespoň na tom, že pro klasiku ty pasivní + zesilovač ? Cenu už neřeším, i kdyby to nakonec mělo být 20 000, jsem tolik natěšen, že to dám :). Pak si asi zvolím jednoho rádce, kterého uposlechnu, protože smysluplných návrhů je jinak moc (logické) a shoda nebude nikdy. Přesto opět všem děkuji !

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Nejn pro klasiku ty pasivni + zesilovac! ;)

Na tvem miste bych vzal ten doporucovany Marantz PM 66 se, k nemu repro Mission 780, oboji propojil dobrym kabelem o prurezu 2,5mm na zilu (rozhodne bych take vyuzil i dane moznosti zapojeni reproduktoru na „bi-wiring“!) a poslouchal.

Myslim, ze te to nezklame. *sunglases*

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

zoroaster-souhlasím s Prosperem,pokud jsi z Prahy,tak není potíž si ty Mission poslechnout,pokud bys už měl zesík,tak si ho vzít sebou
-a nebo zkusit ajet poslechnout ty KRK do prodejny a nebo je koupit a do 14 dní je můžeš vrátit-možností je více
-ale pokud to myslíš s poslechem LP aspoň trochu vážně,tak bych šel cestou již x-krát zmíněnou-tzn. zesík + pas. repro

gr24
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gr24 »

zdravím ja stale take nechapu co vic řešit integrovanej zesik je prosťe zesik a ne nějake tintitko s aktivek za par tiček když už aktiv tak aspoň jeden za 20.000,-prosťe to napal jak ti radi Paul,Já a Prospero není co řešit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

gr24
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gr24 »

Prospero píše:Nejn pro klasiku ty pasivni + zesilovac! ;)

Na tvem miste bych vzal ten doporucovany Marantz PM 66 se, k nemu repro Mission 780, oboji propojil dobrym kabelem o prurezu 2,5mm na zilu (rozhodne bych take vyuzil i dane moznosti zapojeni reproduktoru na „bi-wiring“!) a poslouchal.

Myslim, ze te to nezklame. *sunglases*
ja svoje živím 3,5mm na žilu ale to už je ve finale jedno hlavně si k tomu nekupuj 1,5mm tim to zabiješ nadarmo se neřika čím silnější tím lepší stoji max 45,- metr 3,5mm a 2,5mm zhruba 38,- metr nepředpokladam že to budeš mit nějak moc daleko stači ti tak 2m max 3m od zesiku nevahej a volej na ten marantz neš ti ho někdo vyfoukne

Patmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patmann »

Ten receiver od Yamahy nee,měl jsem 450ku a na domácí kino super,stereo ale ubohé,s přehledem ho přehrál Transiwatt...

Odpovědět