Zakoupení audia (reproduktory)

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
vylefi
Kontaktovat uživatele:

Zakoupení audia (reproduktory)

Příspěvek od vylefi »

Dobrý den,
konečně jsem se odhodlal k zakoupení audia k domácímu kinu. Plány byly už hodně dlouho, ale až teď se našla nějaká volná koruna. Na nákup nespěchám (cca za měsíc), ale rád bych už měl představu do čeho jít. Použití bude jak na filmy, tak na muziku (mix žánrů).
Rozpočet není velký - částečný student. Reciever mám v plánu koupit z druhé ruky (asi z http://www.hifibazar.cz). Chtěl bych něco do cca 12 000,- (5kanál, popř. 7kanál (přední reproduktory do biampingu))- vyberu až z aktuální nabídky v době nákupu.

Hlavní otázka co reproduktory? Rozhodně nebudu kupovat všechny (5+ subwoofer - na to prostě nemám). Můj plán je první koupit základ - stereo (postupně přikupovat zbytek). Cena dvou předních beden by měla být cca 10-13 000 - (částka není 100% pevná). Dříve jsem chtěl sloupové reproduktory, ale už chápu, že do místnosti 20m2 je to blbost - koupím tedy regálové reproduktory.
Prosím o radu, jaké reproduktory koupit. Absolutně se nevyznám, a rád bych za ty peníze koupil to nejlepší, co se dá za tu cenu koupit. Vím, že rozpočet je na hifi dost malý, ale víc si bohužel dovolit nemůžu (a poslouchat genius 5.1 už taky nemůžu... *headbang* )
(počítám samozřejmě s další investicí - stojany, kabeláž...)
*jupi*

Děkuji za každou odpověď *palec*

kite19
Kontaktovat uživatele:

Re: Zakoupení audia (reproduktory)

Příspěvek od kite19 »

(počítám samozřejmě s další investicí - stojany, kabeláž...)
- to prečo? V tom druhej téme si predstavil svoj výrobok a sú to nádherné káble, myslím že v cenovej kategórii ktorú plánuješ, sú tie vyrobené káble absolútne dostačujúce, chcel som sa spýtať koľko ťa stála výroba tých káblov.
AV receiver som minule odporúčal v inej téme tento, je to špička, skús sa pozrieť, je to v tvojej cenovej relácii a za tú cenu sa asi nedá kúpiť nič lepšie: http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... -vsx-lx60/
Pozri si parametre na pioneer.eu
Robíš dobre, že začínaš od sterea! Pri nákupe predných repro, vôbec neuvažuj o rezerve na surround, kúp si čo najlepšie predné reproduktory, zadné ti možno budú stačiť aj tie génius. Keď budeš dokupovať efekty, už budeš mať napočúvané stereo a možno sa sám rozhodneš, že 5,1 zvuk nepotrebuješ. Osobne som začal domácim kinom s 5,1 a aj keď som všade čítal, že nakoniec skončím pri stereu neveril som tomu, skončil som pri stereu. Zadné efekty, nestoja za veľkú investíciu a ak tak len z dizajnového hľadiska :D - môj názor

K tomu receiveru môžeš pripojiť akékoľvek reprá, naozaj je to špička, ak budeš trvať na 5,1 zvuku a pošťastí sa ti kúpiť nejaké superkvalitné reprá, hodíš ich ako predné a pôvodné predné hodíš na efekty. Ten Pioneer je v domácom kine viac menej koncové riešenie, reprá za 13 000 zvládne bez problémov a zvládne aj veľmi kvalitné reproduktory, podľa môjho názoru u AV už nebudeš musieť laborovať, budeš už len skúšať aké reproduktory k nemu. Konkrétnu značku repro je ťažké odporučiť, kúp najlepšie aké sa ti vojdú do ceny.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Pozri si ešte toto, http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... 81#p116981, ja som nemal toľko rozumu ako ty keď som kupoval, mohol som mať takýto starší špičkový stroj, za pár korún. Skočil som po novom, robíš dobre, že uvažuješ o kúpe z druhej ruky.

vylefi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vylefi »

Předem se omlouvam za případné chyby v textu. Jsem na 14 dni mimo domov a odkazany jen na telefon.

Máš pravdu, kabely mám (a jsem na ně pyšný :D), ale při tvorbě jsem počítal s biampingem. Je tu tedy možnost (asi ale velmi malá) že použiju repro bez podpory "biampingu".- Tvořil bych tedy další kabeláž. Investici do materialu ti z hlavy neřeknu. Až přijedu domů, zkusim to dát do hromady (snad si vzpomenu). Ale bylo to pracnější, než jsem předpokladal.

Nejdůležitější je teď pro mě reciever a přední repro. Později koupim střed, subwoofer a až nakonec zadky.
Díky za typany na recievry, mrknu na ně.
Pořád ale tápu v těch bednach. Zatim jen tak pokukuji.
Jaká je třeba značka Wharfedale (diamond) ? (Vyroba sice asie, ale četl jsem zatím chvalu). Ještě pokukuju po Heco. Ale jak jsem psal .... Ve značkach repro se neorientuju a nevím kvalitní vyrobce..

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

S reproduktormi je to ťažké, univerzálne rady typu toto je dobré za tie peniaze ti asi nedá nikto, v tomto ide vždy o to čo sa komu páči a osobné preferencie.
Dám ti radu, ktorú mne nikto nedal, lebo som bol somár a nepýtal som sa :D, ľudia majú tendenciu byť presvedčený o správnosti svojich názorov a ja nie som iný.
Musíš si na to vyhradiť trochu času a obehnúť zopár hifi štúdií, suma ktorú chceš investovať nie je extra vysoká, ale pri rozumnom jednaní je ako keby vynásobená. Veľa ľudí má obľúbeného predajcu hifi a pravidelne tam nakupujú, sú štúdiá ktoré spätne odkúpia od svojho zákazníka reprá a zabezpečia predaj z druhej ruky, spravidla ide o zachovalé kusy vo výbornom stave a cena býva aj menej ako polovica. Nikdy nejde o staré reproduktory, niekedy sa u majiteľa neohrejú ani pol roka, niekedy trošku viac a všetko sa dá ukecať, trošku to na predajcu zahráš :D
Takto by som postupoval v súčasnosti ja byť na tvojom mieste, v BA má v tomto širokú ponuku Nissel, skús sa poobzerať vo svojom okolí, či niečo také nie je aj u vás. Ponavštevuj štúdiá, daj si pustiť, začni pri takých aspoň 50 000, aby bolo cítiť vo vzduchu kšeft :D pokecáš, veľa sa dozvieš a potom sa spýtaj na tie reproduktory tam vzadu, nebudú zapojené pretože to nie je ten pravý HighEnd, daj si ich pustiť a neboj sa toho, že nestoja 50 000, možno niekedy pred 2-3 rokmi stáli tú istú cenu. Ak sa ti bude páčiť zvuk, cena bude rozumná, zober ich. Ale prejdi aspoň 3-4 štúdiá, popočúvaj čo ti sadne, ušetríš hromadu peňazí a hrať to bude dobre.
d...l ako ja si vyberie podľa značky a katalógu na nete, porovná ceny na SVK, CZ, HUN, vbehne do predajne Pioneer a povie tieto chcem, ani som si ich pustiť nedal, ani o cene som nejednal, takého blbca ako ja tam asi dlho nemali - jednoducho chcem a mám peniaze :D Ale inak to boli dobré časy :D

Skús zainzerovať tuto na fóre, sú tu čestní chlapi a predávajú v reálnych cenách, ponúknu ti a ak by sa tu objavil nejaký kšeftár asi ťa aj upozornia.

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Nevím, proč bys nemohl použít sloupové reprosoustavy. S tvým rozpočtem rozhodně bazarové. A asi by bylo vhodné koupit hlavní a centr ze stejné řady, aby hrály podobně, což ale zase bohužel hodně zužuje výběr.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Připojuji se k názoru, že repro se musí slyšet. Mám za sebou nedávno "kolečko" po studiích. Měl jsem vytipované nějaké značky, které měly všechny skvělé recenze, nebo mi je někdo doporučil. Dobrá polovina z nich hrála naprosto otřesně... :lol: Samozřejmě ale jen mému uchu. :oops: Jde o to, že někomu to zní otřesně a jinému to přesně "sedne". To je naprosto nepřenosné. Někdo má rád výšky, jiný basy, každý chce věrný zvuk, jen ten zvuk je vždycky věrný něčemu a někomu jinému :mrgreen: . Spousta lidí zde na fóru jsou šťastnými majiteli značek, které mne neoslovily, je ale baví a nedají na ně dopustit. A tak je to taky dobře...každý máme jiné uši...
Takže bez "kolečka" a osobního poslechu vybrati asi opravdu nelze. Každé bedny hrají úplně jinak a je třeba najít ten "svůj zvuk". *2thumbsup*

jirotel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirotel »

U známého jsem slyšel kombinaci Pioneeru 1019 a repro Magnat supreme 990 a neznělo to vůbec špatně.... na hifionline mají teď v použitých pincka LX 71, což je nižší model/řada LX 75, kterej byl byl velmi dobrej v testech.... :-) ale jak Ti každý radí, běž si to poslechnout......každému chutná něco jiného *palec*

vylefi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vylefi »

Takže se přiblížila doba nákupu.
Receiver o kterém momentálně uvažuji je PIONEER SC-LX71 -vychází dost slušně v recenzích (na hifibazaru za 15 000,- (prý stav jako nový ) - láká mě i roční záruka (u použité věci člověk nikdy neví :) ). Co vy na to? Myslíte že by to byl dobrý kup?

Na reproduktory se budu muset tedy zaměřit trochu víc a objet nějaké studia (o žádných ani v okolí nevím :( ). (předběžně jsem pokukoval po KLIPSCH RB-61)

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

PIONEER SC-LX71 - výborný nákup, neboj sa toho. Už to len chce nejaké lepšie reproduktory, neponáhľaj sa niečo vyskočí aj v reproduktoroch. Kúp dobre, aspoň tak ako si vybral ten AV *2thumbsup*

Basstl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Basstl »

Koukni na tenhle inzerát:
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=19007
Za ty peníze asi nic lepšího nekoupíš a můžeš se případně domluvit s autorem na výrobě centru. ;)
Samozřejmě doporučuji si to nejdřív poslechnout.

vylefi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vylefi »

Zdravíčko, vrátil jsem se ze služebky a následné dovolené a znovu řeším repro. Reciever zatím leží doma ladem. Něco jsem slyšel, ale zdálo se mě, že všechno hraje božsky. To je bohužel tím, že v hifi nemám vůbec nic naposloucháno (všechno jen na pochybných nehifi bedničkách). Připadám si jako na začátku, vůbec nevím co pořídit :D.
Momentálně jsem trošku navýšil rozpočet - pokukuju po Heco Celan GT 302 (za nějakých 18 500,-), před tím jsem měl vybrané ještě Magnat Quantum 753. Více méně se momentálně řídím dle ceny a recenzí, které najdu na netu :/ .....

petrL- K těm sloupům (jsem lajk, takže se omlouvám jestli je to blbost) - Bylo mě řečeno že na sloupové reproduktory je ta místnost moc malá (přesněji má 18m2). (bude tam přebasováno)

Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dinosaurjr »

Pokud úplně přesně nevíš jaké repro vlastně chceš a co vlastně máš hledat, tak doporučuji pořídit si nějaký bestseller v bazaru a něm se něco přiučit a po čase je poslat do světa. Repro stejně poznáš až po čase po cca měsíci poslechu, kdy budeš mít klid a sledovat jemné detaily. Pak je dobré začít tipovat další bedny a obcházet si je poslechnout. Taky si udělej čas na výstavu HighEnd v Praze v říjnu.

Odpovědět