Zdravím všechny, potřeboval bych poradit. Sehnal jsem jeden zesilovač ale má takové zvláštní značení u tech svorek na repro. Muže mi někdo poradit jak to zapojit..? Jsou tam 4 šroubky kterými se dotahují dráty od repro do tech svorek.
Je tam následující: COM/ 8ohms/ 70V/ 100/120V
díky
Zapojení repro k zesilovači
Re: Zapojení repro k zesilovači
Jedná se o zesilovač s transformátorem pro plošné ozvučení. Používá se to na připojení většího množství reproduktorů na větší vzdálenosti, typicky ve shromažďovacích prostorách. Tyto zesilovače většinou nejsou moc vhodné na hifi, protože se po nich žádá hlavně dobrá srozumitelnost řeči, nikoliv celého slyšitelného pásma Pokud chcete připojit klasickou reprosoustavu bez transformátoru použijte 8ohm na plus svorku a COM na minus svorku.
Děkuji za vysvětlení, mám použít stejné svorky pro oba reproduktory...? To asi nebude hrát stereo..?
ne asi nebude a můžeš snadno nedodržet min. impedanci - prostým propojením přívodních kabelů dvou beden...navíc hrozí trvalé poškození
jo kdybys popsal zesík (značka, model, typ) případně dal fotku - byli bychom chytřejší
jmenovaný aparát našel uplatnění - například - ve školním nebo závodním rozhlase s rozvodem 100V
a utáhl 20-30 plastových jednopásmových bedýnek s vlastním trafkem (popsáno v příspěvku výše)
jo kdybys popsal zesík (značka, model, typ) případně dal fotku - byli bychom chytřejší
jmenovaný aparát našel uplatnění - například - ve školním nebo závodním rozhlase s rozvodem 100V
a utáhl 20-30 plastových jednopásmových bedýnek s vlastním trafkem (popsáno v příspěvku výše)
ok vložím sem link na můj inzerát kde to prodávám. Je to značka MRS (Magic road of sound) a výrobní štítek na tom není. Je to podle všeho polská výroba. Je ale v perfektním stavu. Potenciometry jsou pěkně tuhé, nevychozené. Váhově je to dost těžké.
https://www.sbazar.cz/latajakub/detail/ ... formatorem
https://www.sbazar.cz/latajakub/detail/ ... formatorem
neznám ale vizuálně vzato, není to stereo...což dvě 4Ω bedny zapojené do série k výstupu 8 Ω připojit můžeš, zrovna tak jednu 8 Ω nicméně velké hifi to nebude