při paralelním zapojení dvou beden na kanál se na polovinu sníží jejich impedance a tím pádem vzrůstají nároky na zesák.
při sériovém zapojení by to mělo být v pohodě - přesto když se na to zeptám, většinou slyším: to radši ne...
proč?
máte s tím nějaké zkušenosti?
zapojení repro v sérii
Re: zapojení repro v sérii
na zesáku je napsáno:
SYSTEM A: 8 - 16 ohm
SYSTEM B: 8 - 16 ohm
SYSTEM A + B: 16 ohm
co se tím myslí?
jako že když zapojím A = 8 ohm bedny a do B = jiné 8 ohm bedny, tak mám A + B = 16 ohm a jsem v klidu???
ale A = B, stačí se podívat dovnitř. tím pádem
pro paralelní zapojení A + B = A/2 = B/2 = 4 ohm !!! to už na klídeček nevypadá...
pro sériové zapojení A + B = 2A = 2B = 16 ohm ???
nebo co tím vlastně myslí?
SYSTEM A: 8 - 16 ohm
SYSTEM B: 8 - 16 ohm
SYSTEM A + B: 16 ohm
co se tím myslí?
jako že když zapojím A = 8 ohm bedny a do B = jiné 8 ohm bedny, tak mám A + B = 16 ohm a jsem v klidu???
ale A = B, stačí se podívat dovnitř. tím pádem
pro paralelní zapojení A + B = A/2 = B/2 = 4 ohm !!! to už na klídeček nevypadá...
pro sériové zapojení A + B = 2A = 2B = 16 ohm ???
nebo co tím vlastně myslí?
Dadaft
Pokud se nepletu, tak je to mysleno nasledovne: pokud zapojis bedny jen do A, nebo do B, tak maji mit impendanci 8 az 16ohmu. Pokud zapojis bedny soucasne do A i B, tak maji mit impendanci minimalne 16 ohmu kazda.
Pokud se nepletu, tak je to mysleno nasledovne: pokud zapojis bedny jen do A, nebo do B, tak maji mit impendanci 8 az 16ohmu. Pokud zapojis bedny soucasne do A i B, tak maji mit impendanci minimalne 16 ohmu kazda.
-
- Kontaktovat uživatele:
V manuálu k mému H/K se píše:
You can listen to two pairs of speakers at
the same time ONLY if the impedance of
EACH speaker is NOT LESS THAN 8 Ohms.
Netuším ale, zda to platí všude.
You can listen to two pairs of speakers at
the same time ONLY if the impedance of
EACH speaker is NOT LESS THAN 8 Ohms.
Netuším ale, zda to platí všude.
taky to tak vidím.
8 ohm bude pro ten zesák ideál. víc snese taky, s menší hodnotou a vyšší hlasitostí začíná slívat jako prase - pozorováno na vlastní uši.
takže když mám dva páry 8 ohm beden, je blbost jedny připojit na Ačko a druhé na Bčko, čili paralelně.
sériové zapojení je pro zesák lepší...
je to lepší i pro bedny?
nebo je to bednám fuk?
8 ohm bude pro ten zesák ideál. víc snese taky, s menší hodnotou a vyšší hlasitostí začíná slívat jako prase - pozorováno na vlastní uši.
takže když mám dva páry 8 ohm beden, je blbost jedny připojit na Ačko a druhé na Bčko, čili paralelně.
sériové zapojení je pro zesák lepší...
je to lepší i pro bedny?
nebo je to bednám fuk?
Bedniam je to fuk... to zlievanie zvuku je zapricinene narastom indukcnosti serioveho systemu a nedostatku vykonu do 2 nasobnej impedancie... ale ta indukcnost je podla mna este vacsi problem ....