zapojení sluchátek??

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

zapojení sluchátek??

Příspěvek od lubin »

Ahoj, potřebuji poradit...

chci si pořídit nová sluchátka. Otázka zní, zda mohu zapojit sluchátka přímo do CDP (CDP nemá sluchátkový výstup), myslím tím např. přes nějakou redukci cinch+cinch/jack?? CDP má však možnost zeslabení signálu na výstupu (teoreticky mohu hrát přímo na koncový zes.z tohoto CDP, ač tomu tak nyní není). Nechce se mě investovat do sluch. zesilovače a navíc mě tahle cesta připadá kratší a jednodušší....

tech. info o sluchátkách:citlivost (dB/mW, dB/V*) 102*
impedance (ohms) 55
frekvenční rozsah (Hz - kHz) 17 - 26,5
max. příkon (mW) 200

Pokud je to totální blbost, nekamenujte mě, pokud ne, poraďte, kde např. takovou redukci (něco kvalitnějšího) koupit....

díky za názory....

enregistree

Re: zapojení sluchátek??

Příspěvek od enregistree »

Potrebujes sluchatkovy zesilovac, obavam se.
Primy line out z CDp nebude mit pro tato sluchatka dostatecny gain (toho nebude potreba moc, ale 2V nestaci), nebude schopen dodat proud a mozna prijdes o basy pod 100hz nebo jeste o vic (pokud ma CDp na vystupu kondenzator v serii se signalem - vznikne high-pass filter; linkovy vystup je delany pro vstupni impedanci dalsiho komponentu v radu desitek tisic ohmu, sluchatka maji 55 ohm).

Preferujes-li ovladani hlasitosti v CDp, tak ji muzes ze sluchatkace vyhodit - da se udelat redukce RCA-jack, ale aktivni, staci jeden az dva dual opampy, pasivni komponenty a napajeni z baterii nebo ze site. Pouzivam tohle zapojeni jako vystupni cast prenosneho sluchatkace, takze to muzes i vyzkouset.
--
L_u_k_a_s

Odpovědět