Závaží na Sony PS-313FA
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Závaží na Sony PS-313FA
Vážení přátelé,
mám na vás menší dotaz. Mám možnost a i chuť koupit ke svému Sony TA-2650 gramofon stejného výrobce a to PS-313FA. Má několikero poruch jako kabeláž, panty a chybějící přenoska, což jsou vše opravitelné záležitosti. Ale také mu chybí závaží na konci ramínka. Bohužel se v této branži neorientuji nějak dlouze a ani detailně, chci se vás zeptat, zda se dá někde sehnat nějaké závaží?
Popřípadě zda je to na plno peněz a času laborování než dosáhnu konečného výsledku.
Díky za odpovědi a zatím se mějte,
Venca
mám na vás menší dotaz. Mám možnost a i chuť koupit ke svému Sony TA-2650 gramofon stejného výrobce a to PS-313FA. Má několikero poruch jako kabeláž, panty a chybějící přenoska, což jsou vše opravitelné záležitosti. Ale také mu chybí závaží na konci ramínka. Bohužel se v této branži neorientuji nějak dlouze a ani detailně, chci se vás zeptat, zda se dá někde sehnat nějaké závaží?
Popřípadě zda je to na plno peněz a času laborování než dosáhnu konečného výsledku.
Díky za odpovědi a zatím se mějte,
Venca
Re: Závaží na Sony PS-313FA
Jde o to, jestli ti jde jenom o funkčnost nebo o restaurování. Fukci splní jakýkoliv vhodný nerezový váleček (hmotnost budeš muset předem zjistit) aretovaný třeba červíkem kolmo k ose, u soustružníka tak za 100 Kč. Jestli chceš i orig. vzhled, tak kup jiný, kompletní. Těžko někdo bude prodávat jenom to závaží.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ahoj,
díky za rychlou odpověď. S válečkem o určitém průměru by asi neměl být tedy problém. Jen se chci zeptat, co jsi myslel tím kompletním?
To jde koupit komplet celé ramínko, se závažím, regulacemi A-S atd.? A popřípadě kde? Google mi nevyhodil žádné tuzemské obchody krom shopu s DJingem, ale tam toho moc na tyhle starší pány nemají.
Díky,
Venca
díky za rychlou odpověď. S válečkem o určitém průměru by asi neměl být tedy problém. Jen se chci zeptat, co jsi myslel tím kompletním?
To jde koupit komplet celé ramínko, se závažím, regulacemi A-S atd.? A popřípadě kde? Google mi nevyhodil žádné tuzemské obchody krom shopu s DJingem, ale tam toho moc na tyhle starší pány nemají.
Díky,
Venca
Velice obdivuji tve nadseni, mam ale dojem, ze je tech poruch nejak moc...Lanparties píše:.....Má několikero poruch jako kabeláž, panty a chybějící přenoska, což jsou vše opravitelné záležitosti. Ale také mu chybí závaží na konci ramínka.....

Pokud bys ten stroj dostal zdarma nebo za "hubicku" (do 250,-Kc) tak by se snad dalo o "rekultivaci" uvazovat. Vse co je cenove nad "hubickou" je moc.

V naprosto bezchybnem stavu se tyhle gramce daji sehnat tak za 50,- / 60,-€, staci je pak jen pripojit, seridit a poslouchat...
Chybejici prenoska je prvni vydaj navic, panty se mozna vubec sehnat nezdari, zavazi z NEJAKEHO valecku je spisovne cesky PRASÁRNA atd., atd....
Radeji se tedy podivej po nejakem "bezchybnem" kousku a nebo se, jeste lepe, odpoutej od znacky (Sony toho v analogu moc prevratneho nevyrobilo), a kup si opravdicky gramofon.....

to Prospero :
stačí se podívat třeba na www.thevintageknob.org
(Sony toho v analogu moc prevratneho nevyrobilo)

stačí se podívat třeba na www.thevintageknob.org

Napsal jsem PREVRATNEHO.... 

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Díky za odpovědi.
Máte nejspíš pravdu, poruch je moc a hubička je moc velká
Jinak v "hubičkových" nebo spíš hubových cenách jsou tam ještě funkční TELEFUNKEN RS 200 - kolem 600 Kč (jen přetržený kablík síťový, pro mě ex-bastlíře začátečníka by to neměl být problém) a nebo Siemens RW 444 kolem 800 Kč (bez závady). Nemusím ani nechci kupovat nutně ani jeden, nespěchám na to... Spíš to nechci uspěchat!
Když už ten Sony zavrhuji, tak nechci zakládat nové vlákno. Myslíte, že některý z těch gramofonů stojí za koupi?
P.S. Zesilovač Sony, co mám je dle mého názoru dosti kvalitní. Jak už zvukovým projevem, tak provedením šasi. Také bych rád sbíral techniku podobné věkové kategorie, zesilovač je r.v. 1977, tak bych rád i "gramec" podobného stáří.
Díky a pěkný den,
Venca
Máte nejspíš pravdu, poruch je moc a hubička je moc velká

Jinak v "hubičkových" nebo spíš hubových cenách jsou tam ještě funkční TELEFUNKEN RS 200 - kolem 600 Kč (jen přetržený kablík síťový, pro mě ex-bastlíře začátečníka by to neměl být problém) a nebo Siemens RW 444 kolem 800 Kč (bez závady). Nemusím ani nechci kupovat nutně ani jeden, nespěchám na to... Spíš to nechci uspěchat!
Když už ten Sony zavrhuji, tak nechci zakládat nové vlákno. Myslíte, že některý z těch gramofonů stojí za koupi?
P.S. Zesilovač Sony, co mám je dle mého názoru dosti kvalitní. Jak už zvukovým projevem, tak provedením šasi. Také bych rád sbíral techniku podobné věkové kategorie, zesilovač je r.v. 1977, tak bych rád i "gramec" podobného stáří.
Díky a pěkný den,
Venca
Když zesilovač Sony tak i gramofon Sony ať to k sobě trochu ladí. To že Sony gramofony nejsou nic převratného bych netvrdil. Měl jsem doma gramofon Pro-Ject RPM 1 s jehlou ortofon om 5e a šel rychle z domu, protože ho převálcoval Sony PS 3300 s jehlou AT 91. Zkus Allegro třeba toto:
http://allegro.pl/gramofon-sony-ps-x35- ... 52763.html
http://allegro.pl/gramofon-sony-ps-x35- ... 52763.html
Máš pěkný vintage aparát
http://www.vintage-audio.com.ua/en/cat/ ... l?begin=11
závažičko z nerez oceli nebude problém vyrobit nejlépe podle originálu (rozměry) v nouzi podle obrázku, headshell a přenoska je 1/2" na dva šroubky, stylově vyhoví Sony VL-48G dostupná u nás, celkem levná na začátek k rozehrání, pak můžeš jít výše, eliptický Ortofon apod.
http://www.vintage-audio.com.ua/en/cat/ ... l?begin=11
závažičko z nerez oceli nebude problém vyrobit nejlépe podle originálu (rozměry) v nouzi podle obrázku, headshell a přenoska je 1/2" na dva šroubky, stylově vyhoví Sony VL-48G dostupná u nás, celkem levná na začátek k rozehrání, pak můžeš jít výše, eliptický Ortofon apod.