zdroj filmů --> kvalita zvuku
zdroj filmů --> kvalita zvuku
Dříve jsem v tom měl jasno, multimediální centrum... Ale po obměně sestavy řeším z čeho dostat kvalitní výstup 5.1 DD (AC-3) zvuku do receiveru, jelikož z MMC to není ono. Do jaké kvality až zajít?!
Přemýšlel jsem například Dune HD, postavit si HTPC s ESI July či si trochu více usypat a zvolit Oppo 93 / 103 či Cambridge Audio 650/651BD nebo něco jiného?! Propojení optikou či koax?! Jde mi o přehrávání filmů z disku či flashdisku, převážně AVI (xvid a divx)... Díky za názory
Přemýšlel jsem například Dune HD, postavit si HTPC s ESI July či si trochu více usypat a zvolit Oppo 93 / 103 či Cambridge Audio 650/651BD nebo něco jiného?! Propojení optikou či koax?! Jde mi o přehrávání filmů z disku či flashdisku, převážně AVI (xvid a divx)... Díky za názory
Re: zdroj filmů --> kvalita zvuku
U ESI Julia si nejsem jistý, zda dokáže poslat 5.1 na digitální výstup. Já ji používám v PC společně s externím DACem a hraju hudbu ve stereu. Kvalitou se to vyrovná určitě CDP kolem 30 tis. Kč. Filmy jsem také poslouchal a hudební doprovod k nim není mnohdy na takové úrovni jako CD nebo SACD či DVD-A. Lépe jsou na tom koncerty - třeba Corrs Unplugged. Navíc pokud je to film s nějakou komprimací, tak bych už toho příliš neočekával.
Záleží také na tom, jaký máš zbytek sestavy.
Záleží také na tom, jaký máš zbytek sestavy.
Samozrejme, ze Julca multikanal prenesie.
http://www.esi-audio.com/products/julia/
http://www.esi-audio.com/products/julia/
Juli@'s optical and digital outputs allow AC3/DTS pass through for Dolby digital and DTS surround sound playback.
a co místo ESI Juli zvukovku Onkyo SE-PCI 200 ?! Má s tím někdo zkušenosti?!
Ja jsem z PC pouštěl filmy přes tohle a nebyl problem http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0A30001SIO jelo DD i DTS ,na tve požadavky co jsi napsal na začátku by to mělo stačit. Do recieveru to šlo z te zvukovky optikou.
Mozno hlupa otazka, ale aky je problem pri prehravani cez multi.med.centrum? Osobne som si zakupil ASUS oPlay, na TBdisku mam filmy v MKV. Obraz je perfektny aj pri porovnani s BD pioneer LX52.
No a zvuk? Vacsina je pekne v DTS, pri niektorych filmoch co som mal moznost porovnat (napr. AVATAR z BD), jednoducho som nepoznal rozdiel.
Neviem teda ake technicke obmedzenie vytvara taketo MMC ako je ten ASUS, ale subjektivne mi nic nechyba pri prehravani kvalitne rip.nahravok.(teraz vravim o filmoch)
Hudba to je nieco ine, tam mienim zakupit do buducna DAC. Zatial hram vacsinu s CD.
No a zvuk? Vacsina je pekne v DTS, pri niektorych filmoch co som mal moznost porovnat (napr. AVATAR z BD), jednoducho som nepoznal rozdiel.
Neviem teda ake technicke obmedzenie vytvara taketo MMC ako je ten ASUS, ale subjektivne mi nic nechyba pri prehravani kvalitne rip.nahravok.(teraz vravim o filmoch)
Hudba to je nieco ine, tam mienim zakupit do buducna DAC. Zatial hram vacsinu s CD.
Co jsem měl možnost vyzkoušet, tak každé centrum mělo jinou chrakteristiku zvuku. Měl jsem doma xtreamer sw2, Asus HD, popcorn a-200, Dune HD Duo a Evolve Blade. Už neřeknu přesně, jak a co hrálo. Ale mám to v přímém srovnání s DVD Pioneer 989AVi. Zkoušel jsem AC-3, DTS a FLAC a jedno centrum bylo nesmyslně přebasované, druhé převýškované, u dalšího jsem neměl středy... Vše jsem zkoušel Optika a Cicnh. Když si člověk vezme, že v centru je paměť, procesor, nějaká deska, audio a video obvody, nějaká krabice, software... a to celé se prodává od tisícovky, tak to asi ani hrát nemůže. Když například, jen kvalitní zvukovka do počitače stojí od 4 000,- Kč. Obrazově je každé centrum taky jiné, každý má jinou sytost a ostrost. Do budoucnosti asi půjdu cestou oppa, ale ještě před budoucností vyzkouším kvalitní zvukovou kartu...
Robur --> ta zvukovka co si dal link, je opravdu základ, s ní to hrát moc dobře nebude a ani nemůže
Robur --> ta zvukovka co si dal link, je opravdu základ, s ní to hrát moc dobře nebude a ani nemůže
Hmm, zaujmave. Tak k porovnaniu roznych centier som sa nedostal.
Na druhu stranu, do recievera idem z BD LX52 optikou, a z ASUS oplay idem HDMI. Skor som vnimal rozdiel medzi jednotlivimi MKVckami, niekedy bola zvukova stopa zmrsena pri ripnuti z BDnosica,pravdepodobne.
Osobne neviem ako inak by som prehraval tie MKV, ked nie s toho centra.(zeby to OPPO bolo riesenie?)
Takze pockam ako dopadne tato zaujmava debata.
Na druhu stranu, do recievera idem z BD LX52 optikou, a z ASUS oplay idem HDMI. Skor som vnimal rozdiel medzi jednotlivimi MKVckami, niekedy bola zvukova stopa zmrsena pri ripnuti z BDnosica,pravdepodobne.
Osobne neviem ako inak by som prehraval tie MKV, ked nie s toho centra.(zeby to OPPO bolo riesenie?)
Takze pockam ako dopadne tato zaujmava debata.

nejakou multimedialni masinkou... psal jsem ti to v PM zprave...
proste co svede nacvaknout nejaky hdd pres usb treba a frkas...mkv, flac,vse.. pokud mas optiku kup si dlouhy opticky kabel... vychazi cca 500kc a ma dokonce zlacene koncovky
a normalne z notebooku to muzes tahat na domaci kino... pokud nezvlada ti notas/pc optiku tak jsou masinky z USB na optiku... nebo silene drahymi analogovymi kabelazema....
moznosti je spoustu... bylo to tu nekde na foru probirano..
jakou masinkou je uz na tobe kolik chces za to vyvalit prasuli...
proste co svede nacvaknout nejaky hdd pres usb treba a frkas...mkv, flac,vse.. pokud mas optiku kup si dlouhy opticky kabel... vychazi cca 500kc a ma dokonce zlacene koncovky

moznosti je spoustu... bylo to tu nekde na foru probirano..
jakou masinkou je uz na tobe kolik chces za to vyvalit prasuli...
léta jsem to hnal z PC. Zvukovka s optickým výstupem do receiveru , HDMI z grafiky do televize. Je to nejlevnější způsob. Teď jsem si koupil Cambridge AZUR 751BD, ten mi to nahradil.
o jakou zvukovku se v pocitaci jednalo?? A jaky je zaver ve srovnani s 751bd (hudba, film...)??
maslik:
pořád ji ještě používám, creative sb x-fi audio card s optickým výstupem. Zvuk jde ze souborů přes ffdshow, kde mám vypnuté všechny mixy a samply, jde to rovnou do výstupu, receiver si data zpracovává sám. V případě 751BD jsem připojen přes multikanálové audiovýstupy, takže zvuk tímpádem nemůžu srovnávat. Předtím jsem ale měl digitálně připojenou Yamahu BD-S1900 a ve zvuku filmů jsem nepozoroval rozdíly. Je to jen stream, záleží na receiveru, si myslím. U hudby si myslím záleží na přehrávači a filtrech víc, tam se mi přechod na 751 zdá být posunem.
PC má rozhodně výhodu v tom, že všechno se dá měnit, přeinstalovat software i hardware. Multimediální centrum má svý kodeky a všechno stabilně, buď dobře nebo blbě (dle ceny?). 751BD je v podstatě drahá multim. mašinka bez harddisku s kvalitními audio i video kodéry. Oppo je ten samý případ.
PC umí zvuk v DD a DTS stejně dobře, obraz díky mé blbé graf. kartě výrazně slabší (nestíhá 1080p), 751BD má DTSMA a DDHD, lepší obraz a lepší zvuk z FLAC (se mi zdá)
pořád ji ještě používám, creative sb x-fi audio card s optickým výstupem. Zvuk jde ze souborů přes ffdshow, kde mám vypnuté všechny mixy a samply, jde to rovnou do výstupu, receiver si data zpracovává sám. V případě 751BD jsem připojen přes multikanálové audiovýstupy, takže zvuk tímpádem nemůžu srovnávat. Předtím jsem ale měl digitálně připojenou Yamahu BD-S1900 a ve zvuku filmů jsem nepozoroval rozdíly. Je to jen stream, záleží na receiveru, si myslím. U hudby si myslím záleží na přehrávači a filtrech víc, tam se mi přechod na 751 zdá být posunem.
PC má rozhodně výhodu v tom, že všechno se dá měnit, přeinstalovat software i hardware. Multimediální centrum má svý kodeky a všechno stabilně, buď dobře nebo blbě (dle ceny?). 751BD je v podstatě drahá multim. mašinka bez harddisku s kvalitními audio i video kodéry. Oppo je ten samý případ.
PC umí zvuk v DD a DTS stejně dobře, obraz díky mé blbé graf. kartě výrazně slabší (nestíhá 1080p), 751BD má DTSMA a DDHD, lepší obraz a lepší zvuk z FLAC (se mi zdá)