Zesík ke Xavian Giulietta
- fanousekhifista
- Kontaktovat uživatele:
Zesík ke Xavian Giulietta
Tedy, ve vlákně o sobě jsem napsal, že nemám mnoho peněz na případnou výměnu zesíku, ale dvě tak naprosto jasně kritické reakce na používané železo mě trošku rozhodily. Co byste doporučili k Giulietta? Máte někdo? Můj Pioneer má 70W, tak bych asi předpokládal, že budu potřebovat něco silnějšího. Díky za každý tip!
Re: Zesík ke Xavian Giulietta
My jsme to Franto vůbec nemysleli zle, naopak! Gulietta je skvělá bedna, ale s tvým momentálním zesilovačem hraje tak na 50% a to je škoda. Pokud bys chtěl zůstat u Pioneera, stačila by ti bedna za polovic a hrálo by Ti to lépe, zní to divně ale je to tak... No a za ušetřená peníze bys moh nakoupit třeba muziku
To je jedna cesta, ale myslím, že se dáš druhou cestou, a to, že probudíš dřímajicí potenciál Xavianů přikoupením jim odpovídajícího partnera.
Aby ti mohl kdokoli poradit, musíš napsat jaký máš cenový strop a zda jsi ochotný jít do železa z druhé ruky?
To je jedna cesta, ale myslím, že se dáš druhou cestou, a to, že probudíš dřímajicí potenciál Xavianů přikoupením jim odpovídajícího partnera.
Aby ti mohl kdokoli poradit, musíš napsat jaký máš cenový strop a zda jsi ochotný jít do železa z druhé ruky?
- fanousekhifista
- Kontaktovat uživatele:
Však také nehudrujuvintage píše:My jsme to Franto vůbec nemysleli zle, naopak!
má ten tvůj Pioneer pre-out? Osobně bych koupil nejdřív slušný konec, klidně i monobloky, používal bych zatím předzesík z Pionneru a pak něco slušnýho koupil 
já nevím záleží co se komu líbí ale 2p s revelatory chce zhruba 50titisícovej zesilovač. A řešení s pre - out dokáže zabít mnoho dobrejch koncáků.
Takže doporučení je obravdu dobrej osvědčenej integráč v této ceně a nebo slušné dělené řešení, to však bude stát víc.
Takže doporučení je obravdu dobrej osvědčenej integráč v této ceně a nebo slušné dělené řešení, to však bude stát víc.
já to myslel jen jako dočasný řešení než by našetřil na slušný předek! ne definitivum... Když ste ale nakousl ty integráče, tak pak už něco takovýho:T-M píše:já nevím záleží co se komu líbí ale 2p s revelatory chce zhruba 50titisícovej zesilovač. a řešení s pre - out dokáže zabít mnoho dobrejch koncáků.
Takže doporučení je obravdu dobej osvědčenej integráč v této ceně a nebo už opravdu slušné dělené řešení ale to bude stát víc.
http://www.hifionline.cz/zesilovace/int ... sv-238-mk/
nedávno to tu Peer prodával za polovic, níže bych asi nešel!
tolik peněz bys dal Františku? Moje řešení bylo koupit za stejný peníze konec, a posléze dokoupit předek, zas by to bylo někde jinde, jen bys musel přetrpět, že ti bude nějakou dobu matlat zvuk ten předek z Pioneeru... Pokud bys tedy neměl takových 60 papíru na koupení secondhand dělence rovnou
Dobře, namontovali jste Frantovi červa do hlavy. Tak já to zkomplikuju:
František má sladěné 2 slušné komponenty střední třídy - přehrávač a zesík - a vůči zesíku, který má menší výkon (cca 40W na kanál při 8ohmech), má bohužel problematičtější bedny, které se tváří, že by mohly mít na víc, ale pouze za předpokladu nepřiměřených nákladů...a Franta nechce už moc utrácet. Mimochodem Gulietty nejsou špatné bedny, ale jejich poměr cena/výkon...není vyvážený
Jinými slovy Franto, pokud jsi spokojen, hrej a neřeš, pokud nejsi spokojen, zkus k Pinckům G-Clefům připojit i jiné bedny, může to být zajímavější řešení, než vyvalit jen kvůli těmto Xavům dalších cca 60t...
Jen by mě zajímalo, kde jsi zrovna k téhle kombinaci přišel, protože předpokládám, že jsi ani ty Pincky nekoupil v Kauflandu, takže jsi to někde asi ve studiu spolu poslouchal, ne?
František má sladěné 2 slušné komponenty střední třídy - přehrávač a zesík - a vůči zesíku, který má menší výkon (cca 40W na kanál při 8ohmech), má bohužel problematičtější bedny, které se tváří, že by mohly mít na víc, ale pouze za předpokladu nepřiměřených nákladů...a Franta nechce už moc utrácet. Mimochodem Gulietty nejsou špatné bedny, ale jejich poměr cena/výkon...není vyvážený
Jen by mě zajímalo, kde jsi zrovna k téhle kombinaci přišel, protože předpokládám, že jsi ani ty Pincky nekoupil v Kauflandu, takže jsi to někde asi ve studiu spolu poslouchal, ne?
Přes řeku do stínu stromů.
korys
s tvojimi formulacemi nesouhlasím.
ty bedny se netváří, že mají na víc. ty bedny prostě potřebují jiný zesík.
t-m jako "hobby-kkonstruktér" přidal technický názor.
ty reproduktory jsou prostě "hladové".
co je to "předpoklad nepřiměřených nákladů"?
to už byl samotný nákup těchto beden nepřiměřený náklad.
prošlo mi rukama hodně xavů. tohoto pincka by mě rozhodně nenapadlo k giuliteám připojit.
s tvojimi formulacemi nesouhlasím.
ty bedny se netváří, že mají na víc. ty bedny prostě potřebují jiný zesík.
t-m jako "hobby-kkonstruktér" přidal technický názor.
ty reproduktory jsou prostě "hladové".
co je to "předpoklad nepřiměřených nákladů"?
to už byl samotný nákup těchto beden nepřiměřený náklad.
prošlo mi rukama hodně xavů. tohoto pincka by mě rozhodně nenapadlo k giuliteám připojit.
Jestli jde o tuto bednu:
http://www.hifimarket.cz/shop/detail.asp?product=33050
tak se kloním k lachimovi. Má to velmi nízkou citlivost, a zesilovač by měl mít přes 100W a robustní koncový stupeň. Dále by to nemělo být nějaké nedochůdče s klidovým proudem 30mA, což je přesně třída komerčních levných zesilovačů s malým vnitřním chladičem, které by se jinak upekly ve vlastní šťávě.
PM
http://www.hifimarket.cz/shop/detail.asp?product=33050
tak se kloním k lachimovi. Má to velmi nízkou citlivost, a zesilovač by měl mít přes 100W a robustní koncový stupeň. Dále by to nemělo být nějaké nedochůdče s klidovým proudem 30mA, což je přesně třída komerčních levných zesilovačů s malým vnitřním chladičem, které by se jinak upekly ve vlastní šťávě.
PM
Pavel Macura Audio
Nemusíš tedy dávat 60 tis za dělence, pokud máš omezený rozpočet, tak za cca 25 tis koupíš dobrej integráč z druhé ruky (to je ten 50ti tisícovej zesilovač o kterým píše T-M, 2nd. hand se dá sehnat za polovic) Tzn. prodáš za desítku Pionýra a nějakých 15 tis si připlatíš, to se mi nezdá zas tolik... Opravdu tu nejde o nějakou hlasitost! Naopak, silnější zesilovač Ti bude na těch bednách hrát i lépe potichu!!! PM jakožto technik ti to řek myslím výstižně. Nepřiměřený "náklady" byly ty bedny pokud budeš dál hrát na Pionýra 
kdysi jsem měl note commona s citlivostí 83,5 a k tomu nějakého marantze 2x40W. byla to tragédie. ten zesák nebyl špatný, šťavnatý, melodický, ale s těma sloupama nehnul. potichu to nehrálo vůbec. pak jsem koupil staršího klasického pioneera sa8800 2x115W, druhý nejvyšší integráč, co kdy dělali - vynikající, věrný zvuk. kdybych nebyl blbej, mohl jsem to mít dodnes a byl bych spokojený.
Ten Pionýr A-A9MK2-K dá 70W do 4 ohm, takže do těch 6-8 ohm tak padesát, a to bych to nerad viděl běžet v takovém režimu dlouhodobě.
http://www.pioneer.eu/eur/products/42/9 ... specs.html
Pánové radí dobře, vyměnit, ale poradit za co neumím.
http://www.pioneer.eu/eur/products/42/9 ... specs.html
Pánové radí dobře, vyměnit, ale poradit za co neumím.
Pavel Macura Audio
předzesilovač Pro-Ject Pre Box SE + stereo konec Pro-Ject Amp Box SE (2 x 100W)
nebo
předzesilovač Pro-Ject Pre Box SE + dva monobloky Pro-Ject Amp Box SE Mono (195W)
nebo
předzesilovač Pro-Ject Pre Box SE + dva monobloky Pro-Ject Amp Box SE Mono (195W)
Já jsem dokonce napsal ještě míň(2x40W), ale jsou to fajn strojky, slušně udělané, neurážející a taky hrající. Jen bych k nim asi zrovna nekupoval tyto bedny a zvážil bych radši je než všechno kolem nich
.Proč? To si musí každý poslechnout sám, jestli jsou to pro něj ty jedinečné bedny, které za to stojí.
Lachim
Já se s Tebou vůbec nepřu a souhlasím, jen navrhuji v tomto případě jinou případnou cestu, pokud Franta není spokojen: Ten zesilovač a přehrávač potřebuje jiné bedny
. Stejnak si ale myslím, že jsme mu zbytečně jen nahlodali pohodičku, kterou doteď měl a neřešil.
Lachim
Já se s Tebou vůbec nepřu a souhlasím, jen navrhuji v tomto případě jinou případnou cestu, pokud Franta není spokojen: Ten zesilovač a přehrávač potřebuje jiné bedny
Přes řeku do stínu stromů.
korys
doufám, že má franta rozum a koupí k bednám, které už má doma, odpovídající krmení.
snad zase jednou toto naše fórum splnilo účel!!
tak vzácnou shodu laiků s konstruktéry jsem už dlouho neviděl.

hlavně mu více tuto kombinaci neschvaluj.
byla by to pitomost. ač jsou to "fajn, slušně udělané strojky"
doufám, že má franta rozum a koupí k bednám, které už má doma, odpovídající krmení.
snad zase jednou toto naše fórum splnilo účel!!
tak vzácnou shodu laiků s konstruktéry jsem už dlouho neviděl.
hlavně mu více tuto kombinaci neschvaluj.
byla by to pitomost. ač jsou to "fajn, slušně udělané strojky"