Zesilovač a připojení.
Zesilovač a připojení.
Dobrý den.Prosim o radu.Mam zesilovač Yamaha rx - V361 a pořídil jsem si reprobedny Magnát sigma 910.Je mi doporučováno abych si I pořídil jiný zesilovač. Líbí se mi Marantz PM 8000 a prý bude hrát s Magnát skvěle....Nejsem si jistý o kolik se to vylepší...Dal řeším propojení TV a pc do tohoto zesilovace Marantz.Bude fungovat prevodnik z toslinku na cinče a z hdmi na činné?Eventuálně jaký prevodnik by jste doporučili?
- jarda_k_2005
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Zesilovač a připojení.
Ahoj! Jestli myslíš převod z digitálu na analog Toslink na dva cinche a HDMI na dva cinche, to fungovat bude, ale jestli zesilovač bude hrát líp než ta Yamaha, musíš posoudit sám. Jrd
Děkuji za reakci.No to je dilema které řeším o kolik se to zlepší...Co se týče převodníku je jedno co koupím?Nabídka na Alze je cca 600kc ,je to dostačující?
- jarda_k_2005
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Nevím. Záleží, co očekáváš.
Tak očekávám super zvuk a co jsem zatím načetl o Marantz PM 8000 tak by to mělo byt lepší než Yamaha RX V361,ale nevím...
Změní se leda dizajn (vzhled) aparátu a případné přídavné funkce což může bejt
rovněž pro někoho motivující...revoluci ve zvuku bych nečekal
100x zde opakováno: kontrolní poslech před koupí jinak zajíc v pytli a možné zklamání.
rovněž pro někoho motivující...revoluci ve zvuku bych nečekal
100x zde opakováno: kontrolní poslech před koupí jinak zajíc v pytli a možné zklamání.
MONOOKO
Bedny 910 mají 4 Ohmy a silič 8000 má 8-16 Ohmů. Když to rovnou neodpálíš, tak to bude hrát zkresleně. U takovéto letité historie hazard.
Bedny 910 mají 4 Ohmy a silič 8000 má 8-16 Ohmů. Když to rovnou neodpálíš, tak to bude hrát zkresleně. U takovéto letité historie hazard.
Ano Magnát sigma 910 mají 4 Ohmy jak píšete ale zesilovač Marantz pm 8000 má 2 x 170 W RMS / 4 ohm
>
> 2 x 95 W RMS / 8 ohm
>
> 2 x 50 W RMS / 4 ohm ve třídě A
>
> 2 x 25 W RMS / 8 ohm ve třídě A tohle uvádí prodejce...
>
> 2 x 95 W RMS / 8 ohm
>
> 2 x 50 W RMS / 4 ohm ve třídě A
>
> 2 x 25 W RMS / 8 ohm ve třídě A tohle uvádí prodejce...
Chtělo by se ti hodit odkaz, odkud čerpáš informace? Ve všech manuálech se píše o 8 ohmech.
https://www.hifiengine.com/manual_libra ... 8000.shtml
https://soundmediagroupau.s3.ap-southea ... beb16.jpeg
https://www.hifiengine.com/manual_libra ... 8000.shtml
https://soundmediagroupau.s3.ap-southea ... beb16.jpeg
YAMAHA kterou mám RX -V361 je reciever... vážně nebude zvukově lepší ten zesilovač Marantz PM 8000?
No koukám na ty odkazy...máte pravdu. Ty parametry uvádí prodejce...Takže je to fakt nebezpečný ?
To ti nikdo nepoví. Starší zesilovače, co měli na konci STK, tak když byli na 8 ohmů, tak na 4 odcházeli.
Monooko
Marantz PM8000 jsem doma měl, má zvuk typický marantzovský to je vyrovnaný hladký průběh bez zrna, krásnej prostor. Střední pásmo nádhera, bas je míň prokreslený, měkčí kulatý, výšky příjemné,neotravné. Celkově je na moje uši trochu linej sice s důrazem na dynamiku ale bez jiskry na konci výšek. Třeba si to ale sedne s magnátama. Co se týče ohmů tak doporučují 8, ale neřeš to když ho nebudeš točit do limitace beztak by mohly odkápnout i bedny. Zesilovač má 2 páry výkonových tranzistorů na kanál, takže něco vydrží. Sám hraju na bedny s 2,7 ohmy a bez problémů i s horšími retro zesilovači s jedním párem tranzistorů. Phono vstup má také výborný zvukově.
Marantz PM8000 jsem doma měl, má zvuk typický marantzovský to je vyrovnaný hladký průběh bez zrna, krásnej prostor. Střední pásmo nádhera, bas je míň prokreslený, měkčí kulatý, výšky příjemné,neotravné. Celkově je na moje uši trochu linej sice s důrazem na dynamiku ale bez jiskry na konci výšek. Třeba si to ale sedne s magnátama. Co se týče ohmů tak doporučují 8, ale neřeš to když ho nebudeš točit do limitace beztak by mohly odkápnout i bedny. Zesilovač má 2 páry výkonových tranzistorů na kanál, takže něco vydrží. Sám hraju na bedny s 2,7 ohmy a bez problémů i s horšími retro zesilovači s jedním párem tranzistorů. Phono vstup má také výborný zvukově.
Děkuji mockrát za parádní reakci
MESKY Netušil jsem jakou hloubku může mýt zvuk zesilovace.Klobouk dolů...fakt diky.Zitra ho chci koupit...