Zesilovač Aura Z1 - čudliky
Zesilovač Aura Z1 - čudliky
Mám asi trochu směšnej dotaz, ale můžete mi někdo poradit, k čemu jsou ty dva čudle vedle ovládání hlasitosti? Případně přihodit nějaké obecné postřehy, jak tenhle retro zesák používat?

Re: Zesilovač Aura Z1 - čudliky
Jedním se volí vstup pro gramofon, druhým se přepíná pásková smyčka. Používá se jako každý jiný zesilovač.
A taky se dá povytáhnutím páčky na regulaci hlasitosti rozpojit předzesilovač od koncovýho zesilovače.
Osobně jsem to používal tak, že jsem měl na Auře položenej předzesilovač s přepínačema vstupů a Auru jsem používal jen jako koncák.
Ale vypadá krásně na tom obrázku...ach...ta nostalgie
Osobně jsem to používal tak, že jsem měl na Auře položenej předzesilovač s přepínačema vstupů a Auru jsem používal jen jako koncák.
Ale vypadá krásně na tom obrázku...ach...ta nostalgie

kabelguru.cz
Co je to pásková smyčka
?
Vstup pro gramofon - pokud se nepoužije, tak výstup na gramofon je mrtvej nebo to jen odpojí zesilovač přenosky?
Konkrétně - když budu chtít připojit gramofon+předzesilovač, kam s tím? Do phono výstupu s vypnutým čudlem nebo do jinýho výstupu?

Vstup pro gramofon - pokud se nepoužije, tak výstup na gramofon je mrtvej nebo to jen odpojí zesilovač přenosky?
Konkrétně - když budu chtít připojit gramofon+předzesilovač, kam s tím? Do phono výstupu s vypnutým čudlem nebo do jinýho výstupu?
- vonvichousch
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Proč si nestáhneš manuál? http://www.hifiengine.com/manual_librar ... o/z1.shtml
To jsem si stáhl - zaregistroval se, stáhl, přečetl, nepochopil. On to totiž není manuál, ale návod jak to postavit. Jmenuje se to Postavte si sami zesilovač Au/ra Z1..., z čehož logicky vyplývá, že v tom textu se s nějakou přístupností laikům a snadnou pochopitelností nemažou.
- vonvichousch
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Vždyť to máš krásně vysvětlené na straně 4. Aura Z1 nemá přepínač vstupů (všechny jsou živé) a MM předzesilovač by ti mohl zanášet do reprodukce třeba z CD šum, tak tím tlačítkem ten vstup zkratuješ a je ticho. Stejně tak to máš vysvětlené s páskovou smyčkou, proč se zapíná. A pokuď by jsi chtěl externí předzesilovač pro MM/MC, tak ho musíš dát buď do CD/AUX, nebo TUNER (popřípadě TAPE PLAY).
Pásková smyčka pro dnešní mladý už je nic neříkající. Dříff to musel mít kvůli magneťákům každej normální zesík.
Pro dnešní mladý - ty vole, teď jsi mě rozesmál. Když si vzpomenu na sobotní nelegální burzy desek, rozložený po lavičkách, občas to rozehnala VB, deska bratru za 300,- Kčs a víc při měsíčním platu kolem 1800,- ... Todle už dneska nikomu nic neříká. Akorát jsem tenkrát měl gramofon frajersky integrovanej s magičem (velký to bylo jak kráva) takže jsem žádnej zesilovač neřešil. Jsem se vrátil ke kořenům, ale to zapojování předzesilovač, zesilovač, výkonovej zesilovač, to je pro mě voodoo, tak se radši zeptám, abych něco nespálil třeba.
Ale jinak díky za rady, už jsem to včera vozkoušel a v pohodě. Předzesilovač do Aux, všechno jede jak má.
S tím tvrzením o páskový smyčce a normálním zesíku bych byl opatrnější.Né každej měl tříhlavej magneťák, kde se dala funkce páskový smyčky využít.A né každej věděl, jak se to používá.
Ale byly to krásný doby, plný nadšení...
Ale byly to krásný doby, plný nadšení...
kabelguru.cz
potřeboval bych poradit: chtěl bych k zesilovači Au/RA Z1 připojit subwoofer. Zesilovač má pětikolík výstup - preamp 1L 4R/ poweramp 3L 5R. Nevíte kde sehnat redukci pětikolík na cinch, která je 1L 4R? Předem děkuji.
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim, pokud není už pryč tak ho kupuji, dějte pls vědět. Karel Tůma 776 657 733
Nebudete náhodou vědět, kde by se mě podívali na Auru, zesík, zakouřilo se, zahřálo a je ticho, při normálním užívání, ležel na stole, nejspíš nějaká lampa. Mějte se fajn. K
Nebudete náhodou vědět, kde by se mě podívali na Auru, zesík, zakouřilo se, zahřálo a je ticho, při normálním užívání, ležel na stole, nejspíš nějaká lampa. Mějte se fajn. K
Zdar
Ak sa teda na tejto aure povytiahne ovl hlasitosti tak funguje ako koncak, Teda pripojit to s headampom a ten pouzit ako preamp a ovladat hllasitost na preampe/headampe?
dik
Ak sa teda na tejto aure povytiahne ovl hlasitosti tak funguje ako koncak, Teda pripojit to s headampom a ten pouzit ako preamp a ovladat hllasitost na preampe/headampe?
dik