Dobrý den, mám výše uvedené zařízení. Pořídil jsem si gramofon Thorens 201 (vlasní předzesilovač) a cítím problém.... po propojení zesilovače s předzesilovačem a gramofonem šel z repro zvuk, který opravdu nelahodil... jako z tunelu. Je pravdou, že mám zatím gramo propojeno "továrním káblem, součást balení u gramofonu". Následně jsem propojil gramofon přímo se zesilovačem a zapnul interní předzesilovač u gramofonu. Zvuk byl o 100% lepší.... Asi nebo určitě je někde chyba u předzesilovače CA 551P.... a ještě jedna věc, když mám gramofon uzemněn, stále slyším vazbu..... Poradíte mi někdo?
Díky, Roman
Zesilovač CA 60 + CA 551P + Thorens 201 + BW 603
-
Roman Kyselý
- Kontaktovat uživatele:
- jarda_k_2005
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Zesilovač CA 60 + CA 551P + Thorens 201 + BW 603
Ahoj! Zapojuješ to v obou případech do linkového vstupu zesilovače?
Asi bych použil interní předzesilovač. Omezí to problémy s propojovacím kabelem a nastavováním předzesilovače v zesilovači.
A asi nebude treba extra zemnit. Výstup z integrovaného předzesilovače, to bude mít řešené přes kabel.
A asi nebude treba extra zemnit. Výstup z integrovaného předzesilovače, to bude mít řešené přes kabel.
-
Roman Kyselý
- Kontaktovat uživatele:
Díky za rady pánové.
Jarda: Jardo, asi nejsem úplně v obraze, linkový vstup... Zkrátka CA60 má několik volných vstupů, jedn z nich jsem logicky použil, předpokládám, že je jedno který... Takto jsem zkoušel propojení jak přímo s: zesilovač + gramec, tak zesilovač + předzesilovač + gramec. Možná dělám někde chybu.... ale to si nemyslím.... Rád bych tu nahrál fotku zadního panelu CA CXA 60, ale to asi nejde...
Fotka zadního panelu se dá samozřejmě vygooglit.... mrkneš se prosím? Díky moc! Roman
Jarda: Jardo, asi nejsem úplně v obraze, linkový vstup... Zkrátka CA60 má několik volných vstupů, jedn z nich jsem logicky použil, předpokládám, že je jedno který... Takto jsem zkoušel propojení jak přímo s: zesilovač + gramec, tak zesilovač + předzesilovač + gramec. Možná dělám někde chybu.... ale to si nemyslím.... Rád bych tu nahrál fotku zadního panelu CA CXA 60, ale to asi nejde...
Fotka zadního panelu se dá samozřejmě vygooglit.... mrkneš se prosím? Díky moc! Roman
-
Roman Kyselý
- Kontaktovat uživatele:
Jarda 69: Jardo, když mám propojení ZESILOVAČ + GRAMEC a uzemněn, přesto chytá vazbu. Ještě jedna věc. V obýváku (upozorňuji, že jsem ve starém baráku) mám pouze JEDNU zásuvku.... a na ní, díky prodlužovačkám a rozdvojkám, napojeno snad 8 zařízení.... netuším, může-li to mít vliv na řešení vazby... Zatím jsem nezkoušel natáhnout prodlužku z druhé místnosti a napojit na ni jen zesilovač a gramec... nevím, zda-li to bude mít patřičný efekt... vyzkouším... Dále přemýšlím, nad novým kvalitnějším propojovacím káblem mezi zesilovačem a gramcem.... byl mi doporučen SUPRA PHONO 2RCA-SC - 3600KČ.... nebo jiný....? Díky za info, Roman
- jarda_k_2005
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Fotka je a analogové linkové vstupy jsou tam 4: A1-A4. Čili, pokud používáš vestavěný předzesilovač v gramu nebo externí, musí to fungovat. Zapoj to do jednoho ze vstupů, nebo je vyzkoušej postupně všechny. Může být jeden z nich špatný. Samozřemě vždy jen jeden předzesilovač z těch dvou. JrdRoman Kyselý píše: ↑18 pro 2024 10:28Fotka zadního panelu se dá samozřejmě vygooglit.... mrkneš se prosím? Díky moc! Roman
-
Roman Kyselý
- Kontaktovat uživatele:
Díky Jardo, vyzkouším a dám vědět