Zesilovač k repro Cabasse Iroise 3
Zesilovač k repro Cabasse Iroise 3
Chlapi, potreboval bych nazor nekoho zkusenejsiho, kdo zna repro Cabasse, nejlepe primo model Iroise 3 a idealne jeho vlastni zkusenost, jaky k nemu poridit zesilovac pro co nejlepsi prednes. Klidne bazar, predstava tak do 40 tisic. Diky
Re: Zesilovač k repro Cabasse Iroise 3
Cabbase docela dobře fungují s lampovými zesilovači.
Tak toho jsem se popravdě trochu obával. Zkušenost s lamovými zesilovači nemám vůbec žádnou. Asi bych se lampám úplně nebránil, i když raději bych se vydal klasickou cestou, myslím tedy používal vhodný integrovaný zesilovač. Nějáký konkrétní typ?
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Pokud jde o vyrovnaný zvuk, pak je k repro s takhle zvlněnou impedancí lampový zesilovač tou nejmíň vhodnou variantou.
Asi chceš integráč, podíval bych se po kategorii do 100 tis. Kč. Konkrétní volba závisí na tvých zvukových preferencích, zbytku systému... Nabízí se např. Parasound HINT 6, Hegel H190, Primare I35 adalší a další.
Asi chceš integráč, podíval bych se po kategorii do 100 tis. Kč. Konkrétní volba závisí na tvých zvukových preferencích, zbytku systému... Nabízí se např. Parasound HINT 6, Hegel H190, Primare I35 adalší a další.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Trochu underkill pro ty bedny, ne? Navíc už není v prodeji...
To PitrsPraha:
Hegel bych mohl poslechnout v Mellise, dík za tip. Ten Primare je digitál, v principu proti němu nic určitě nemám, ptám se spíš že v Mellise mají Lyngdorf, možná taky zkusím poslechnout. Psal jsi o té zvlněné impedanci u Cabasse, to pro digitály není problém?
Hegel bych mohl poslechnout v Mellise, dík za tip. Ten Primare je digitál, v principu proti němu nic určitě nemám, ptám se spíš že v Mellise mají Lyngdorf, možná taky zkusím poslechnout. Psal jsi o té zvlněné impedanci u Cabasse, to pro digitály není problém?
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
V principu ne.
Tak když budeš v melisse, tak si nech zapojit i ten lampáč, co tam mají v poslechovce taky.Papin píše: ↑28 led 2019 10:27To PitrsPraha:
Vubec bych se lampace nebal . V Melisse ti urcite doporuci zkusit i zapojeni s hybridnim Vincentem. Poslechcnes uvidis.
Tak jako tak,pokud neuslyšíš silič na svých bednách,moc ti to nenapoví. Domluvil bych se na vypujcení. Ale zes. do 40.000 budes stejne kupovat z druhé ruky,ne?
Papin
Jak si vybíral Cabasse Iroise 3 když sis je kupoval? Předpokládám, že si je slyšel v nějaké kombinaci se zesilovačem a nadchlo tě to tak, že jsi je koupil. Na takový dotaz dostaneš akorát doporučení na pár kvalitních zesilovačů ale vybrat ten "správný" musíš sám a při poslechu u sebe doma.
Jinak jak doporučuje Bazi 36 výše, za 40tis v 2nd handu pořídíš vyšší kategorii int. zesilovače (např. AudioNet SAM G2).
Jak si vybíral Cabasse Iroise 3 když sis je kupoval? Předpokládám, že si je slyšel v nějaké kombinaci se zesilovačem a nadchlo tě to tak, že jsi je koupil. Na takový dotaz dostaneš akorát doporučení na pár kvalitních zesilovačů ale vybrat ten "správný" musíš sám a při poslechu u sebe doma.
Jinak jak doporučuje Bazi 36 výše, za 40tis v 2nd handu pořídíš vyšší kategorii int. zesilovače (např. AudioNet SAM G2).
Cabasse jsem koupil iracionálně, sympatie ke značce, dobrá cena, pro mě důležitý design. Koupě rozhodně nelituju. Slyšel jsem je předtím hrát jenom na Accuphase. Co se týče zesilovače, raději bych osobně bazar. Těch 40 tis. je spíš představa než dogma, raději jsem tu částku posadil na minimum s tím, že pokud bude potřeba pár tisíc přidat, tak se nedá nic dělat. Ale nic nového za tyto peníze mě nenapadlo. Ten bazar taky pro jistotu z důvodu, pokud by mně ve zvuku začalo časem něco vadit a zatoužil bych po upgradu z důvodů menší ztráty. Když se dívám na ceny hybridního Vincenta (SV 237), tady bych naopak šel určitě do nového kousku, pokud by mě přesvědčil, 700ka už je naproti tomu o dost dražší, ale povědomě fandím spíš klasickému integrovanému zesilovači. V případě Primare a hlavně Lyngdorfa, vámi doporučovaných AudioNet SAM G2 apod. zase určitě bazar, tady je prodejní cena už o hodně vyšší než představa o investici…
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Zatím mi nepřijde,ze by došlo k tomu,cos pozadoval na začátku. Sháněl jsi někoho kdo tvé cabasse zná,poprípadě má nejaké doma. Dopadlo to jako vždy,dostalo se ti nekolik obecných tipů na zesilovace v dané cenové. To sis je mohl vytipovat sám