Zesilovač ke Xavian Primissima Mk I

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
R0ck
Kontaktovat uživatele:

Zesilovač ke Xavian Primissima Mk I

Příspěvek od R0ck »

Tak to vypadá, že už můj Marantz hraje z posledních sil. Což mě dovádí k tomu abych pořídil něco nového. Bedny slouží primárně k poslechu hudby z PC skrz ESI Julia vetšinou FLAC, k tomu filmy. Občas hry. Co se týče zesilovače, tak nemám žádné požadavky na super moderní spotify a jiné podobné řešení. Jedná se mi o kvalitní vyvážený projev ve všech pásmech. Kvalitní zvukový vstup i výstup.Co se týče rozpočtu, rád bych se vešel do 15 000. Zařízení chci určitě nové, takže žádné bazary bez záruky. Prozatím přemýšlím o Marantz PM6006 nebo Cambridge Audio CXA60. Díky předem za Vaše rady, postřehy, zkušenosti či doporučení.

Paul
Kontaktovat uživatele:

Re: Zesilovač ke Xavian Primissima Mk I

Příspěvek od Paul »

-škoda,že nezvažuješ i z druhé ruky-tady máš jeden slušnej za hubičku...po servisu a i se zárukou ;) -nejsem prodejce-neboj :)
http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... ntz-pm-68/

R0ck
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od R0ck »

Mám již právě bazarový PM-40SE a jde vidět i slyšet, že už má svá nejlepší léta pryč. Z toho důvodu bych rád nové zařízení :).

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

-chápu...na hifibazar.cz je rok starej Cambridge 550-ka...s roční zárukou....chtěl ho koupit kolega a nakonec šel do AV recieveru

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

R0ck:
Pokud v zesilovači není něco vyloženě spáleného, tak běžné vyčištění, nastavení plus v nejhorším výměna několika kondenzátorů je o tisícikoruně...

R0ck
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od R0ck »

Spaleného něco určitě brzo bude :( . Jinak Zesilovač špatně rozděluje signál pravého a levého kanálu, občas vypadávají. Také když není přední krycí panel ve správné poloze, ozývá se lupání a vypíná se zvuk uplně + kondenzátory byli vyměněny před rokem a ano stálo to 900 korun. Nepomohlo ničemu.

S prominutím žádám o radu ohledně nového zařízení, nikoliv o důvody proč si nechat stávající. Děkuji za pochopení :) Věnujte se prosím tématu.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Myslel jsem to jinak: pokud koupíš ROZUMNÝ bazar, bude tě ujištění, že je zesilovač ve 100% technickém stavu stát tu cca tisícovku a zvukem budeš úplně jinde než s (promiň) ořezávátky typu PM6006. Viz např PM-17 od stejného výrobce.

R0ck
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od R0ck »

Pravda, že PM 17 by bylo lákavé, ale uplně si nejsem jist investováním takové částky do bazaru. Máte osobní zkušenost se zmíněným obchodem ?

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Není se čeho bát, není to žádný no-name e-shop.

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

-co jsem já slyšel,tak jen samý dobrý reference... ;) -myslím třeba od kluků i tady z fora
http://www.rothaudio.eu/reference

Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dinosaurjr »

Primissima vlastníš Suona nebo "I" tj. s DX-em ?
Roberto dělal ještě II se "seřízlým" basákem. Všechny Primissima hrají velmi jemně, až jemňonce.
Nestálo by zato se také podívat po MIA když už sháníš nový zesilovač ?
A zesilovač by to chtělo výkonější alespoň 100W, a pokud Yamaha tak A-S701 nebo vyšší model. Ale tento je takové cenové optimum a na Primissima je to určitě dělo. Má design a lá 70.léta, tak je otázkou zda se bude líbit. Možná by se někde dala domluvit trochu nižší cena.

R0ck
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od R0ck »

Co se týče Modelu tak jsou to tyto http://www.6moons.com/audioreviews/xavian2/4.jpg. Jinak neznám uplně všechny výrazy, ale co se skrývá pod pojmem MIA ?
Yamaha by se líbíla, ale 18 000 již je přes limit. Mnou jmenované nejsou dostatečně výkoné ?

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Teď ti nerozumím. Píšeš, že přemýšlíš o CXA60, který stojí cca 24 tis., ale A-S701 za 18 tis. je přes limit?

R0ck
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od R0ck »

Ano mám zájem o CXA60 protože se dá v UK koupit za 14 000.

Odpovědět