Zesilovač ke Xavian Primissima Mk I
Zesilovač ke Xavian Primissima Mk I
Tak to vypadá, že už můj Marantz hraje z posledních sil. Což mě dovádí k tomu abych pořídil něco nového. Bedny slouží primárně k poslechu hudby z PC skrz ESI Julia vetšinou FLAC, k tomu filmy. Občas hry. Co se týče zesilovače, tak nemám žádné požadavky na super moderní spotify a jiné podobné řešení. Jedná se mi o kvalitní vyvážený projev ve všech pásmech. Kvalitní zvukový vstup i výstup.Co se týče rozpočtu, rád bych se vešel do 15 000. Zařízení chci určitě nové, takže žádné bazary bez záruky. Prozatím přemýšlím o Marantz PM6006 nebo Cambridge Audio CXA60. Díky předem za Vaše rady, postřehy, zkušenosti či doporučení.
Re: Zesilovač ke Xavian Primissima Mk I
-škoda,že nezvažuješ i z druhé ruky-tady máš jeden slušnej za hubičku...po servisu a i se zárukou
-nejsem prodejce-neboj
http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... ntz-pm-68/
http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... ntz-pm-68/
Mám již právě bazarový PM-40SE a jde vidět i slyšet, že už má svá nejlepší léta pryč. Z toho důvodu bych rád nové zařízení
.
-chápu...na hifibazar.cz je rok starej Cambridge 550-ka...s roční zárukou....chtěl ho koupit kolega a nakonec šel do AV recieveru
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
R0ck:
Pokud v zesilovači není něco vyloženě spáleného, tak běžné vyčištění, nastavení plus v nejhorším výměna několika kondenzátorů je o tisícikoruně...
Pokud v zesilovači není něco vyloženě spáleného, tak běžné vyčištění, nastavení plus v nejhorším výměna několika kondenzátorů je o tisícikoruně...
Spaleného něco určitě brzo bude
. Jinak Zesilovač špatně rozděluje signál pravého a levého kanálu, občas vypadávají. Také když není přední krycí panel ve správné poloze, ozývá se lupání a vypíná se zvuk uplně + kondenzátory byli vyměněny před rokem a ano stálo to 900 korun. Nepomohlo ničemu.
S prominutím žádám o radu ohledně nového zařízení, nikoliv o důvody proč si nechat stávající. Děkuji za pochopení
Věnujte se prosím tématu.
S prominutím žádám o radu ohledně nového zařízení, nikoliv o důvody proč si nechat stávající. Děkuji za pochopení
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Myslel jsem to jinak: pokud koupíš ROZUMNÝ bazar, bude tě ujištění, že je zesilovač ve 100% technickém stavu stát tu cca tisícovku a zvukem budeš úplně jinde než s (promiň) ořezávátky typu PM6006. Viz např PM-17 od stejného výrobce.
Pravda, že PM 17 by bylo lákavé, ale uplně si nejsem jist investováním takové částky do bazaru. Máte osobní zkušenost se zmíněným obchodem ?
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Není se čeho bát, není to žádný no-name e-shop.
-co jsem já slyšel,tak jen samý dobrý reference...
-myslím třeba od kluků i tady z fora
http://www.rothaudio.eu/reference
http://www.rothaudio.eu/reference
- Dinosaurjr
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Primissima vlastníš Suona nebo "I" tj. s DX-em ?
Roberto dělal ještě II se "seřízlým" basákem. Všechny Primissima hrají velmi jemně, až jemňonce.
Nestálo by zato se také podívat po MIA když už sháníš nový zesilovač ?
A zesilovač by to chtělo výkonější alespoň 100W, a pokud Yamaha tak A-S701 nebo vyšší model. Ale tento je takové cenové optimum a na Primissima je to určitě dělo. Má design a lá 70.léta, tak je otázkou zda se bude líbit. Možná by se někde dala domluvit trochu nižší cena.
Roberto dělal ještě II se "seřízlým" basákem. Všechny Primissima hrají velmi jemně, až jemňonce.
Nestálo by zato se také podívat po MIA když už sháníš nový zesilovač ?
A zesilovač by to chtělo výkonější alespoň 100W, a pokud Yamaha tak A-S701 nebo vyšší model. Ale tento je takové cenové optimum a na Primissima je to určitě dělo. Má design a lá 70.léta, tak je otázkou zda se bude líbit. Možná by se někde dala domluvit trochu nižší cena.
Co se týče Modelu tak jsou to tyto http://www.6moons.com/audioreviews/xavian2/4.jpg. Jinak neznám uplně všechny výrazy, ale co se skrývá pod pojmem MIA ?
Yamaha by se líbíla, ale 18 000 již je přes limit. Mnou jmenované nejsou dostatečně výkoné ?
Yamaha by se líbíla, ale 18 000 již je přes limit. Mnou jmenované nejsou dostatečně výkoné ?
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Teď ti nerozumím. Píšeš, že přemýšlíš o CXA60, který stojí cca 24 tis., ale A-S701 za 18 tis. je přes limit?
Ano mám zájem o CXA60 protože se dá v UK koupit za 14 000.