Ahojte,
Potřeboval bych prosím poradit. Stěhoval jsem se a tudíž rozkládal a znovu skládal svoji audio sestavu. Jedná se mimo jiné o zesilovač Yamaha AX-700 a gramofon Denon DP-37f.
Po zapojení gramofonu do příslušného vstupu na zesilovači, včetně zemnícího kabelu a jeho následném spuštění se po doteku zesilovače holou rukou dostavilo "kopnutí". Pouze lehké, ale nic příjemného. Vše jsem tedy odpojil a hledám chybu. Nezdá se mi, že bych měl cokoliv zapojeno jinak, ale člověk si to sám tak jednoduše neuvědomí.
Nenapadá někoho, kde by mohl být problém? Zesilovač je v TV stolku na nožičkách. Všiml jsem si, že ani jeden z této dvojice spotřebičů (zesák vs. gramec) nemá na šňůře na vidlici otvor pro zemnící kolík (zkrátka jsou to takové ty staré typy přívodních kabelů. Nemohl by tohle být problém? Při původním zapojení bylo vše v pořádku. Díky za odpovědi
Zesilovač "kope"
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Zesilovač "kope"
Normální elektrostatický výboj.
Ve věcech, kde jde teoreticky o zdraví/život bych to tady nepodával jako dogma. Nechci říct, že to není možné, protože to možné je, ale nemávl bych nad tím rukou. Pokud máte měřák, můžete ověřit, že na kovových částech není nic, co nemá být, a tím případně potvrdit elektrostatický výboj. Pokud něco naměříte, nastává ten okamžik, kdy se já obracím na odborníka, to samé bych radil i vám (já odborník nejsem).Normální elektrostatický výboj.
Adame
Tady se můžeš poptat např.u BVa, Jarda69, ale nejlepší je pozvat na místo revizního techika. Jsi v novém prostředí a nevíš jak jsou realizovány rozvody. Těch možností chyb je více. U zapojených Hifi přístrojů se určitě nic takového projevovat nemá. Ještě podotýkám, že něco podobného dělají tzv. zemní smyčky a to většinou po připojení antény do systému.
Tady se můžeš poptat např.u BVa, Jarda69, ale nejlepší je pozvat na místo revizního techika. Jsi v novém prostředí a nevíš jak jsou realizovány rozvody. Těch možností chyb je více. U zapojených Hifi přístrojů se určitě nic takového projevovat nemá. Ještě podotýkám, že něco podobného dělají tzv. zemní smyčky a to většinou po připojení antény do systému.
O rozvodech jen vím, že jsou dělané dost šíleně
Nevím tedy jestli by revizní technik neutíkal s nohama na ramenou a neodpojil nás rovnou od elektřiny pro sichr celé 

Někdy stačí otočit vidlici/vidlice. Někdy se tam něco natahne z Tv rozvodu.
Pokud mas pouze gramo a zesilovač, tak zkus otocit vidlice.
Pokud mas pouze gramo a zesilovač, tak zkus otocit vidlice.
- jarda_k_2005
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ahoj! Máš to na jedné zásuvce, nebo používáš dva přívody? Podle mě to je problém zemních smyček cinch propojení mezi přístroji. Mě takhle kdysi jemně brněl zesilovač technics. Jrd
Zkus na gramofonu nebo zesilovači otočit vidlici, můžou být v protifázi a generovat brum na kostře, není to nic fatálního, zrovna se mě to stalo na dílně při připojení CD ke staršímu zesilovači, po otočení vidlice brum zmizel.