Nejzásadnější (a také nejpřínosnější) změnou je pořízení stereozesilovače Luxman L530, po jehož zapojení jsem zjistil, jak mé bedny umí hrát… No a teď řeším následující rovnici, ve které je Luxman L530, AV receiver Marantz SR 6008, BR a SACD přehrávač Marantz UD 5007 , dva gramce, digitální výstup zvuku z TV + NAS server, sloupovky MA RX6 + centr + zadní efekty…
Primárním poslechem je u mne stereo, takže přední bedny zapojím do Luxmana, na který budou napojeny napřímo gramce + analogový výstup z UD5007 (využívaný na CD nebo stereostopu ze SACD).
Do AV mi ale zůstanou zapojeny všechny digitální vstupy, vč. DK a multikanálového SACD z UD5007. Mám několik možností jak to vyřešit. Které řešení je „nejčistší“? Popř. je nějaká varianta, kterou jsem opomenul?
- 1) Pořídit ještě jeden pár reprokabelů k SR6008 na přední bedny a ty budu prohazovat dle potřeby (toto řešení se mi líbí nejméně – není pohodlné, navíc hrozí lidský faktor, že pustím zesák, který nebude zapojen na bedny, banánky se zkříží a bude to mít následky…)
2) Var 1, jen nebudu kabely prohazovat, ale pořídím přepínač AQ 32 (viz. http://www.hifi-audio.cz/prepinac-aq-32 ... pro-p1463/) (toto mi přijde jako nejpohodlnější řešení, jen mám pocit, že není úplně čisté a navíc se ošidím o „luxman“ zvuk z předních beden…
3) Bedny zůstanou zapojeny jak jsou – tedy přední do L530 a centr + efekty do SR6008. Z SR6008 vezmu výstup na přední bedny z předzesilovače a zapojím do L530. Toto řešení se mi zdá nejsprávnější, jen si nejsem jist správným propojením: - Mohu výstup zapojit do klasického AUX vstupu?
- Nebo je správně využít jen koncovou část z L530? Tedy vždy při poslechu digitálního zdroje rozpojit propojku mezi preampem a koncákem a zapojit rovnou na konec?
- Jak to bude s ovládáním? Budu při snižování/zvyšování hlasitost přes AV ovládat i přední bedny, nebo ty budu muset řešit samostatně manuálně?
- Pro kino mám nastavenu kalibraci beden přes Audyssey. Bude možné i nadále využít, i když budou přední bedny přes L530?