Zesilovač se nechce zapnout
Re: Zesilovač se nechce zapnout
ochranné relé repráků běžně sepne 3-4s po připojení sítě, je to u Tebe tak ?
lechos: Jak to poznám? A co by z toho plynulo?
z toho by plynulo je kde je možná závada, napájecí zdroj nebo koncový stupeň výkonu zesilovače
Mohl by mi někdo poradit, kde bych měl hledat tu zmiňovanou pojistku?
Zde je foto: https://cdn.myshoptet.com/usr/www.hifis ... g?5a0050a2
A zde servisní manuál: https://www.manualslib.com/manual/10834 ... tml#manual
Předem moc děkuji za radu. Koukal jsem, že autorizovaný servis mám přes celou Prahu a nemám auto, tak se mi nechce jet s 20kg zesilovačem v MHD :-/
Zde je foto: https://cdn.myshoptet.com/usr/www.hifis ... g?5a0050a2
A zde servisní manuál: https://www.manualslib.com/manual/10834 ... tml#manual
Předem moc děkuji za radu. Koukal jsem, že autorizovaný servis mám přes celou Prahu a nemám auto, tak se mi nechce jet s 20kg zesilovačem v MHD :-/
Tak jsem pojistku našel a je v pohodě, takže mě stejně čeká cesta do servisu.
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Co jet treba Uberem?
A nebo třeba uberservis,co na tom,že bude bez licence atd,hlavně že to bude levnější 
Sorry za

Sorry za

2 Miro_CZ
Okrem poistky a kontaktov relé je podľa schémy v sérii s primárom sieťového trafa ešte R9002 (zrejme tzv. PTC na obmedzenie prúdového nárazu pri zapnutí ) a trafo má tepelnú poistku označenú "thermal fuse" , ktorá je integrálnou súčasťou trafa (je obvykle schovaná vnútri vinutia) a je nevratná. Ak je v poriadku ten R9002 (alebo je premostený jumpermi J9002, J9003?), tak tá tepelná poistka bude asi neopraviteľná.. Zistiť sa to dá jedine meraním odporu na vstupe do trafa (svorky 1,2 konektora P9003B na doske zdroja), samozrejme vo vypnutom stave a odpojení od siete!!. Ak je tam "nekonečno", tak trafo je v háji..
Okrem poistky a kontaktov relé je podľa schémy v sérii s primárom sieťového trafa ešte R9002 (zrejme tzv. PTC na obmedzenie prúdového nárazu pri zapnutí ) a trafo má tepelnú poistku označenú "thermal fuse" , ktorá je integrálnou súčasťou trafa (je obvykle schovaná vnútri vinutia) a je nevratná. Ak je v poriadku ten R9002 (alebo je premostený jumpermi J9002, J9003?), tak tá tepelná poistka bude asi neopraviteľná.. Zistiť sa to dá jedine meraním odporu na vstupe do trafa (svorky 1,2 konektora P9003B na doske zdroja), samozrejme vo vypnutom stave a odpojení od siete!!. Ak je tam "nekonečno", tak trafo je v háji..
Miro_CZ, jestli nejsi elektrotechnik a moc se v tom nevyznáš, raději se nepokoušej to (neodborně) zprovoznit za každou cenu, můžeš kaskádovým efektem odpálit celou řadu dalších soušástek. Pokud už bys přece jen nedal na rady ostatních, zapoj do okruhu (místo hlavní pojistky u vypínače napájení) 100W klasickou žárovku. Když se po zapnutí hlavního vypínače rozsvítí naplno a potom pohasne a jen slabounce svítí, je to OK, kdyby svítila naplno trvale a nepohasla, je to špatné, ale tímto ochráníš zesilovač a nic dalšího neodpálíš.
Díky za další rady, ale vezmu sí zítra dopoledne volno, objednám taxi a zavezu to do AE Servisu. Elektro průmku jsem sice kdysi studoval, ale už je to nějaká doba zpátky, takže to radši přenechám někomu, kdo se v tom vyzná a nebude zkoušet jen tak na slepo, co by tomu mohlo být.. Chtěl jsem jen zkontrolovat tu pojistku, kdyby to náhodou byla jen taková "blbost", ale dál se do toho pouštět nechci 

- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Tak je vyřešeno. Servis byl poměrně rychlý a dnes jsem si zesilovač dovezl zpátky domů. Výsledek - špatné relé ve stand-by části.