Zdravím všechny v novém roce 2019 a prosím o radu. Mám už asi 10 let ve skříni 2 zesilovače Transiwatt – 44 Junior a 140 Studio. Kupoval jsem je z druhé ruky. Zasilovače jsem dlouhodobě nepoužíval, jen sporadicky zkoušel, např. když jsem potřeboval ozvučit gramofon nebo počítač. Asi před rokem jsem oba zesilovače zkoušel naposled a bylo slyšet, že potřebují opravu – potenciometry hlasitosti chrastily a kanály nehrály stejně silně. Kdyby zesilovače někdo dokázal spravit, tak bych si je na domácí použití nechal, protože se mi zdá, že mají dobrý zvuk. Ale jde o to, jestli je jejich oprava resp. generálka možná vzhledem k potřebným součástkám, které už třeba nejsou k dostání. A dál, jestli je to někdo vůbec schopen a ochoten opravit. 3–4 tisíce bych do každého zesilovače byl ochoten vrazit, protože třeba TW 140 hrál s mým gramofonem Tesla jaksi „šťavnatěji“ resp. „barevněji“ (neumím to jinak popsat) než zesilovač Technics z r. 1991, přes který gramofon (a ještě stolní PC) poslouchám. Potřeboval bych najít ideálně někoho z Brna nebo bližšího okolí, ale zajel bych autem i dál, poštou bych přístroje neposílal.
Takže jde o 2 otázky: 1. opravit oba TW nebo neopravovat a odepsat je? 2. Když opravit, tak kde a u koho? Vím, že se na HiFi fórech napsalo v souvislosti s opravou starších zesilovačů hodně o panu LM z Luhačovic a je z toho zřejmé, že tudy cesta kdysi vedla a dnes už nevede. Ale borců, co tomu opravdu rozumí, je snad u nás víc, jako např. ten pán na
http://www.pctun.czechian.net/tw/tw.html Ten ale nepíše, že by Transiwatty za úplatu opravoval