Zesilovač - základní nový / lepší ale starší

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
DavidW
Kontaktovat uživatele:

Zesilovač - základní nový / lepší ale starší

Příspěvek od DavidW »

Ahojte

Řeším trochu dilema a rád si nechám poradit od zkušenějších. Pořídil jsem nové regálovky Wharfedale Diamond 220 a teď k nim hledám zesilovač. Rozpočet mám omezený a v tuhle chvíli nemůžu jít výš. Repro mám do malé pracovny okolo 22m2. Vhodný výkon k reproduktorům výrobce uvádí 25 až 100W. V podstatě jako ideální možnost se nabízí Yamaha A-S201 která za cenu 5000Kč nabízí oproti jiným velmi vysoký výkon oněch 2x100W a celkově by kvalita (samozřejmě s ohledem na cenu) měla být velmi slušná. Dokonce má i DO což je pro mě podmínka (i když ovládání nefunguje mechanicky na potenciometru ale elektronicky - je to hodně blbý?). Nebo za stejnou cenu můžu koupit nějakej starší kousek z bazaru, kde původní pořizovací cena byla minimálně 2x vyšší. Ovšem tady je zase riziko že zesilovač už má ledasco za sebou, a některé součástky už nemusí podávat 100% výkon.

Takže, bude lepší jít na jistotu nebo "risknout" něco z bazaru?

Díky, David

Odkaz na repro: http://www.wharfedale.co.uk/product.php?pid=76
Odkaz na zesilovač:http://www.yamaha-hifi.cz/produkty/hifi ... -s201.aspx

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Zesilovač - základní nový / lepší ale starší

Příspěvek od Prospero »

V teto cenove relaci bych asi radeji koupil novy, Yamahu “A S201” bych ale nedoporucoval. *taktone*
Sice ten zesilovac neznam, nedavno jsem ale,na jednom zahranicnim foru, prave o nem procital diskuzi, kde mel tazatel velmi podobne pozadavky jako ty.
Bylo mu tam vysvetleno, ze i pres vykon 140W je pomerne pravdepodobne, ze “A S201” bude zrejme hrat tisseji nez “zakladni” modely konkurence a to proto, ze pozadovane vstupni napeti CD vstupu Yamahy je 500mV (u konkurence postaci 200mV). A jeho phono vstup je, se vstupni citlivosti 10mV absolutne nepouzitelny (normal je 2,5 – 3,0mV), protoze na trhu zadnou prenosku s pozadovanym napetim nenajdes.
Jako alternativa mu byl doporucen Pioneer „A 20K“ a „A 30K“.
(K druhemu bych se priklanel i ja…. ;) )

Pokud se chces dozvedet vic podrobnosti, najdes je zde:

http://www.hifi-forum.de/viewthread-32-59443.html

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

V tejto cenovej kategorii jedine secondhand s rocnou zarukou
http://hifibazar.cz/detail.asp?id=2500 napr. Sice nema 2x140W pri 4 ohmoch ako ta Yamaha, ale toho by som sa fakt nebal, moj koncak ma tiež udavanych 2x140 W tak to si nechcem predstavovat co za bludy namerali v tej Yamahe.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

2x100-140W do místnosti 22m2 ? Sorry teda kámo, Ty chceš invalidní důchod na sluch ? Nebo bydlíš na Kamčatce v atomovém bunkru ? :lol: Nezdravá megalomanie...

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

To Lechos : myslím, že výkonu není nikdy dost. Mám podobně velkou poslechovou místnost a měl jsem v ni monobloky Musical Fidelity MF750K s výkonem 2x1250W/4ohmy. Předzesilovač byl Audio Research Reference 3, bedny Wilson Audio Watt & Puppy 5.1 hrálo to výborně a nebyl s tím žádný problém.
Nyní tam mám kino 7.3, kde souhrnný maximální výkon se blíží 3kW ( sedm beden plus tři suby)

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

V tomto případě...
http://www.disamsafety.cz/sluchatkove-a ... i-oopp-3m/
jsou hezčí než z výrobní linky u Sony a cenově srovnatelné.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Já ale poslouchám s nižší hlasitostí než všichni ostatni hifisté které znám.
Před těmi monobloky Musical Fidelity jsem měl Kenwood L-1000M s předzesilovačem Kenwood L-1000C, ten dával 2x240W/4 Když jsem si pak koupil MF750K, tak to byl obrovský postup vpřed.
Když pak šly MF750K z domu, tak je nahradily monobloky Cello M150, což byly mé poslední monobloky před definitivním přechodem ke kinu.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Ano, ja vím...to jsou generační názory, mám za sebou a vystačí TW40 nebo Toška SB-M22 z bazaru. Kdysi se tomu říkalo Hi-Fi.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Nevím co myslíš generačními názory, ale pro mne je to osobní zkušenost s přístroji, které jsem dlouhodobě vlastnil.
I já jsem začal s 2x15W (EL34 class A) protože jsem si prostě myslel, že to stačí. Ale ono to nestačí, jak jsem postupně a potupně zjišťoval. A tahle zkušenost mne taky přišla na nějakou korunu. Vidíš Lechosi, Tobě ji dávám grátis .... Takový jsem já dobrák :D

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Diskuse na 5-6 piv...kde bydlíš ? :lol:

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

lechos píše:Ano, ja vím...to jsou generační názory, mám za sebou a vystačí TW40 nebo Toška SB-M22 z bazaru. Kdysi se tomu říkalo Hi-Fi.
Ja jsem netusil, ze jsi také vlastnil „MF 750-ky“!

Tak to potom jo…to potom chápu, ze jsi se vratil k Pionýrum! :lol:

A…”40-ka” Tranziwatt skutecne, uz v roce 1976 ( :!: ), splnoval normu “HiFi”. To je fakt.

P.S.: Ale abych byl uprimný - tvuj "výlev" povazuji spise za názor DEGENERACNÍ…. :mrgreen:

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Hele bávor...známe se dost dobře z toho fóra teda, z taktických důvodů opouštím debatu, dokážeš leda pohřbít věcnou výměnu názorů. PS. už to nepij. No comment.

boxer

Příspěvek od boxer »

Obrovský omyl drtivé většiny lidí, kteří když vidí nabušený hifipark, tak vyhrkne, ty vole, co na ten randál říkaj sousedi? A slyšíš ještě?

Jenže ono je to přesně naopak.

Každej, kdo tím prošel ví, že z jezevčíka a nebo nějaké té věžičky se třepaly sklenice v kredenci u sousedů

Čím více se zlepšovala kvalita soustavy a kvalita hudebních nosičů ( to jde vždy ruku v ruce), tak se v drtivé většině tišilo. Protože na to, aby si člověk vychutnal hudbu, nota bene dobře nahranou a samo i lépe reprodukovanou, nepotřebuje hulit na krev z uší. Navíc se u toho dá sedět dlouhé hodiny a nebolí hlava a ani nejsou obtěžovaní jak sousedi, tak ostatní v rodině nadbytečným zvukovým přísunem.

Doporučuji.

P.S.

Koupit a splácat k sobě drahé mašinky dle (třeba) tabulky hodnocení ve Stereu či Audiu , automaticky k výsledku nevede. To nezachrání ani kabely a ani akustika.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

lechos píše:Hele bávor...známe se dost dobře z toho fóra teda...
Ty mne OPRAVDU DOST DOBRE znás? O tom silne pochybuji! :)
lechos píše:...dokážeš leda pohřbít věcnou výměnu názorů.
lechos píše:Diskuse na 5-6 piv...kde bydlíš ? :lol:
Tohle ty povazujes za vecnou výmenu nazoru? *bravo*
lechos píše:...z taktických důvodů opouštím debatu...
Zádné rozumné názory (jako ve vetsine prípadu) nemas, tak holt zase stahujes ocas, ze? :lol:
lechos píše:PS. už to nepij.
A CO jako nepij?

"Alk" je pro chudé, bohatí maji "koks".... :lol:

P.S.: Vsem "nezucastnenym" se tímto omlouvam za *offtopic*.

Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dinosaurjr »

boxer píše:Obrovský omyl drtivé většiny lidí, kteří když vidí nabušený hifipark, tak vyhrkne, ty vole, co na ten randál říkaj sousedi? A slyšíš ještě?

Jenže ono je to přesně naopak.

Každej, kdo tím prošel ví, že z jezevčíka a nebo nějaké té věžičky se třepaly sklenice v kredenci u sousedů

Čím více se zlepšovala kvalita soustavy a kvalita hudebních nosičů ( to jde vždy ruku v ruce), tak se v drtivé většině tišilo. Protože na to, aby si člověk vychutnal hudbu, nota bene dobře nahranou a samo i lépe reprodukovanou, nepotřebuje hulit na krev z uší. Navíc se u toho dá sedět dlouhé hodiny a nebolí hlava a ani nejsou obtěžovaní jak sousedi, tak ostatní v rodině nadbytečným zvukovým přísunem.

Doporučuji.

P.S.

Koupit a splácat k sobě drahé mašinky dle (třeba) tabulky hodnocení ve Stereu či Audiu , automaticky k výsledku nevede. To nezachrání ani kabely a ani akustika.
JJ fyziku, alias konstrukci nelze woblafnout...

Jezefčík, věžička, věž, integráč, našláplej integráč. Ale teprve pak začíná zábava, skok z integráče (až na výjimky integráčů jako je Accuphase aj.) na dělenec je řádný. A následný přechod na dělenec na vyšší výkon (příkon) je taky řádný Hups v projevu - v žádném případě nejde o hlasitost, ale o plnost a prokreslení hudebního projevu a především klid, TEN Klid ! (o detailech jako sametové středy, emotivní vokály, stabilita basů kdy zes. má zcela pod kontrolou reprosoustavy a vymáčkne z nich ty emoce, asi mluvit netřeba...)
ALE zcela naprosto a úplně CHÁPU, že pro řadu lidí to neexistuje a je to jen takové "povídání" a v něčem podobném nebudou topit drahocenné finance.
ALE KDO JEDNOU ZKUSIL, NECHCE NIKDÁ JINAK !!
A hodiny při pohodovém a harmonickém poslechu jsou k nezaplacení *palec*

Odpovědět