Zesilovače, dac.Rada pro amatera

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Tomhifi
Kontaktovat uživatele:

Zesilovače, dac.Rada pro amatera

Příspěvek od Tomhifi »

Zdravim,
Nemám prakticky žádné znalosti, akorát jsem si chtěl vylepšit svůj zážitek z poslechu hudby, kterou jsem doteď poslouchal z obyčejné hifi věže Technics.

Koupil jsem si repro Magnat signature 505. A teď k nim potřebuji zesilovač, nemám tušení, jestli koupit:
1) Denon Pma-600ne
2) Pioneer A-40ae
3) Marantz pm6007

Dále do budoucna si chci koupit gramofon, ale stejně neni reálné si koupit všechno co posloucham na vinylu, takže budu poslouchat Mp3 a Flac soubory z Pc, tak jsem vyčetl, že ideálně koupit DAC převodník.
Ohledně toho bych se chtěl zeptat jaký do dvou tisíc? ( V současné době to musí stačit). A Taky jak to funguje? To zapojim přes USB do Pc nainstaluju nějakej software a pak si to pouštím v Pc přes normální přehrávač do toho usb?

Tomhifi
Kontaktovat uživatele:

Re: Zesilovače, dac.Rada pro amatera

Příspěvek od Tomhifi »

Ještě u těch zesilovačů jsem nejdřív koukal po těch levnějších verzích
Pioneer A-10ae
Yamaha A-s201
Tak mě zajímá, jestli má cenu dát ty cca 4 tisíce navíc, jestli v tom bude znatelnej rozdíl v kvalitě zvuku.

muchacho
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od muchacho »

Co týká toho DACu, tak mám dobrou zkušenost s TOPPING D10s, převodník právě pro připojení k PC, napájený přes USB. Má klasické cinch výstupy a do budoucna v případě pořízení zesilovače s digitálními vstupy funguje jako "převodník" z USB na optický nebo koaxiální digitální výstup. Jen cena je trochu přes ty 2000,- Jako přehrávač hudby určitě doporučuji Foobar2000, je zdarma a když se nainstalují ASIO ovladače od TOPPINGu, tak umí Bit-perfect režim, kdy se úplně obchází zvukový "mixer" Windows.

Tapir1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tapir1 »

Z těch zesilovačů si vyber dle tvé preference, ani jeden není vyloženě špatný. Určitě však ty vyšší řady z prvního příspěvku. K Magnátům se nehodí asi především Yamaha, neb sami o sobě mají výšek dost. DAC klidně ten základní Topping - https://elektro.bazos.cz/inzerat/182825 ... g-d10s.php. 😎

Tomhifi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomhifi »

Tak s jednim kolegou z tohoto fora jsem řešil, že ten Marantz má optickej vstup, takže to propojit přes ten optickej kabel se zvukovou kartou a odpadá potřeba toho DAC.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Ty optické výstupy ze zvukovek jsou otřesné, v žádném případě se nedají doporučit, to už snad raději analogový výstup. A nejlíp externí usb dac. Všechny jmenované zesilovače znám, marantz (a topping d10) mám doma.
Za mě raději v dané ceně: NAD C 316 BEE V2 + Audioquest Dragonfly Black

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

dadafte nemotej lidem takhle hlavu. Analogovej výstup z interní zvukový karty v žádným případě nepoužívat, to je snad ta nejhorší možnost jakou máme. PC je jeden velkej generátor nejrůznějších rušení a právě přes interní zvukový karty rádo zanáší do signálu. Ovšem optika je signál digitální, tam je pravděpodobnost zanesení nějakýho rušení násobně menší než u analogu a navíc je optika galvanický oddělení a to zamezí přenosu těch rušení, který by se jinak přes elektricky vodivej spoj přenášelo jako nic.
Navíc právě interní zvukový karty nejsou žádný extra kvalitní zařízení a ze svých analogových výstupu hrajou vesměs mizerně, ale optickej SPDIF je jaksi něco úplně jinýho, to jsou ještě nepřevedený digitální data a to je u takovýchhle levných zařízení mnohem menší zlo než když se u nich použije analog. Při použití optiky se taky pak použije DAC externí nebo v zesilovači a ne ten mizernej DA převodník v tej zarušenej zvukovej kartě.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Osobní zkušenost z poslechu.
Technicky: Jitter na optickém výstupu zvukovek je strašidelný, externí usb dac je o třídu lepší řešení, dobře je to popsáno na stránkách firmy Cambridge Audio.
NAD + Dragonfly hraje rozhodně líp, než ten Marantz připojený optikou, to mi věř.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

WiiM Amp za tu cenu parádní zesilovač co přehraje dražší. Má i DAC a navíc (co je velké plus) obsahuje síťový streamer - Spotify, Tidal, Amazon Music, Qobuz, TuneIn, Deezer a další.

Booker
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Booker »

dadaft píše:
19 bře 2024 17:03
Ty optické výstupy ze zvukovek jsou otřesné, v žádném případě se nedají doporučit, to už snad raději analogový výstup. A nejlíp externí usb dac. Všechny jmenované zesilovače znám, marantz (a topping d10) mám doma.
Za mě raději v dané ceně: NAD C 316 BEE V2 + Audioquest Dragonfly Black
Liamee píše:
19 bře 2024 18:27
dadafte nemotej lidem takhle hlavu. Analogovej výstup z interní zvukový karty v žádným případě nepoužívat, to je snad ta nejhorší možnost jakou máme. PC je jeden velkej generátor nejrůznějších rušení ...
dadaft píše:
19 bře 2024 18:41
Osobní zkušenost z poslechu.
Technicky: Jitter na optickém výstupu zvukovek je strašidelný, externí usb dac je o třídu lepší řešení, dobře je to popsáno na stránkách firmy Cambridge Audio.
NAD + Dragonfly hraje rozhodně líp, než ten Marantz připojený optikou, to mi věř.
Obrázek

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Popravdě si nejsem jistý, jestli se ta infantilní kokotina obrací na mě, ale jaké důkazy bys chtěl? Že je externí usb dac pro hraní z pc vždy lepší než digitální výstup zvukovky je dokázáno na těch stránkách CA.
Když jsem toho Marantze spojil s PC přes usb dac Dragonfly, přes optiku a analogově, tak nejlepší s Dragonfly, optika i analog ze zvukovky byly horší, osobně bych asi dal přednost zvuku z analogu, znělo to nějak líp.
Pokud jde o samotné zesilovače, tak Marantz se snaží o pevný kontrolovaný realistický zvuk alá Arcamy třídy G, ale i bez srovnání zní prostě lacině, v přímém porovnání s SA20 pak vybuchne úplně. Malý NAD je povedenější
https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... -316bee-v2
hraje jako staré dobré NADy BEE, dobré basy a sytý zvuk, dobře se poslouchá. Spolu s Dragonfly za ty prachy dobré.

Nicméně i tak to bude s těma bednama stěží o fous lepší než ta minivěž. Pod 20t se dobrý zesík prostě hledá těžce...

Odpovědět