Změna přenosky z MM na MC

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Změna přenosky z MM na MC

Příspěvek od Renown »

Ty staré přenosky bych do toho nepočítal. Nikdy jsem je ani neviděl a samozřejmě ani neslyšel . Odhaduji, źe se nedají koupit tak 10 let. Ortofon uváděl ještě před cca pěti lety pouze Valencia, Venice, Vienna. Ani řada Kontrapunkt už se nedělá tak pět let.

Co se týká srovnání Valencia versus MC30 Super II Classic, řekl bych, že MC30 je o kategorii výše. Především v disciplínách jako je detail, přesnost, dynamika.
Ten hrot Replicant 100 , který má MC30 je nejlepší co kdy Ortofon měl. Už se opakuji poněkolikáté, ale použili jej pouze na Windfeld, MC A90, Xpression, MC A95 apod., tedy na přenoskách v ceně od 3.300 Euro nahoru, kdežto Valencia ma pouze FG70 což je hrot pro přenosky kategorie +/- 1000 Euro jako třeba Cadenza Blue apod.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Renown píše:Ty staré přenosky bych do toho nepočítal. Nikdy jsem je ani neviděl a samozřejmě ani neslyšel . Odhaduji, źe se nedají koupit tak 10 let.
Pocitat se museji, patri preci do rady Akzent. ;)

Ja jsem, po koupi noveho gramofonu, namontoval nejprve “zakladni” MC “Nr.2”
Obrázek
kterou uz jsem mel vyzkousenou z ProJectu (kde nahradila mou posledni MM prenosku Elac "ESG876 H24Sp" :lol: ) a se kterou jsem byl velmi spokojeny.
Dala by se prirovnat k pozdejsi serii Vivo, jejiz vyrobu uz ale Ortofon take zastavil.

Po zjisteni, ze tim Clearaudio tezce “podhodnocuji”, jsem se rozhodl pro Akzent “Virtus II”
Obrázek
To bylo v roce 2007 a Ortofon prave doprodaval posledni exemplare.
Dost se zvukove podoba „Valencii“. (hrot "FR80") a mam ji tady jeste stale jako „zalohu“. :)
Osobne si myslim, ze „Valencia“ mela proste jen zmodernizovat vzhled. (?)

A prave z duvodu modernejsiho designu (a na popud kamarada, ktery ji tenkrat take mel), jsem o dva roky pozdeji prikoupil jeste tuto:
Obrázek
Kontrapunkt je sice uzasne precizni, jde ale uz cestou vybrouseneho (a pro mne az temer "sterilniho") zvuku…Je zkratka znat, ze uz Per Windfeld pri jeho realizaci nebyl. :(
A proto jsme se rozloucili.
…Na Lyru „Delos“ proste nema.
Obrázek
*hura*

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Super obrazová dokumentace !!!

Libunda
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Libunda »

Díky za rady *thumbs up*

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Libunda píše:Ehm, tak jsem to teda objednal.

Ortofon MC30 Super II :D ( zaujal mě ten replicant )

V nejbližší době založím nový topic s radou k výměně repro, nějak jsem z těch Cantonů po roce vyrostl :D
Tak ti, uz predem, preji hodne hezkych zazitku a doufam, ze se s mami o nich podelis.

Co se vymeny repro tyka: Chces zustat u Cantonu? Me se zvukove libi "Reference R7", o kterych jsem take pred par lety premyslel. Pokud ne, tak preji stastnou ruku pri jejich vyberu. ;)
Renown píše:Super obrazová dokumentace !!!
Diky,
trochu jsi mi spravil naladu. (Ale jen trochu... :) )
Zrovna se tady totiz vztekam, protoze jsem chtel "zverejnit" jeste nekolik dalsich fotek (cizich) prenosek, ktere jsme u mne obcas testovali a zaboha nemohu najit tu slozku, ve ktere byly. Jestli jsem to opravdu smazal, tak me to pekne nastve, byly tam totiz nektere moc povedene. :cry:
("DL103", "MC40 Super", Cadenzy, VdH "DDT II" a jeste asi tri dalsi! KUR.A! *headbang* )
Jelikoz mne to vecne prehazovani uz moc nebavi a vetsina z nich se mi uz ani do ruky nedostane, asi se mi nove udelat nepodari. *fnuk*

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Ortofon MC30 Super II vlastním už nějaký ten pátek a plná spokojenost, ale chce ji dopřát kvalitní phono, osobně hraji přes MC trafíčko Verto. Ten replikant vytáhne z LP maximum, chce to mít udržované desky. Plný výkon od ni očekávej po 50 hodinách.

Libunda
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Libunda »

Děkuju za info

Technics2015
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Technics2015 »

Zdravím mam gramofon Philips 887 a zesilovač Technics SE-A900 MK2, zda je potřeba gramofoní předzesilovač: http://www.avcenter.cz/avcenter/eshop/6 ... -Azur-551P aby byl znatelný rozdíl zvuku znát, předem děkuji za odpověd. Díky.

Libunda
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Libunda »

Ortofonka přišla, tak jsem ji hned nainstaloval a nastavil ( asi 3 hodiny )a nemusím čekat ani těch 50 hodin, než se rozehraje :-)
Vy jste to věděli, ale já byl v očekávání.
Sumiko jde do šuplíku a myslím, že už ji nevytáhnu :D

Prní LP, co zkouším je: Malia Convergence Boris Blank a štětky na bicích jsem do teď v pozadí neslyšel :-)

Jen mě od minulého týdne trápí jiná věc :-(
Měnil jsem no name kabely za VDH D 501 hybrid a od té výměny gramec " hučí".... při změně na dosavadní kabel taky.
Jak kdybch někde prohodil kabely mezi sebou a chytaj od sebe ruch, nebo tak něco :-/

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

VDH D501 je kabel speciálně určený pro phono. Musí tam být něco špatně zapojeno. Je to hotový kabel od VDH nebo dělaný z metráže ?

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Tady je něco podobného i s popisem, ale asi nemáš prohozené stínění ? Ale proč by to mělo vadit, mě nenapadá.
http://www.ebay.de/itm/VAN-DEN-HUL-M-C- ... 0297991871

Libunda
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Libunda »

Problém je v tom, že když vytáhnu ten VDH, tak už hučí i ten původní no name :-/
Takže signálové kabely můžu přehazovat. K tomu používám stejný zemnící, ale dělá to to samé.

Libunda
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Libunda »

Problém vyřešen, bylo to rukama, respektive jedním nenápadným tlačítkem na zesilovači.
Takže vše OK, hraje super a díky za rady.

Libunda
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Libunda »

Ehm, po dlouhé době se vracím se stejným problémem.
To tlačítko, díky kterému přestal gramec hučet nějak ořezává rozsah, nebo co, takže je to dlouhodobě neposlouchatelný. (Attenuator)
Takže opět problém s hučením, ať použiju no name, ale i VDH za 7K.
Sem si jistý, že nehučel. Pak jsem na něco šáhnul a už to neumím napravit.

Dával jsem jinou přenosku - může být problém v drátkách, nebo v tlaku na desku ??
Dával jsem nový kabel - může být problém třeba s tím zemnícím kabelem?? / všiml jsem si, že neslyším žádnou změnu s i bez země)

Když přenosku zvednu, tak je klid a ticho. Jakmile dosedne na desku, začne hučet z beden.

Když zapnu gramofon, je ticho, poklepu na ramínko, šoupu s ramínkem, taky OK.
Jakmile položím prst na jehlu, začne hučet.

Odpovědět