Změna reprosoustav z Canton Vento 890 DC

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Libunda
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Změna reprosoustav z Canton Vento 890 DC

Příspěvek od Libunda »

Ahoj všem, tak jsem tu zas......
Před pár dny jste mi radili s výběrem nové přenosky a mezi tím, jak jsem tu surfoval po forku,
asi dozrál čas vyměnit i bedny.
Doma i v práci mám Cantony a jsem s nimi vlastně spokojený, protože zahrajou všechno a myslím, že dobře. ( přednes se mi líbí )
Jen mám v poslední době takový to cukání vyměnit je za něco ( méně univerzálního )??
Nevím, jak to přesně popsat, ale kdysi jsem jezdil na motorce BMW a musela z domu, protože byla dokonalá, všechno fungovalo, skvěle se řídila,
ale nějak jsem neměl radost z jízdy, nebylo to ježdění srdcem, byla to nuda.
Takhle nějak jsem se začal cítit při poslechu mých Canton Vento 890 DC.

Velikost místnosti mám cca 7m x 6m x 2,8m, stěny obložené dřevem a látkou prošitým molitanem, podlahu dřevěnou, stropy akustické,
bedny od sebe cca 2 metry a poslouchám ze vzdálenosti cca cca 4 metry.
Žádná sláva pro poslech, ale je to kancelář a nemůžu s tím moc hýbat.

Vlastně mám favorita, kterým je Tannoy Definition DC10T.
Jenže......... tenhle kousek se dá sehnat za nějakých 130k, ,ale mezi tím udělali update na verzi Tannoy Definition DC10Ti za 230k :-)
230k mi přijde zbytečně moc peněz na to, že vyměnili vyhybku, dráty a stojan a vzheldek k tomu, že stejně moji místnost asi dokonale nikdy neozvučím.
Jen že to jsou bedny, který se mi moc líbí, amatéři i profíci ji chválej a myslím, že i můj zbytek řetězce by s nima rozuměl.

Každopádně, když mi poradíte něco do 100k, co bude hrát taky skvěle a k tomu vypadat, budu rád.
Jo, mám rád 3 pásma, jsem dolňák :-)

Zbytek sestavy:

gramofonu Pro-Ject 2Xperience Acryl
přenoska Ortofon MC30 Super II
zesilovači Accuphase E 305V
kabely VINCENT PREMIUM BI-WIRE
VAN DEN HUL M.C. D-501 HYBRID PHONOCABLE
SACD Denon DVD 3910

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Změna reprosoustav z Canton Vento 890 DC

Příspěvek od Jarda69 »

Sonus faber Venere 3.0 ?

Libunda
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Libunda »

Krásný bedny !!!
Nějak jsem je na trhu ani nepostřehl.
Nicméně se bojím toho, že neobstojí s velikostma svých měničů při "tichém poslechu"
Na Cantonech je skvělý to, že je basová složka slyšet zřetelně i při velmi decentním poslechu.

Ale asi to chce poslechnout, koukám, že je kde v ČR. No problem.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

Libunda
začal bych změnou zesilovače.
už jen pro jednodušší manipulaci a možnost půjčení si .
bedny máš parádní. canton vento 890, dle mého subjektivního názoru, zahrají přesně to, co do nich "pustíš".
pokud mohu... co když ti "vadí" zvuk tvého zesilovače?
půjč si zcela jiné ( NAD, Musical Fidelity, Mcintosh) železo a uvidíš.
nesoudil bych bedny, dokud bych je neslyšel hrát s jiným železem.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Co se beden týká, tak bych doporučil brát v patrnost Focal. Buďto levnější Aria 936, které mají doslova fantastický poměr cena/výkon nebo vyšší ligu v podobě Electra 1028 Be. Oboje hrají velmi detailně, přesně, rychle a přitom ne sterilně analyticky. S dostatkem a hlavně přesností basu i při potichém poslechu nebudeš mít žádný problém.

Jinak na tom, co píše lachim, také něco bude. I když mě osobně zas Vento 890 nepřijdou tak neutrální. Ale 10 lidí, 10 chutí ;-). V zesilovačích do 100 tis. by u mne momentálně vyhrál Casea Cassiopeia.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

PítrsPraha píše:V zesilovačích do 100 tis. by u mne momentálně vyhrál Casea Cassiopeia.
verim, ze hraje dobre, ale co na tom stoji 80 tisic ? to neberte jako utok na znacku nebo neco podobnyho, ale skutecne by mne to zajimalo

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Ano, i mě tohle při pohledu do jeho útrob napadlo :-). Ale nejsem ten pravý, koho se ptát - nevyráběl jsem jej, neumím posoudit technické řešení ani jej neprodávám :-).

Obecně, cena výrobků není zdaleka daná jen cenou materiálu + práce + rozumné marže. Když se na to budu dívat čistě poměrem cena/zvuk, pak je to pro mne (sic!) hodně zajímavý. Těžko se porovnávají přístroje slyšené na jiných místech v jiném čase, ale z toho, co jsem kde slyšel, mě v poměru k relativně dostupné ceně přišlo, že to hraje fakt parádně.

Myšleno tak, že i kdyby čistě hypoteticky byly v zesilovači třeba 4 součástky za celkem 500 Kč, ale hrálo to líp než zesilovače za 50 tis. Kč, a výrobce si za to žádal 60 tis. Kč, je to podle mne v pořádku. U audio přístrojů si nekupujeme součástky, ale výsledný zvuk. A pokud je nějaká kvalita zvuku dostupná za 10, 50, 200 tis. Kč, pak je podle mne v pořádku, když přístroj dosahující takového zvuku, stojí peníze úměrné takovému zvuku. A je jen na rozhodnutí výrobce, jestli zvuk úrovně třeba 100 tis. Kč bude prodávat za 200 tis. Kč nebo za 45 tis. Kč.
Tak to vidím já ;-).

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Ještě by mohl být problém v tom, že posloucháš nahrávky a ne živou hudbu. Co jsem zjistil, tak mi začíná vadit dokonalost a umělost studiových nahrávek. Mnohem víc mě baví klubové. Ruch v pozadí, zakašlání a podobné projevy.
Jinak klidně i Aria 936, ta má dost zvýrazněné okraje, včetně basu.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Jestli reagujes na me, Jaryne, tak obe tve domnenky - o tom, co posloucham a o zvuku Arii - jsou mylne.

Doma mam Electry a nezaznamenal jsem, ze by se o nich masove psalo, ze maji "dost zvyraznene okraje", jak se nespravne domnivas. Arie jsem poslouchal ve shodne zname akustice na shodnem znamem aparatu a co se frekvencni vyrovnanosti tyka, nebyl mezi nima a Electrama zadny rozdil typu dost zvyraznenych okraju. Ani v porovnani s jinyma bednama se tak rozhodne nejevily - treba s myma byvalyma Shanama.

A mimochodem, jak se da doma poslouchat ziva hudba z klubu aniz by byla nahrana :-D ?

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Ne, opravdu to nebyla reakce na tebe. Proč bych to dělal ?

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

PítrsPraha píše:A mimochodem, jak se da doma poslouchat ziva hudba z klubu aniz by byla nahrana :-D ?
Ukazuj si prstem, prý to pomáhá. Určitě to napodruhé dáš *thumbs up*
Nemyslím to nijak zle. Může to potkat každého.

Libunda
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Libunda »

Tak zesilovač se vyměnit nechystám, na to ho mám moc rád.
Spíš si říkám, jetsli ten můj problém nebude tou poslechovou místností :-/

Jinak co máte proti těm Tannojům?? Špatná volba??

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Já to pochopil tak, že chceš další návrhy, aby bylo z čeho vybírat. Ale možná to fakt bude jenom únava z nahrávek, jak jsem psal.
Poslechovka se dá částečně eliminovat poslechem v blízkém poli nebo jak je přesný termín. Postav si bedny poblíž poslechového místa.
Bedny cca 1.5m od sebe a 2-2.5m od tebe. Natočení dle potřeby. Třeba to jako zkouška pomůže.
http://www.sweetwater.com/NearField/

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

PítrsPraha píše:Myšleno tak, že i kdyby čistě hypoteticky byly v zesilovači třeba 4 součástky za celkem 500 Kč, ale hrálo to líp než zesilovače za 50 tis. Kč, a výrobce si za to žádal 60 tis. Kč, je to podle mne v pořádku.
to (s vyhradami) v principu beru, jen mam dost pochyby, ze se da dneska jeste vymyslet neco jednoduchyho a pritom genialniho a zvukove prevratnyho ... Ze by vyvojari tradicnich firem byli bridilove, co to delaji zbytecne slozite a draze ? to se mi nechce verit ... spis je to zase o tom, ze v hifi proste neni zadny objektivni meritko a tak casto vysoka cena vyvolavajici zdani exkluzivity paradoxne prodava vic nez realna kvalita (aby mne nekdo hned nechytal za slovo - tim nerikam, ze ten zesik je nekvalitni !)

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Libunda píše:Tak zesilovač se vyměnit nechystám, na to ho mám moc rád.
Spíš si říkám, jetsli ten můj problém nebude tou poslechovou místností :-/

Jinak co máte proti těm Tannojům?? Špatná volba??
Na tvem miste bych nejprve vyckal, jak se projevi nova prenoska a teprve potom bych „laboroval“ s dalsimi komponenty. Accuphase bych za pricinu „nespokojenosti“ nepovazoval.
Ty Tannoy jsou sice velmi dobre, potrbuji ale hóóódne velkou mistnost, jinak te jejich zvuk “rozmacka”. Ve studiu, velkem priblizne jako tva mistnost, mi pripadaly tak nejak nafouknute. :roll:
Pokud chces okusit prednosti koaxialnich menicu, krom Tannoy se nabizi take firma KEF. Napriklad model “R900” je zvukove take spickovy.
Mozna by ti mohl vyhovovat i “horn” typu Klipsch “RF 7”. (Opticky sice “nic moc”, zvukove mne ale pozitivne prekvapily.) K tomu, aby hraly optimalne, potrebuji ale i oba tyto modely pomerne dost volneho prostoru, 1m vsemy smery je minimum.
Protoze neznam tve moznosti pro jejich umisteni, primo doporucovat nebudu. Samotne rozmery mistnosti o jeji akustice nic nevypovidaji, zalezi i na dalsich, dulezitych faktorech, jako napr. mnozstvi a druhu nabytku, jeho rozmisteni, typu podlahy, velikosti slenenych ploch (oken), atd., atd. :)

Take Jardou69 navrhovane Sounus Faber vypadaji skvele, vice se k nim ale vyjadovat nemohu, protoze jsem je neslysel. V nemecken Audiu jsem cetl jen test mensich “Venere 2.5“, z tech byli redaktori pomerne dost nadseni. Osobne znam jen starsi “Liuto” (a ty jsou super! *bravo* )
A napadly mne jeste Cabasse “Iroise 3”. Ty ma muj kamarad, ktery take posloucha podobnou hudbu jako ty a take spise “decentne”. (Krasne to Francouzky... ;) )
No, myslim, ze tipu uz jsi (pro zacatek :mrgreen: ) dostal dostatek, zbytek uz je na tobe. *sunglases*

(Rozhodne ale stale plati pravidlo - pred koupi, v pripade moznosti, nejprve poslechnout - a to doma!)

Odpovědět