Před pár dny jste mi radili s výběrem nové přenosky a mezi tím, jak jsem tu surfoval po forku,
asi dozrál čas vyměnit i bedny.
Doma i v práci mám Cantony a jsem s nimi vlastně spokojený, protože zahrajou všechno a myslím, že dobře. ( přednes se mi líbí )
Jen mám v poslední době takový to cukání vyměnit je za něco ( méně univerzálního )??
Nevím, jak to přesně popsat, ale kdysi jsem jezdil na motorce BMW a musela z domu, protože byla dokonalá, všechno fungovalo, skvěle se řídila,
ale nějak jsem neměl radost z jízdy, nebylo to ježdění srdcem, byla to nuda.
Takhle nějak jsem se začal cítit při poslechu mých Canton Vento 890 DC.
Velikost místnosti mám cca 7m x 6m x 2,8m, stěny obložené dřevem a látkou prošitým molitanem, podlahu dřevěnou, stropy akustické,
bedny od sebe cca 2 metry a poslouchám ze vzdálenosti cca cca 4 metry.
Žádná sláva pro poslech, ale je to kancelář a nemůžu s tím moc hýbat.
Vlastně mám favorita, kterým je Tannoy Definition DC10T.
Jenže......... tenhle kousek se dá sehnat za nějakých 130k, ,ale mezi tím udělali update na verzi Tannoy Definition DC10Ti za 230k

230k mi přijde zbytečně moc peněz na to, že vyměnili vyhybku, dráty a stojan a vzheldek k tomu, že stejně moji místnost asi dokonale nikdy neozvučím.
Jen že to jsou bedny, který se mi moc líbí, amatéři i profíci ji chválej a myslím, že i můj zbytek řetězce by s nima rozuměl.
Každopádně, když mi poradíte něco do 100k, co bude hrát taky skvěle a k tomu vypadat, budu rád.
Jo, mám rád 3 pásma, jsem dolňák

Zbytek sestavy:
gramofonu Pro-Ject 2Xperience Acryl
přenoska Ortofon MC30 Super II
zesilovači Accuphase E 305V
kabely VINCENT PREMIUM BI-WIRE
VAN DEN HUL M.C. D-501 HYBRID PHONOCABLE
SACD Denon DVD 3910