Znáte "testovací" melodie-písničky???

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
THresil
Kontaktovat uživatele:

Re: Znáte "testovací" melodie-písničky???

Příspěvek od THresil »

bubuxin:
tak stažení nakonec proběhlo, ikdyž to trvalo pěkně dlouho, než se tam uvolnilo místo. Děkuju za up... ;)
Jinak všem ostatním, kteří mně nabídli to CD děkuji. :)

Asket
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Asket »

No fakt nefim... ne ze bych toto.... ale osobne si sosnu nejakou tu lepsi mp3 ci flac a pokud je to super tak si kupuji original...
coz se divim, ze nekteri jsou schopni vyvalit desetisice za blbosti a nejsou schopni obetovat peniz za jedno cd....
to uz se mi zda fakt ubohe, pac osobne nejsem bohatej muj prijem je neco malo nad zivotnim minimem a presto obetuji koupi cd/dvd aj.
vim, ze cd aj jsou predrazene...., ale obcas by nekteri mohli udelat vyjimku.

Testovacich cd je kupa, ale je dobre poukaze-li nekdo nektere super skladby....

THresil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THresil »

Asket píše:No fakt nefim... ne ze bych toto.... ale osobne si sosnu nejakou tu lepsi mp3 ci flac a pokud je to super tak si kupuji original...
coz se divim, ze nekteri jsou schopni vyvalit desetisice za blbosti a nejsou schopni obetovat peniz za jedno cd....
to uz se mi zda fakt ubohe, pac osobne nejsem bohatej muj prijem je neco malo nad zivotnim minimem a presto obetuji koupi cd/dvd aj.
vim, ze cd aj jsou predrazene...., ale obcas by nekteri mohli udelat vyjimku.

Testovacich cd je kupa, ale je dobre poukaze-li nekdo nektere super skladby....
No vidíš to a já nemám žádný příjem, tak už víš důvod... *2thumbsup*

Asket
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Asket »

a to mas hifi a nemas prasule na original cd ??

promin ale jaksi posledni x let mam averzi na takove stahovace... nejradeji bych jim nakopal...
nastesti pro nektere co maji LP desky, ze to jen tak se neda kopirovat... (mysleno lp na jine lp...)

THresil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THresil »

No tak to moje hifi je spíš takové mini hifítko, zatím... No jo, když celé léto makám jak "vzteklý" abych si mohl koupit trochu lepší zesilovač a teď budu zase rok čekat (na další brigádu) abych si mohl koupit nějaké "lepší" bedny, tak mně prosím tě neříkej že bys mně nakopal, když nevydělávám...

Asket
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Asket »

castecne k tematu.... ale je mozno to brat jako O.T.
promin vlastnil jsem ve 14 letech za totality me 1 cd z ruznych akci, brigad apod... a ver ze kupa lidi se ocitla bez prace i ja byl nekolikrat a ver, ze to sranda neni, kdyz ti ani socialka neprispeje nekolik mesicu a vubec je nezajima jak vyzijes dalsi mesic, pac nejsi cigan, ktery dostava par tisicu...... takze clovek se snazi jakkoliv jak se da, aby si vydelal... i v danou krizi jsem nakupoval. Tudiz to pisu opravnene -bud mas snahu pracovat nebo ne... a da se to zkloubit i s ostatnimi vecmi -pouze chtit. Nechtej vyjmenovat na co mam udelane zkousky a co ovladam a delam, protoze mam snahu se zdokonalovat v mnoha oborech a nejen to.

hloupy priklad, ale sedi.... "To je jako si domluvit sraz na weekend s tim, ze si vzajemne vymeni manzelky a ty tam dojdes s protektorama od Wartburga na vymenu za nekterou..." Tudiz pak se nediv, ze tu lidi koukaji blbe, ze nemas na origos.
Pokud sosnes nejakou hudbu, ktera stoji za prd... vetsinou ty vymastene dj tak budiz, ale proste neco co je dobre vytvorene v kvalitnim studiu apod to uz je smutny... Nevis jak na to ? Muj znamy v jpn se nikde neuchytl a dela xx let nakup a prodej pres net a hle zije.. kouka po poptavce - shani a vydelava.

Jinak testovacich cd je mnoho... dale si muzes udelat vlastni... pouze pozjistovat ty skvele skladby a na zaklade jich delat vlastni pozorovani... Ale to chce obcas napsat do vyhledavace co hledas a danou vec si preposlechnout a posleze koupit....

THresil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THresil »

Vidím že to s tebou nemá smysl nijak dál rozebírat. Jestli chceš kupuj originály a sponzoruj OSU.
Samozřejmě, že kdyby si nikdo tu originálku nekoupil, tak by to taky nemohl dat ke stažení, jenomže tím že to ke stažení dá vydělá "třeba" ne vždy nekolikanásobně víc než kolik za tu origošku dal. Mám na mysli kredit na další stahování...
A nemysli si, že "bohatí" lidé by byli tací dobrotinci, že by ti (pokud kupují jen origošky) a na penězích jim v podstatě nesejde..., prostě že by to někam házeli ke stažení. Vždycky je něco za něco a v tomto případě je za to kredit na další stahování (ve většině případech)...

PS: Ale jinak by mě samozřejmě zajímalo co všechno víš a OVLÁDÁŠ....

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

tak jsem teď poslechl dvě testovací cdčka co mám.
nějaké Usher
a Arabesque od Crystal Cable.
(pokud bys chtěl, doplním podrobnosti)
podle mě ten Usher nic moc. pár složitějších kousků se tam najde, ale taky dost takových, co budou hrát dobře na čemkoliv. takže člověk prd pozná.

to od CC, to je jiná. hned první skladba s našincem probere téma Velký buben, jeho "velikost" a dynamika...
hned v druhém příspěvku se probírá téma basa - a to basa ze dřeva.
a tak to jde pořád dál.
skvělé nahrávky.
a navíc výborná muzika.
PODLE MĚ VÝBORNÉ TESTcd.

Kokin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kokin »

Neříkám, že tato testovací cd jsou k ničemu, ale pro mě nemají význam. Mnohem víc si dokážu udělat obrázek jak co hraje ze skladeb které znám, které mám do podrobna naposlouchané a znám je jako své boty, než z nějakých rádoby audiofilních nahrávek, které slyším poprvé v životě.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

no, u "nahrávek které znám jako své boty" zase hrozí, že u neznámé sestavy člověk bude preferovat i zkreslení, které zná jako své boty.
ony ty testovací cdčka mají jistou strukturu, která by měla pomoct (tím neříkám, že všechno odhalí).
třeba u těch Usherů: 11 a 12 song je záznam dechových orchestrů. systém by ti měl okamžitě a bez nějaké mlhy sdělit, že každý ten záznam je pořízen jinou mikrofonní technikou (abych zmínil něco, co momentálně dost sleduju): zatímco č.11 je čistě intenzitní stereo XY, č.12 je stopro s nějakým časovým posunem mezi mikrofony. poznatelné na přesnosti lokalizace jednotlivých nástrojů.
atd.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

s tím
dadaft píše:tak jsem teď poslechl dvě testovací cdčka co mám
jsem krapátek kecal.

teď jsem si poslechl všechna testovací cdčka co mám. jmenované dvě a k tomu ještě:

Obrázek
Chesky Records/Various Artists - Ultimate Demonstration Disc
http://www.chesky.com/core/details.cfm? ... tegoryid=1

u Usherů nejde o skladby 11 a 12, ale 12 a 13.
na CC Arabesque je téma basa až třetí a kromě basy tam jde o bicí a tak.
dvojka ale je o dřevu - violoncello - a parádní.

ale Chesky UDD je asi nejlepší z nich. perfektní nahrávky (můj favorit Sweet Georgia Brown, č.17 :D ) a perfektní je i pokec před každou nahrávkou. velmi srozumitelný.
*thumbs up*

jacq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jacq »

jj, chesky mam od kamarada a poustim si ho, protoze jsou na nem moc hezke pisnicky.
a to pruvodni slovo je perfektni!

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Velmi používaná testovací melodie - písnička je "Planu" z alba "Divné století" od Jaromíra Nohavici, 1996. Poslouchám ji na basáku 15" a je to *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up*
Pro milovníky YouTube je ještě zde link: http://www.youtube.com/watch?v=ctMLKEhVN_0

Odpovědět