Prosím odborníky o radu.
Stává se mi, že se některé obrázky zobrazují jen částečně, tedy přesně na pravé straně jsou oříznuté, takže část chybí. Používám prohlížeč Explorer a Vista busines na notebooku, ale tím to nebude, protože před tím jsem měl PC s windows xp a dělalo to také. Myslel jsem si, že je to explorerem, to už mi někdo radil ve vlákně "Cibuv analogový koutek", ale v práci mám Windows xp a taky prohlížeč explorer a tam se vše zobrazuje normálně. Takže explorerem to taky nemůže být. Nemá někdo podobný problém?
Kdyby někdo věděl čím to je, tak budu vděčný za radu.
Zobrazení obrázků
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zobrazení obrázků
Neni to zadna chyba, je to proste nastavenim rozliseni na monitoru, ktere je v danem pripade mensi nez sirka obrazku.
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Donuts, díky za radu.
Takže pomůže když zvýším rozlišení nebo je z toho nějaká cesta ven? Nebo není pomoci?
Takže pomůže když zvýším rozlišení nebo je z toho nějaká cesta ven? Nebo není pomoci?
Vřele doporučuju freeware prohlížeč FastStone Image viewer, který pokud je nastaven jako výchozí prohlížeč, zobrazí po dvojkliku fotku na celou obrazovku neoříznutou a to bez ohledu na rozlišení monitoru.
Ovládání je jednoduché a přitom nabízí spoustu funkcí, vč. třeba zvětšení zobrazeného obrázku podržením levého myšítka a posunem kurzoru.
http://www.stahuj.centrum.cz/grafika_a_ ... ge-viewer/?
Ovládání je jednoduché a přitom nabízí spoustu funkcí, vč. třeba zvětšení zobrazeného obrázku podržením levého myšítka a posunem kurzoru.
http://www.stahuj.centrum.cz/grafika_a_ ... ge-viewer/?
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Díky Tombasi,
prohlížeč jsem si stáhnul a nainstaloval (je fakt super), ale nevím jak ho nastavit jako výchozí prohlížeč.
prohlížeč jsem si stáhnul a nainstaloval (je fakt super), ale nevím jak ho nastavit jako výchozí prohlížeč.
To je jednoduché, v průzkumníkovi klikneš na soubor obrázku pravým myšítkem, v plovoucím menu najedeš kurzorem na položku "otevřít v programu", počkáš až se rozbali podmenu a tam vybereš položku "Zvolit výchozí program...". V otevřené tabulce buď bude FastStone nabídnutý, nebo spíše nebude a tak klikneš na tlačítko "procházet" a vybereš spouštěcí soubor na disku (zpravidla C:/Program Files (x86)...). Ten soubor se jmenuje "FSViewer.exe". Nezapomeň pak dole ještě zaškrtnout políčko "K otevření tohoto souboru tohoto typu vždy použít následující program". Odklikneš a je to!
to Mark Levinson:
když jsem nepřihlášený, tak obrázky jsou ořezané.
Když se přihlásím, ukazují se mi celé.
Není to tím?
když jsem nepřihlášený, tak obrázky jsou ořezané.
Když se přihlásím, ukazují se mi celé.
Není to tím?