Zobrazení obrázků

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Zobrazení obrázků

Příspěvek od Mark Levinson »

Prosím odborníky o radu.
Stává se mi, že se některé obrázky zobrazují jen částečně, tedy přesně na pravé straně jsou oříznuté, takže část chybí. Používám prohlížeč Explorer a Vista busines na notebooku, ale tím to nebude, protože před tím jsem měl PC s windows xp a dělalo to také. Myslel jsem si, že je to explorerem, to už mi někdo radil ve vlákně "Cibuv analogový koutek", ale v práci mám Windows xp a taky prohlížeč explorer a tam se vše zobrazuje normálně. Takže explorerem to taky nemůže být. Nemá někdo podobný problém?
Kdyby někdo věděl čím to je, tak budu vděčný za radu.

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Re: Zobrazení obrázků

Příspěvek od Donuts »

Neni to zadna chyba, je to proste nastavenim rozliseni na monitoru, ktere je v danem pripade mensi nez sirka obrazku.

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Donuts, díky za radu.
Takže pomůže když zvýším rozlišení nebo je z toho nějaká cesta ven? Nebo není pomoci?

tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tombas »

Vřele doporučuju freeware prohlížeč FastStone Image viewer, který pokud je nastaven jako výchozí prohlížeč, zobrazí po dvojkliku fotku na celou obrazovku neoříznutou a to bez ohledu na rozlišení monitoru.
Ovládání je jednoduché a přitom nabízí spoustu funkcí, vč. třeba zvětšení zobrazeného obrázku podržením levého myšítka a posunem kurzoru.
http://www.stahuj.centrum.cz/grafika_a_ ... ge-viewer/?

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Díky Tombasi,
prohlížeč jsem si stáhnul a nainstaloval (je fakt super), ale nevím jak ho nastavit jako výchozí prohlížeč.

tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tombas »

To je jednoduché, v průzkumníkovi klikneš na soubor obrázku pravým myšítkem, v plovoucím menu najedeš kurzorem na položku "otevřít v programu", počkáš až se rozbali podmenu a tam vybereš položku "Zvolit výchozí program...". V otevřené tabulce buď bude FastStone nabídnutý, nebo spíše nebude a tak klikneš na tlačítko "procházet" a vybereš spouštěcí soubor na disku (zpravidla C:/Program Files (x86)...). Ten soubor se jmenuje "FSViewer.exe". Nezapomeň pak dole ještě zaškrtnout políčko "K otevření tohoto souboru tohoto typu vždy použít následující program". Odklikneš a je to!

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

to Mark Levinson:
když jsem nepřihlášený, tak obrázky jsou ořezané.
Když se přihlásím, ukazují se mi celé.
Není to tím?

Odpovědět