Zosilovac k Focal Aria 936
Zosilovac k Focal Aria 936
Ahojte. Damy a pani poprosim o radu s vyberom zosilovaca k Focal Aria 936. Repro su aktualne pouzivane s AVR Marantz SR7013. Nehra to zle, ba naopak dobre, je vsak citit, ze repro si pytaju viac, chceli by poriadne nakrmit a otrhnut sa z retaze.
Po prejdeni desiatok recenzii, som si spravil uzky vyber zosilovacov, ktore by mohli/mali byt vhodne a dokazali uspokojit Focaly:
- BVAudio A300SE
- CustomWorks Hypa 17 MK2
- Advance Acoustic X-i125
- Advance Acoustic X-a160
alebo potom cenovy skok este trochy vyssie k vsade odporucanym:
- Musical Fidelity M5si
- Musical Fidelity M6si
Integrac vyslovene nemusi byt, krmene to bude z pre-outu Marantzu.
Pouzivate niekto k spokojnosti niektoru z kombinacii, pripadne viete poradit iny, s ktorym by boli Focaly stastne a chrochtali blahom? Diky! (Zanrovo mi do usi ide v podstate vsetko, miestnost je zhruba 40m2, akusticky poriesena)
Po prejdeni desiatok recenzii, som si spravil uzky vyber zosilovacov, ktore by mohli/mali byt vhodne a dokazali uspokojit Focaly:
- BVAudio A300SE
- CustomWorks Hypa 17 MK2
- Advance Acoustic X-i125
- Advance Acoustic X-a160
alebo potom cenovy skok este trochy vyssie k vsade odporucanym:
- Musical Fidelity M5si
- Musical Fidelity M6si
Integrac vyslovene nemusi byt, krmene to bude z pre-outu Marantzu.
Pouzivate niekto k spokojnosti niektoru z kombinacii, pripadne viete poradit iny, s ktorym by boli Focaly stastne a chrochtali blahom? Diky! (Zanrovo mi do usi ide v podstate vsetko, miestnost je zhruba 40m2, akusticky poriesena)
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Zosilovac k Focal Aria 936
Focal Aria mají spíš informativní sušší zvuk. Volba zbytku sestavy tedy záleží na tom, jaký zvuk máš rád a jakou máš akustiku (jakým směrem ovlivňuje zvuk). Jestli chceš podpořit charakter Arií nebo jestli ho chceš posunout spíš k muzikálnějšímu živějšímu projevu.
Ahoj. Pravda je ze sa mi neskutocne paci ich prejav, nic z nich nevyskakuje, nic neznervoznuje, nastroje sa daju lahko identifikovat, priestor rovnako. Akurat by chcelo ako pises malinko zivsi prejav, taky nafuknutejsi, rozhybanejsi, ale len trochu, ziadne extra dofarbenia k spodkom ci vyskam. Akustika je poriesena v miestnosti zda sa clekom dobre, od doby kedy su absorbcne panely a basove pasce je zvuk ovela jasnejsi, ziadne roztahane tony, nic nevycnieva, spev a dialogy uplne ciste.
Ak chceš používať PreOut z AVR, tak ti stačí koniec. A potrebuješ stabilný koniec, s dostatočným výkonom, schopný bez problémov pracovať do 4ohm aj menej. Tie Focaly majú minimum impedancie cca 2,7ohm, takže to určte nie sú 8ohm boxy, reálnu citlivosť asi 89dB/W. "Charakter" zvuku je daný z 99,9% boxami a miestnosťou...
https://www.stereophile.com/content/foc ... asurements
https://www.stereophile.com/content/foc ... asurements
BVaudio, výroba a predaj
Diky. Ano, tohto prepadu som si vedomy, preto hladam nie len velky vykon, ale aj schopnost vysporiadat sa snim. Myslite ze by ich A300-ka zvladla k spokojnosti?
Lepší volba bude kkoncový zesilovač PA300SSE. Sám ho mám a můžu doporučit.
http://www.bvaudio.sk/pa300sse.htm
http://www.bvaudio.sk/pa300sse.htm
Ako píše tesarpa, A300 je zbytočný ( nepotrebuješ reguláciu , DO a prepínanie vstupov), stačí PA300 (ak chceš používať Preout z AVR).. Koncové stupne sú identické, obidva zvládnu aj 2,5ohm. Samotný koniec je aj perspektívnejší do budúcnosti (preamp, prípadný biamping..).
BVaudio, výroba a predaj
Koniec by stacil ano, len tu mam taky maly problem. Vystupna impedancia pre-outu z AVR je az okolo 1,2kOhm, co dost stazuje vyber. V pripade Hypa17 je udavana vstupna impedancia 10kOhm, v pripade A300 a PA300SSE nie je udavana - takze netusim ako by si sadli.
10k..Ak je výstupná impedancia PREout 1,2k, tak to so vstupnou impedanciou 10k vytvorí delič, ktorý zoslabí signál asi o 10%. To je všetko, nič si tam nemusí "sadnúť".
BVaudio, výroba a predaj
Diky. Predpokladam, ze sa asi prilis nemeni vo frekvencnom rozsahu, teda pokles by bol len cca 1dB, co je zanedbatelne. Plati tato hodnota aj pre PA300? Ten ma len XLR vstupy, a musel by som pouzit redukciu z RCA.
V audiopásme je to konštantné a platí aj pre PA300SSE. Redukcia z RCAout do XLRin nie je problém, na strane RCA sa -In v symetrickom kábli pripojí na zem RCA, +in na živý, tienenie na zem RCA.
BVaudio, výroba a predaj
Parada, znovu dik, posledna otazka - PA300 ma trigger/spust, pracuje s klasickym 12V (mono jack)?