zosilovac ku gramofonu?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
duxo
Kontaktovat uživatele:

zosilovac ku gramofonu?

Příspěvek od duxo »

Ahojte, asi je to uz obomielana tema, ale cim viac hladam a citam tým som viac zmetený. Momentálne mam zostavu reciver Kenwood KR-A 3060, repro b&w dm 309 a gramec pioneer pl-12d. Chcem vymenit reciver za stereo zosilovac nieco podobne ako Sony TA-F570ES, DENON PMA-900V, Pioneer A-717 alebo co by ste mi poradili, dakujem

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: zosilovac ku gramofonu?

Příspěvek od Prospero »

Pro Sony hovori fakt, ze je z tech tri „nejmladsi“. (Zacatek 90-tych let, ostatni dva jsou cca. o 5 let starsi.) Jake ty zesilovace maji phono ale nevim, nikdy jsem je neslysel.
Zato jsem u kamarada slysel (a to casteji) „A 757“ a ten mel phono vstup opravdu dobry. *thumbs up*
A jako „insider“ tip bych ti jeste alternativne doporucil Harman Kardon „HK 6500“ nebo „HK 6550“. Ty dva tenkrat nikdo, v cenove relaci do 1.000 DM, „neprehral“. ;)

p3k
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od p3k »

jedu přes Pioneer A-777 a jsem s jeho preampem spokojený

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Pravda...zesík Pionýr A656 obstojí, phono preamp na poslech mými audiometry dobrý, gramo Pionýr PL335 - řemínek / automat, no dnes bych koupil jiné jenomže na inovace peněz nět ale bedýnky CS901 to je katastrofa, vyhýbejte se té značce obloukem, výhybka primitivní až hrůza, žádné tlumení, basy duní jak pivní sud, výšky honit ekváčem leda. Návrh zbabraný, dělící freq. 2900 Hz a 3800 Hz...kdo to kdy viděl ? Jo, made in Spain.

duxo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duxo »

Alebo niečo ine, CAMBRIDGE AUDIO 640A? rad počuvam gramofon, preto zohladnujem rozne varianty zosilovacov

duxo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duxo »

Mám moznost kupit zosilnovac Nad c320, bude to stacit k mojim b&w 309? bude to dobra volba, som si vedomí ze budem potrebovat predzosilnovac lebo 320 ho na phono nemá.. dakujem

Patmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patmann »

No, těžko radit, ten NAD jsem mel kdysi doma, hraje na efekt- "bumcink" basy, výšky, ale žádné středy, prostor vůbec, to radši kvalitnější starší zesák, třeba Luxman?

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Hrát nějak bude ale jak...to ví enem Pán Bůh a Véna Klaus. Já bych bez preampu (Phono, RIAA)
nekupoval, postavit a oživit sice dokážu, zapojení a návodů je snad 100...ale to je další vrabčí hnízdo v cestě signálu a možný zdroj brumu, zkreslení, ne, korekční předzesilovač ke gramofonu leda integrovaný, navíc běžně vybavený subsonickým filtrem a volbou přenosky MM/MC.

duxo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duxo »

alebo este jedna volba, starsí NAD 306?

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Měl jsem NAD C162. Phono nebylo kvalitní. S vintage zesilovačem Pioneer SA8800 mi to hrálo podstatně lépe.

vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vonvichousch »

lechos píše:Hrát nějak bude ale jak...to ví enem Pán Bůh a Véna Klaus. Já bych bez preampu (Phono, RIAA)
nekupoval, postavit a oživit sice dokážu, zapojení a návodů je snad 100...ale to je další vrabčí hnízdo v cestě signálu a možný zdroj brumu, zkreslení, ne, korekční předzesilovač ke gramofonu leda integrovaný, navíc běžně vybavený subsonickým filtrem a volbou přenosky MM/MC.

No nevím,většina integrovaných preampu za moc nestojí.Sice jsem subsonic filtr nikdy nepotřeboval,ale má ho i levný Pro-Ject Phono Box S,nebo Cambridge Audio Azur 651P .

duxo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duxo »

Myslel som ze kupim ten NAD 320 a k tomu Pro-ject PHONO BOX MK II a malo by to byt dobre, ale kazdy píse nieco ine tak uz teraz fakt neviem...
Skúste konkretny návrh, berte do úvahy ze to ide len na B&W dm309 co zase niesu az take super repro. Kable mám Van den hul cs122.

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

Slyšel jsem hrát starý zesilovač Pioneer A-616 MkII ve spojení s gramofonem Pro-Ject Perspex a MC přenoskou Ortofon Valencia a hrálo to překvapivě dobře.
Možná bys měl zkusit tebou zmiňovaný zesilovač Pioneer A-717?

Jinak samozřejmě všechny rady musíš brát s rezervou, každý máme jinou zkušenost a co se líbí jednomu, nemusí se líbit druhému.

Není nad vlastní poslech a pokud se tato možnost vyskytne, tak neváhej.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Kdo chce bastlit...kutit...experimentovat, jedna stavebnice zde:
http://www.flajzar.cz/zesilovace/zesilo ... enosku.htm
může se vložit (odstíněný) do skříňky zesilovače bez PHONO vstupu a výhodně napájet z vnitřního zdroje.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Jako fakt si myslíš, že tenhle dvoutranzistorový sráč je relevantní MM předzesilovač?

Odpovědět