zosilovac ku gramofonu?
zosilovac ku gramofonu?
Ahojte, asi je to uz obomielana tema, ale cim viac hladam a citam tým som viac zmetený. Momentálne mam zostavu reciver Kenwood KR-A 3060, repro b&w dm 309 a gramec pioneer pl-12d. Chcem vymenit reciver za stereo zosilovac nieco podobne ako Sony TA-F570ES, DENON PMA-900V, Pioneer A-717 alebo co by ste mi poradili, dakujem
Re: zosilovac ku gramofonu?
Pro Sony hovori fakt, ze je z tech tri „nejmladsi“. (Zacatek 90-tych let, ostatni dva jsou cca. o 5 let starsi.) Jake ty zesilovace maji phono ale nevim, nikdy jsem je neslysel.
Zato jsem u kamarada slysel (a to casteji) „A 757“ a ten mel phono vstup opravdu dobry.
A jako „insider“ tip bych ti jeste alternativne doporucil Harman Kardon „HK 6500“ nebo „HK 6550“. Ty dva tenkrat nikdo, v cenove relaci do 1.000 DM, „neprehral“.
Zato jsem u kamarada slysel (a to casteji) „A 757“ a ten mel phono vstup opravdu dobry.

A jako „insider“ tip bych ti jeste alternativne doporucil Harman Kardon „HK 6500“ nebo „HK 6550“. Ty dva tenkrat nikdo, v cenove relaci do 1.000 DM, „neprehral“.

jedu přes Pioneer A-777 a jsem s jeho preampem spokojený
Pravda...zesík Pionýr A656 obstojí, phono preamp na poslech mými audiometry dobrý, gramo Pionýr PL335 - řemínek / automat, no dnes bych koupil jiné jenomže na inovace peněz nět ale bedýnky CS901 to je katastrofa, vyhýbejte se té značce obloukem, výhybka primitivní až hrůza, žádné tlumení, basy duní jak pivní sud, výšky honit ekváčem leda. Návrh zbabraný, dělící freq. 2900 Hz a 3800 Hz...kdo to kdy viděl ? Jo, made in Spain.
Alebo niečo ine, CAMBRIDGE AUDIO 640A? rad počuvam gramofon, preto zohladnujem rozne varianty zosilovacov
Mám moznost kupit zosilnovac Nad c320, bude to stacit k mojim b&w 309? bude to dobra volba, som si vedomí ze budem potrebovat predzosilnovac lebo 320 ho na phono nemá.. dakujem
No, těžko radit, ten NAD jsem mel kdysi doma, hraje na efekt- "bumcink" basy, výšky, ale žádné středy, prostor vůbec, to radši kvalitnější starší zesák, třeba Luxman?
Hrát nějak bude ale jak...to ví enem Pán Bůh a Véna Klaus. Já bych bez preampu (Phono, RIAA)
nekupoval, postavit a oživit sice dokážu, zapojení a návodů je snad 100...ale to je další vrabčí hnízdo v cestě signálu a možný zdroj brumu, zkreslení, ne, korekční předzesilovač ke gramofonu leda integrovaný, navíc běžně vybavený subsonickým filtrem a volbou přenosky MM/MC.
nekupoval, postavit a oživit sice dokážu, zapojení a návodů je snad 100...ale to je další vrabčí hnízdo v cestě signálu a možný zdroj brumu, zkreslení, ne, korekční předzesilovač ke gramofonu leda integrovaný, navíc běžně vybavený subsonickým filtrem a volbou přenosky MM/MC.
alebo este jedna volba, starsí NAD 306?
Měl jsem NAD C162. Phono nebylo kvalitní. S vintage zesilovačem Pioneer SA8800 mi to hrálo podstatně lépe.
- vonvichousch
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
lechos píše:Hrát nějak bude ale jak...to ví enem Pán Bůh a Véna Klaus. Já bych bez preampu (Phono, RIAA)
No nevím,většina integrovaných preampu za moc nestojí.Sice jsem subsonic filtr nikdy nepotřeboval,ale má ho i levný Pro-Ject Phono Box S,nebo Cambridge Audio Azur 651P .
Myslel som ze kupim ten NAD 320 a k tomu Pro-ject PHONO BOX MK II a malo by to byt dobre, ale kazdy píse nieco ine tak uz teraz fakt neviem...
Skúste konkretny návrh, berte do úvahy ze to ide len na B&W dm309 co zase niesu az take super repro. Kable mám Van den hul cs122.
Skúste konkretny návrh, berte do úvahy ze to ide len na B&W dm309 co zase niesu az take super repro. Kable mám Van den hul cs122.
Slyšel jsem hrát starý zesilovač Pioneer A-616 MkII ve spojení s gramofonem Pro-Ject Perspex a MC přenoskou Ortofon Valencia a hrálo to překvapivě dobře.
Možná bys měl zkusit tebou zmiňovaný zesilovač Pioneer A-717?
Jinak samozřejmě všechny rady musíš brát s rezervou, každý máme jinou zkušenost a co se líbí jednomu, nemusí se líbit druhému.
Není nad vlastní poslech a pokud se tato možnost vyskytne, tak neváhej.
Možná bys měl zkusit tebou zmiňovaný zesilovač Pioneer A-717?
Jinak samozřejmě všechny rady musíš brát s rezervou, každý máme jinou zkušenost a co se líbí jednomu, nemusí se líbit druhému.
Není nad vlastní poslech a pokud se tato možnost vyskytne, tak neváhej.
Kdo chce bastlit...kutit...experimentovat, jedna stavebnice zde:
http://www.flajzar.cz/zesilovace/zesilo ... enosku.htm
může se vložit (odstíněný) do skříňky zesilovače bez PHONO vstupu a výhodně napájet z vnitřního zdroje.
http://www.flajzar.cz/zesilovace/zesilo ... enosku.htm
může se vložit (odstíněný) do skříňky zesilovače bez PHONO vstupu a výhodně napájet z vnitřního zdroje.
Jako fakt si myslíš, že tenhle dvoutranzistorový sráč je relevantní MM předzesilovač?