Zosilovac/predzosilovac ???
Zosilovac/predzosilovac ???
Ahojte, potrebujem radu. Mam teslu nc450, reproduktory Monitor Audio Monitor 100. K tej tesle bol povodne Pro-ject phono box e, co je, ako som vycitala predzosilnovac, ale hlasitost zvuku si tym nenastavim. Takze moja otazka znie: co k tomu? Som uplny zaciatocnik, tak prosim poradte 

Re: Zosilovac/predzosilovac ???
potřebuješ aktivní repro bedýnky s interním zesilovačem, regulací a ten předzesil samozřejmě taky - freq. korekce signálu
lepší je ovšem napíchnout gramec na libovolný zesilovač (receiver) co má spešl vstup PHONO
pak již předzesil korekčák nepotřeba, je to trochu jasné ?
lepší je ovšem napíchnout gramec na libovolný zesilovač (receiver) co má spešl vstup PHONO
pak již předzesil korekčák nepotřeba, je to trochu jasné ?
Lechosi nevím proč doporučuješ aktivní bedny, když uvádí, že bedny už má. K těmto komponentům potřebuješ integrvaný zesilovač nebo i receiver, který bude mít phono vstup a pokud jím vybaven nebude, tak ještě samostatný phono předzesilovač např. uváděný Pro-ject phono box E.
možná jsem nepochopil sestavu, cožpak děkuji Tobě na nasměřování správným směrem
ale, obdobný problém se tu už nejednou řešil, stačí trochu zalistovat v historii
ale, obdobný problém se tu už nejednou řešil, stačí trochu zalistovat v historii
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Myslím, že Marantz PM6006 by byl ideální.
Vdaka za rady. Kedze dizajnovo to mam ladene do retra, vybrala som si Yamahu a-s301. Nejake recenzie alebo mate s tymto zosikom niekto skusenosti?
Prečo nie? Za ten peniaz solídne spracovanie, pekný dizajn a dosť široká konektivita - pripojíš k tomu takmer čokolvek (ak ti už gramec nebude stačiť). Pre nenáročný posluch absolútne dostačujúci prístroj. Nejaké recenzie užívatelov nájdeš na Heureka, prípadne na Alze (sk + cz).
Ja mám o dve triedy vyšší model a všetko je OK.
P.S. Píšeš že máš aj ten externý predzosilovač Phono box, môžeš vyskúšať či nebude hrať lepšie ako phono vstup na zosilovači. Len ho musíš zapojiť do nejakého iného vstupu (line1 - 3) a nie do phono.
Ja mám o dve triedy vyšší model a všetko je OK.
P.S. Píšeš že máš aj ten externý predzosilovač Phono box, môžeš vyskúšať či nebude hrať lepšie ako phono vstup na zosilovači. Len ho musíš zapojiť do nejakého iného vstupu (line1 - 3) a nie do phono.
akorát dořešíš propoj signálového kabelu gramce Tesla adaptérem DIN/2x cinch pro vstup phono Yamaha
samosebou, kolíky cinch lze připájet na fest rovnou na kabel ale to chce trochu zručnosti, znalosti
samosebou, kolíky cinch lze připájet na fest rovnou na kabel ale to chce trochu zručnosti, znalosti
- Přílohy
-
Takze na zaciatok bude ta Yamaha v pohode volba snad.
Ano to viem, ze pokial pouzijem aj predzosilovac, treba ho zapojit inam, ako znova do phono.
Tesla je prekablovana na cinch
A este sa opytam. Aku hrubku prierezu kablov odporucate na repro?
Ano to viem, ze pokial pouzijem aj predzosilovac, treba ho zapojit inam, ako znova do phono.
Tesla je prekablovana na cinch

A este sa opytam. Aku hrubku prierezu kablov odporucate na repro?
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
S předzesilovačem už ne. Buď do CD nebo PB Line.
Průřez je doporučován od 2,5 mm2. Nejlépe hotový kabel, třeba https://www.hifionline.cz/kabely/reprod ... -kabel-2m/.
Průřez je doporučován od 2,5 mm2. Nejlépe hotový kabel, třeba https://www.hifionline.cz/kabely/reprod ... -kabel-2m/.
...a co nejkratší ! velkou chybou a na škodu je příliš dlouhý repro kabel srolovaný do kruhu a schován za bednou, působí pak jak "tlumivka" výšek nedefinovaných vlastnosti
... určite čím kratšie tým lepšie, ale nejaká "tlumivka" výšek nedefinovaných vlastnosti je v tomto prípade obyčajná mystifikácia
https://cs.wikipedia.org/wiki/Bifil%C3% ... inut%C3%AD
https://cs.wikipedia.org/wiki/Bifil%C3% ... inut%C3%AD
Z důvodu extrémního rozměru místnosti a možnosti mít komponenty jen na jednom místě jsem kdysi hrál na kabel 8,4m k levému repro a 1m k pravému repro, nebyla v tom ani špetka rozdílu. Když už bylo třeba kabel zkrátit, esovitě jsem ho poskládal.
Ten doporučený dynavox křížová čtyřka vypadá sympaticky, žádná přehnaná drahota a nesmysly.
Ten doporučený dynavox křížová čtyřka vypadá sympaticky, žádná přehnaná drahota a nesmysly.
RRrulz - máš odemne SZ
Kabely Dynavox používám k plné spokojenosti v mé sestavě. Dle mě nepřekonatelný poměr cena/výkon/kvalita. Mohu jen doporučit.
Kabely Dynavox používám k plné spokojenosti v mé sestavě. Dle mě nepřekonatelný poměr cena/výkon/kvalita. Mohu jen doporučit.