Zpětné zpakování jednotlivých skladeb

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Aleska
Kontaktovat uživatele:

Zpětné zpakování jednotlivých skladeb

Příspěvek od Aleska »

Svoji audiotéku mám na disku uloženou klasickou formou, tj. jednotlivé skladby ( FLAC). Tento sytém mi nevyhovuje a chtěl bych mít každé CD na něm uložené jako obraz tohoto CD, čili vcelku, aby se přehrávalo komplet.
Neznáte někdo dostupný a uživatelsky přístupný program pro XP, který by uložené jednotlivé skladby zpětně zapakoval ?

petrL
Kontaktovat uživatele:

Re: Zpětné zpakování jednotlivých skladeb

Příspěvek od petrL »

Možná jsem mimo, ale mě připadá, že to je problém playlistu. Jednotlivé soubory můžou být teoreticky snad kdekoliv. Playlist bych u každého rozumného přehrávače očekával ve formě textu a pak bych ho vytvořil v nějakém editoru (který nepřidává formátovací příkazy jako Word), samozřejmě s využitím copy a paste. Nebo rovnou výpis obsahu adresáře se skladbami přesměrovat do toho souboru playlistu - hotovo za 0.1 sekundy. Konkrétně bohužel neporadím, protože Windows nepoužívám.

Hlava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hlava »

To se ti nepodaří, protože už nemáš informaci o původním složení pauz a indexů.
Ano, můžeš jednotlivé stopy splácat do jednoho FLAC (např přes Foobar), ale už to nikdy nebude obraz tohoto CD.

Proto neustále tvrdím, že grabovat CD do jednotlivých stop není loosless v pravém slova smyslu, protože z toho zpátky věrnou kopii originálu nikdy neuděláš (z pohledu nastavení mezer a indexů). Leda by se ti někde podařilo sehnat CUE sheety, ale to je asi dost utopie ...

Jinak jak píše PetrL, ano, dají se k tomu dodělat playlisty.
Např. když si koupíš HiRes nahrávku na HD tracks, tak ji dostaneš ve formě jednotlivých stop na albu.
Já mám nastavený Foobar tak, že mi scanuje CUE soubory, takže aby byly vidět i ty HiRes alba, tak si k nim vždycky udělám CUE soubor a hotovo.
Takto se to dá taky řešit, ale při větším množství je s tím trochu dost práce.

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

Hlava má pravdu, už nemáš informaci o mezerách a indexech. A nemyslím si že by se ti podařilo najít někde cue sheet. Bylo by to nepředstavitelně pracné to být tebou tak si raději tu muziku nastahuji znovu. V každém případě je potřeba vše řádně promyslet než člověk začně kopírovat hudbu do PC a udělat si z něj zdroj signálu.

Odpovědět