Zvuk původní edice CD a CD v příloze časopisu

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
PavelN
Kontaktovat uživatele:

Zvuk původní edice CD a CD v příloze časopisu

Příspěvek od PavelN »

Poté co v se v příloze Sportu objevilo CD Illustratospehere Entropicture, původně vydané v roce 2003, jsem neváhal a přestože originání CD již mám, tak jsem si koupil druhý exemplář této skvělé hudby. Přílohové CD vydalo stejné vydavatelství s tím, že výlisek je z roku 2008.

Původně jsem zamýšlel, že CD budou zvukově ekvivalentní a v případě náhodného poškrábání jednoho z nich jej nahradí druhé. Mýlil jsem se celkem dost.

CD z roku 2003:
jasnější, prokreslenější, dynamičtější zvuk, dostatek důrazných basů.

CD z roku 2008 (příloha novin):
příjemný, méně výrazný zvuk (zastřený), chybí rozlišení detailů, basy zastoupeny v menší míře, zvuk celkově neosloví - neslané, nemastné. Nebaví poslouchat.

V této souvislosti mě napadlo několik otázek:

Máte někdo podobné zkušenosti s tímto titulem?
Jsou přílohová CD zvukově (lepší/horší) původních originálních CD?

kamelot
Kontaktovat uživatele:

Re: Zvuk původní edice CD a CD v příloze časopisu

Příspěvek od kamelot »

Mám podobné podezření, že do příbalů se dostávají cd-čka s jiným než původním masterem. V předposledním HER bylo vychválené album Čechomoru - Sváteční Čechomor a protože bylo před loňskými Vánocemi a album vyšlo jako příbal Sportu, neváhal jsem, koupil a zbytečně utratil 52,-Kč . Protože Čechomor můžu a vím, že jejich céda mají velmi dobrý zvuk, byl jsem rozladěn hned po prvním tracku. Nevím sice jak hraje vydaný originál, ale jsem přesvědčen, že zvukově je stejně parádní jako jiné jejich céda. Na potisku cd i na obale chybělo známé logo CD-DA. Label byl sice BMG, ale s podtitulkem : vyrobeno pro Sport. Jediné příbalové cd-da které mne zvukově nezklamaly jsou relaxační zvuky přírody od vydavatelství Media way.

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

také jsem takto pár přílohových CD zakoupil, podrobně jsem se nedostal k poslechu, ale při letmém poslechu jsem získal podobný dojem. Byl jsem rozladěn, tak jsem to dál nezkoumal, chci to nechat až opadnou negativní emoce... *headbang*

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

PavelN píše:Původně jsem zamýšlel, že CD budou zvukově ekvivalentní a v případě náhodného poškrábání jednoho z nich jej nahradí druhé. Mýlil jsem se celkem dost.
kamelot píše:Mám podobné podezření, že do příbalů se dostávají cd-čka s jiným než původním masterem.
PavelN
mohl bys zkusit načíst soubory do počítače a zkusit je porovnat. jde to lehce třeba v Commanderu...

p.s. před pár dny mi přišly entropicture a illustratosphere. první je vynikající. illustratospere mě tolik neoslovilo, zařadil bych ho až za animage, ale možná chce víc času a víc naposlouchat...

PavelN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavelN »

Dadaft

"před pár dny mi přišly entropicture a illustratosphere. první je vynikající. illustratospere mě tolik neoslovilo, zařadil bych ho až za animage, ale možná chce víc času a víc naposlouchat..."

Entropicture je podle mě nejlepší album z těchto tří. To jsem také řekl Danovi, když mi ho podepisoval po koncertu s Triem Roberta Baltzara. Prý do roka a půl vyjde nová deska.
Ilustratosphere je u mě na druhém místě - má svá zákoutí a atmosféru, i když je to psáno pod vlivem marihuany. Animage mám od Dana také podepsané a divil se, že se mi moc nelíbí (také jsem mu tvrdil, že jsem jej zatím nevstřebal). Podlě mě má suchý mírně ostřejší zvuk a některé kompozice jako třeba Mother´s world jsou spíše psychedelické...některé skladby působí trochu zmatečně...

ale to už jsme *offtopic*

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

no je to opravdu trošku OT: všechy ty alba mají něco do sebe. entropicture je prostě skvělé. to má podle mě tu správnou atmosféru. líbí se mi opravdu celé. hodně nápadů. skvělá nahrávka. illustratosphere se trošku snaží být takové romanticky potemnělé, hlavně zezačátku je zajímavé, ale pak začne být trošku na jedno brdo. taky to má v rámci té nálady ořízlé výšky, což mi trochu vadí. některé nástroje zní divně. hlavně činely. animage je zase jiné. to mi příjde nejvíc nevyrovnané. texty ze života jsou někdy podivné, i výstavba těch písniček. ale pár kousků je vynikajících a ty si pouštím poměrně často. nahrávka je možná trochu "ostřejší" jak říkáš, ale podle mě taky vynikající.
zkoušel jsi ty cdčka porovnat?

kamelot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kamelot »

dadaft píše:
PavelN píše:Původně jsem zamýšlel, že CD budou zvukově ekvivalentní a v případě náhodného poškrábání jednoho z nich jej nahradí druhé. Mýlil jsem se celkem dost.
kamelot píše:Mám podobné podezření, že do příbalů se dostávají cd-čka s jiným než původním masterem.
PavelN
mohl bys zkusit načíst soubory do počítače a zkusit je porovnat. jde to lehce třeba v Commanderu...

p.s. před pár dny mi přišly entropicture a illustratosphere. první je vynikající. illustratospere mě tolik neoslovilo, zařadil bych ho až za animage, ale možná chce víc času a víc naposlouchat...
Co zjistím v Commanderu? Pokud jakékoliv cd-da načtu v cmd tak je u všech tracků jednotná datová velikost 44. Něco jiného je asi načtení např. v EACu, ale nemám představu jaké rozdíly mám hledat. Porovnat jednotlivé tracky? Datově?

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

ulož to ve *.wav. jeden i druhý soubor nejlíp pod stejným jménem do jiných složek. stačí jednu stejnou skladbu. a pak v comanderu nahoře v záložce Command vyber tuším Compare files nebo tak nějak, nemůžu se teď na to podívat, natahuju něco na web a mám povolenu jen jeden otevřený Commander...
srovná ti to ty zadané soubory bit po bitu. výsledeky se ti ukážou v textovém souboru. rozdíly, pokud jsou, se zobrazí červeně.

Odpovědět