Zvuk tlumící materiál

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
HansH1
Kontaktovat uživatele:

Zvuk tlumící materiál

Příspěvek od HansH1 »

Mám TV a repro pověšené na stěně od ložnice a chtěl bych to za tím něčím vystlat, aby se hluk dostával do ložnice co nejméně. Můžete poradit nějaký ideální materiál pro tohle? Je toho milion druhů, ale nevyznám v tom co se na to hodí a co ne. Mělo by to mít co nejmenší možnou tloušťku a co nejlepší izolační vlastnosti...

Díky moc ;-)

Odar

Re: Zvuk tlumící materiál

Příspěvek od Odar »

Taky material zial neexistuje. Ak chces odhlucnit miestnost, treba to riesit komplexne specialnymi materialmi. Nie je to o tom, ze na stenu nalepis par kusov "molitanu" a je pokoj. Keby to bolo tak jednoduche, kazdy milovnik hudby ma doma idealnu akustiku s tym, ze by nerusil zvysnych clenov rodiny pri pocuvani hudby.

HansH1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HansH1 »

Je mi jasné že to nejde odhlučnit úplně, ale každé přitlumení je žádoucí nebo to fakt vůbec nepomůže?

bubuxin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubuxin »

Zves repro zo steny a daj ich (aspoň) trochu do priestoru a hlavne sa vyhni špeciálnym tenučkým vesmírnym materiálom určeným na tlmenie.

HansH1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HansH1 »

Plánuju tohle:
Obrázek

čili TV a repro budou zastavěny do té zdi, která bude v tom místě z polystyrenu (aby se dala časem zvětšit díra pro TV). Právě prostor za bednama a TV (případně i kolem) chci alespoň částečně přitlumit... Měl jsem namysli něco takového:
http://www.tlumicimaterial.cz/katalog/00004-ans-20.html
http://www.tlumicimaterial.cz/katalog/00031-beta-2.html

Odar

Příspěvek od Odar »

Sice to nesuvisi, ale prve, co ma napadlo pri pohlade na ten obrazok, je, ci chces ten TV zabudovany do polystyrenu upiect. Myslienka je to pekna, esteticka, moderna, ale vopchat TV do polystyrenu mne osobne ako dobry napad nepride.

Patmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patmann »

Přesně,tu telku upečeš....

bubuxin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubuxin »

A v spálni bude kľud aj bez tlmenia.

HansH1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HansH1 »

nad a pod televizí budou průduchy, čili cirkulace vzduchu je zajištěna.... Známý to takhle má doma u přes rok (plasmu 50") a funguje bez problémů...

vraťme se prosím k tomu tlumícímu materiálu... je jedno co tam použiju, nebo bude něco pro tyto potřeby vhodnější?

Sany
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Sany »

Kdysi jsem někde četl že zvuk nejlépe pohlcuje a tlumí guma, tedy gumové pásy čím hrubší tím lépe.Osobní zkušenost nemám ale logiku by to mělo.

Odpovědět