Akrylovy talir u gramofonu Debut III
Akrylovy talir u gramofonu Debut III
Zdvorily dotaz zkusenym .. zkousel nekdo porovnat zvuk s akrylovym talirem ve srovnani s originalnim kovovym u Pro Ject Debut III ? Vsude pisou ze jde o kompatibilni vyrobek ( coz o to -mechanicky sedi bez problemu ) ale horni plocha se dostane o cca 2,4 mm vyse a s ohledem na nemoznost nastavit vysku ramenka prenosky u Debut III se podle mne meni uhel jehly. Me ten zvuk prekvapil ze je ted s mensim objemem lehce ubylo basu a mam pocit ze i vysky jsou obcas zkreslene .. takze misto vylepseni jsem talir z akrylu zatim zbabele dal zpet do krabice
tedy pokud muj dohad cim je zpusobeno zhorseni reprodukce je spravny ... poradi nekdo ?diky a pokud svuj prvni dotaz davam spatne do spatneho vlaka prosim o shovivavost
Re: Akrylovy talir u gramofonu Debut III
Akryl ? nezkoušel, sklo ano, je to obchodní upoutávka ale, výsledek horší než
běžný odlitek z hliníku
viz také
post212621.html?hilit=sklen%C4%9Bn%C3%B ... 99#p212621
běžný odlitek z hliníku
viz také
post212621.html?hilit=sklen%C4%9Bn%C3%B ... 99#p212621
Výšku raménka je potřeba seřídit, jinak nemá smysl srovnávat zvuk. Pokud nemá možnost seřízení, tak je potřeba ho podložit.
ano - me ten vysledek zatim taky pripada horsi - spis jsem chtel poradit zda to muze byt materialem samotnym - nebo tim rozdilem v celkove vysce a tim padem mensim uhlem jehly ... podlozit neco co uz ted je vys nema smysl
leda podlozit (rozmontovat) cele ramenko ... diky
oba zmíněné faktory víceméně platí
akryl je lehká organická hmota, gramo talíř má být co nejtěžší,
působí jak setrvák a drží jmenovité otáčky, nejlépe ocelový (litinový)
lisovaný plech či lehká slitina je vždy kompromis pro aparáty nižších
cenových tříd
akryl je lehká organická hmota, gramo talíř má být co nejtěžší,
působí jak setrvák a drží jmenovité otáčky, nejlépe ocelový (litinový)
lisovaný plech či lehká slitina je vždy kompromis pro aparáty nižších
cenových tříd
Pokud je talíř vyšší tak je potřeba o to zvednout i rameno. Nebude to žádná hrůza. Stačí vyřezat třeba z tvrdého papíru nebo plechu odpovídající tloušťkou i tvarem podložku.
Akrylový talíř jsem měl na VPI. Z mojí zkušenosti trochu změkčuje zvuk. Jeho obrovská výhoda je že odstraní veškerou statickou elektřinu při hraní.
Akrylový talíř jsem měl na VPI. Z mojí zkušenosti trochu změkčuje zvuk. Jeho obrovská výhoda je že odstraní veškerou statickou elektřinu při hraní.
S tou statickou elektrinou a jejim potlecenim jsem pocital a proto hlavne jsem ho porizoval Proto mne mrzi ten jinak posazeny zvuk ktery i ja tetrev hlusec slysim ... a mate mne ze pokud je ted talir o ty 2,4mm vys .. tak podle teorie jsem cekal spis zdurazneni basu .. nez jejich lehky ubytek a takova jakasi ztrata celkove dynamiky .. jeste promerim zda se nezmenila sila na hrotu .. uz jsem fyziku zapomnel .. jak funguje paka
.... to zvednuti jsem uvazoval - jestli to pujde nejakymi podlozkami nebo jak pisete !!! to je taky dobry napad ... v nejhorsim koupim novy gramofon
... jake jsou moznosti vymeny celeho ramenka u Pro Jectu nevim .. moc jsem toho zatim na forech nenasel .. taky jsem uvazoval zda ten kovovy talir nepridava neco do toho celkoveho zvuku - laicky receno zda nefunguje jako mirna ozvucnice . a proto se ten zvuk zda jiny nez u toho akrylu .. ale to je asi blbost uznavam