Akrylovy talir u gramofonu Debut III

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
TomasJ
Kontaktovat uživatele:

Akrylovy talir u gramofonu Debut III

Příspěvek od TomasJ »

Zdvorily dotaz zkusenym .. zkousel nekdo porovnat zvuk s akrylovym talirem ve srovnani s originalnim kovovym u Pro Ject Debut III ? Vsude pisou ze jde o kompatibilni vyrobek ( coz o to -mechanicky sedi bez problemu ) ale horni plocha se dostane o cca 2,4 mm vyse a s ohledem na nemoznost nastavit vysku ramenka prenosky u Debut III se podle mne meni uhel jehly. Me ten zvuk prekvapil ze je ted s mensim objemem lehce ubylo basu a mam pocit ze i vysky jsou obcas zkreslene .. takze misto vylepseni jsem talir z akrylu zatim zbabele dal zpet do krabice :D tedy pokud muj dohad cim je zpusobeno zhorseni reprodukce je spravny ... poradi nekdo ?diky a pokud svuj prvni dotaz davam spatne do spatneho vlaka prosim o shovivavost

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Akrylovy talir u gramofonu Debut III

Příspěvek od lechos »

Akryl ? nezkoušel, sklo ano, je to obchodní upoutávka ale, výsledek horší než
běžný odlitek z hliníku
viz také
post212621.html?hilit=sklen%C4%9Bn%C3%B ... 99#p212621

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Výšku raménka je potřeba seřídit, jinak nemá smysl srovnávat zvuk. Pokud nemá možnost seřízení, tak je potřeba ho podložit.

TomasJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasJ »

ano - me ten vysledek zatim taky pripada horsi - spis jsem chtel poradit zda to muze byt materialem samotnym - nebo tim rozdilem v celkove vysce a tim padem mensim uhlem jehly ... podlozit neco co uz ted je vys nema smysl :) leda podlozit (rozmontovat) cele ramenko ... diky

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

oba zmíněné faktory víceméně platí
akryl je lehká organická hmota, gramo talíř má být co nejtěžší,
působí jak setrvák a drží jmenovité otáčky, nejlépe ocelový (litinový)
lisovaný plech či lehká slitina je vždy kompromis pro aparáty nižších
cenových tříd

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Pokud je talíř vyšší tak je potřeba o to zvednout i rameno. Nebude to žádná hrůza. Stačí vyřezat třeba z tvrdého papíru nebo plechu odpovídající tloušťkou i tvarem podložku.
Akrylový talíř jsem měl na VPI. Z mojí zkušenosti trochu změkčuje zvuk. Jeho obrovská výhoda je že odstraní veškerou statickou elektřinu při hraní.

TomasJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasJ »

S tou statickou elektrinou a jejim potlecenim jsem pocital a proto hlavne jsem ho porizoval Proto mne mrzi ten jinak posazeny zvuk ktery i ja tetrev hlusec slysim ... a mate mne ze pokud je ted talir o ty 2,4mm vys .. tak podle teorie jsem cekal spis zdurazneni basu .. nez jejich lehky ubytek a takova jakasi ztrata celkove dynamiky .. jeste promerim zda se nezmenila sila na hrotu .. uz jsem fyziku zapomnel .. jak funguje paka :D .... to zvednuti jsem uvazoval - jestli to pujde nejakymi podlozkami nebo jak pisete !!! to je taky dobry napad ... v nejhorsim koupim novy gramofon :D ... jake jsou moznosti vymeny celeho ramenka u Pro Jectu nevim .. moc jsem toho zatim na forech nenasel .. taky jsem uvazoval zda ten kovovy talir nepridava neco do toho celkoveho zvuku - laicky receno zda nefunguje jako mirna ozvucnice . a proto se ten zvuk zda jiny nez u toho akrylu .. ale to je asi blbost uznavam

Odpovědět