Akú aparatúru ku TESLA MC400 HIGH FIDELITY???

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
SnipE
Kontaktovat uživatele:

Akú aparatúru ku TESLA MC400 HIGH FIDELITY???

Příspěvek od SnipE »

Zdravím páni.
Konečne sa mi po dlhom čase podarilo na inzeráte nájsť tento konkrétny model, tak som si splnil sen a rovno som ho kúpil. Je to po staršom pánovi takže okrem prasknutého pántu a samozrejme aj krytu vypadá v super stave.
Do audio zostáv sa moc nevyznám, teda skôr vôbec. Preto si radšej nechám poradiť. Aký predzosilňovač, koncový stupeň a aké repro ku tomuto gramofónu odporúčate? Počúvať na ňom budem na 90% starý rock (slade, led zeppelin, AC/DC, jethro tull atď...)
Momentálne mám reciever YAMAHA HTR6030 bez phono vstupu a ku tomu bedne JAMO 5.1 konkrétny model si už nepamatám. Takže ma ide poraziť lebo som ani nemohol vyskúšať či je gramec funkčný a aký má zvuk. Každopádne si myslím že táto aparatúra je na posluch hudby úplne nevhodná. Od začiatku sa mi zvuk nepozdával takže, teraz skôr rozmýšľam o nejakom stereo koncovom stupni. Toto si už ale nechám poradiť, aby som neurobil chybu ako pred 8 rokmi keď som kupoval spomínaný receiver.

Všimol som si, že mnoho koncových stupňov má už v sebe prezosilňovač pre phono. Je podľa Vás vhodné použiť takéto riešenie, alebo radšej osobitne predzosilňovač a osobitne koncový stupeň?

A ešte jedna otázka, aj keď už je na ňu troška neskoro. Je tento gramofón vhodný na posluch takejto hudby? Boli to kvalitné hračky? prípadne na čo sa prichystať že sa bude na ňom kaziť? mali dáku slabosť? Kupoval som ho srdcom nie rozumom takže asi tak...

Ďakujem za každú radu

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Akú aparatúru ku TESLA MC400 HIGH FIDELITY???

Příspěvek od lechos »

Pokud máš značkový stereo recívr a celkem slušné bedny tak máš vlastně všechno potřebné doma potřebuješ jenom dobastlit ten phono pre-amp a to je hračka stavebnice u nás v ČR za dvě stovky i s poštovným...gramec běžně vyhoví pro Slade i AC/DC nebo co tam posloucháš leda volbou přenosky můžeš trochu vytunit charakter zvuku...já bych dlouho nemeditovat kdo moc vybírá nakonec přebere, to je můj názor.

Odpovědět